Dragonfire Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Bir aksilik olmazsa kısa zaman sonra eğitim için 4 haftalığına hollandaya gideceğim. Şayet yanlış bilgilendirilmediysem amsterdamda olacağım. Elin hollandalı müdürü ile 4hafta aralıksız eğitim anlayacağınız. Şimdi boş zamanlarda ne yapmalı nereyi gezmeli onu zaten söylersiniz hollanda canlı memlekette bana laptop mp3 player fotomakinesi falan almak oradan karlı olurmu ucuza alırmıyım onu bir söyleyin. Mesela amerikadaki gibi işçi bayramı tarz bir günde çok daha ucuza alabileceğim bir fırsat çıkarmı karşıma. Alışveriş yaparsam nereden yapayım gibi bir kaç tüyo verin işte. Birde oralarda hangi patiler varmış onuda bi görelim dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Benim işim bir üst aşamaya çıktı ve kabul edersem yakında 6 haftalığına Delft'e yolcuyum. Bol bol sera gezeceğim. Bilancia'dan sertifika alacağım falan. Şimdi yokmu hollanda da hiç pati beni bilgilendirsin. Ne götürmeli nasıl bir ortam bekliyor beni orada falan işte. Hadi yardımlarınızı bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 valla nisan sonu gibi orada olacaksan, queens day diye bir olay var. gayet net. biz 4 gün kalmıştık, ortam mükemmeldi. amsterdam'da kaldık biz, öyle elektronik işine girmedik pek, karlı olacağını da sanmıyorum zaten. gezecek görecek yer çok da, öyle madam tussaud müzesine girip balmumu görmek için 16 euro falan verme. müzelere girme derim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 kesin gidiş tarihi belli olmamakla beraber 6hafta kalacağım ilk etapta. 3-4 haftaya yolcuyum kısacası. peki hollandadan başka yere gitmem nasıl olur? pariste falan olsam hizli trenle sorun değil, almanyaya geçesim var 1 günlüğünede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 valla trenle olabilir. biz brükselden geçmiştik amsterdama. 3-4 saat mi ne sürdüydü. brüksele gitmeni pek önermem ben, bir olayı yok. gayet kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Arkadaşın dediği gibi çok gezecek yer yok.İstanbul'dan sonra Amsterdam bana göre köy gibi bir yer. Bak Hollanda2ya ve Amsterdam'a giden kişilere önerim şu: -Lale bahçeleri çok meşhur.Zamanında Osmanlı'dan lale soğanlarını almış tüccarın biri ve getirmiş Hollanda'ya.Şu an dünyanın en çok lale ihraç eden ülkesi Hollanda.Amsterdam'ın 25-30 km kadar dışında bir lale bahçesi var,inanılmaz güzel bir yer.Oraya mutlaka gitmelisin.Bahçe içinde bir yerde lalenin nasıl Hollanda'ya geldiğini de nasıl olduysa yazmışlar.Yani bu bizim topraklarımızdan alınıp götürülme hikayesini. -Amsterdam'da arkadaşın dediği gibi Madam Tussaud Müzesi var,ünlülerin balmumu heykellerinin yer aldığı.Bunu ister gez,ister gezme.Ben çok gittim,bana hitap etmediği için uyduruk geldiği için gezmedim.Ama neticede dünyaca meşhur bir müze. -Amsterdam sular üzerine kurulu bir şehir.Bu nedenle kanallar üzerinde tekne turu yapar giden turistler.Bana bu da ilginç gelmediği için ben yapmadım.Ama sen isteyebilirsin,öneririm. -Evet.İşte Amsterdam'ın asıl olayı. Red Light District adı ile anılan bölge yani Kırmızı Işık Bölgesi.Bu Amsterdam'ın göbeğinde, su kanal ile bitişik bir bölge.Bu bölgenin özelliği içindeki özel bir alanda uyuşturucu kullanmanın serbest olması.Evet,uyuşturucu kullananlar bu alanda uyuşturucu kullanıyorlar alenen ve polis bir şey yapmıyor.Bunun haricinde en can alıcı olan nokta,sağlı sollu vitrinlerde çırıl çıplak kadınların,geylerin kendilerini pazarlamaları.Evet,dünyanın en açık cinsel pazarı bu Red Light District.Avrupalılar'ın cinselliğe bakışından iğrenen bir adamım,başka bir çok tecrübeme dayanarak bunu söyleyebiliyorum rahatlıkla.Ama Hollandalılar hepten bana göre aşmışlar her türlü.Sapıklık derecesinde bir olay bence bu.Çünkü güpegündüz 2-3 yaşında çocuklarının ellerinden tutan Hollandalı anne-babalar çok rahat bir biçimde bu vitrinlerin yanından geçebiliyorlar.Bunda bir sakınca görmüyorlar.Bunun yanı sıra yine bu Red Light District'te cinsel fantazi lokantaları var,içeride neler olduğunu buradan yazmayayım,kesin beni atarlar buradan ama gidip görmekte fayda var.Sonuç olarak yine bu bölgede yüzlerce seks shop var.Aklına gelebilecek her şey var bu dükkanlarda.Ayrıca bizim Şahin K.'nın vcd-dvdleri bile var :))) O kadar yani. -Volendam diye Amsterdam'a 40 km kadar mesafede bir şehir var.Bizim Yeşilköy sahiline benziyor ama onbinlerce kişi özellikle haftasonu buraya akın edip sahildeki barları,kafeleri doldurur.Görülmeye değer çünkü öyle çok fazla görülecek yer yok Hollanda'da,Amsterdam'da. Durum bu. Amsterdam-Hollanda budur. Hee pardon.Ben gitmediğim için yazmadım ama bir de pek çok yerde Yel değirmenleri var.Bunları da ayrıca gezmek isteyebilirsin.Amsterdam'ın içinde olmasa bile etrafında pek çok yerde var.O yukarıda yazdığım lale bahçesinde de var. Umarım yazdıklarımın yararı olur.İyi eğlenceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 şimdi 15i gibi yolcuyum ben. sera dan seraya gezicem şurayada git şunada bak diyecek olanlar söylesinler bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 amsterdam süper yer gezmek için. ufak ama eğlencesi bol, şehir olarak zaten süper güzel bi yer. venedikin sıkıcı olmayanını düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 şirketteki hollandalı süpervizorden aslında sağlam tüyolar aldım ama, hook of holland, baby paugaug gibi. lakin biraz şüpherlerim var çünkü adamlar yaşlı sayılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2011 eski kulağı kesiklerdendirler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 öyle öyle, euro d muhabiri geldi inşaat alanına hemen herif foto makinesiyle hatunun resimlerini çekip muhabbete başladı. o değilde bu hollanda vize işi çok karışık birde telefonlara çıkan yok. ben şimdi eğitim amaçlı gidiyorum ama şirket beni yolluyor ve türkiyede verilmeyen bir eğitim için yollanıyorum. yazışmalar ne şekilde başlayacak bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 Daha bu kış Hollanda'da 5 ay boyunca eğitim gördüm. Leeuwarden diye bir kasabadaydım. Baya bir ülke gezdim ve söylemeliyim ki: Hollanda, bence Avrupa'nın en boktan ülkesi. Doğal eczaneler harici, tadını çıkartabileceğin yerler çok fazla yok zaten. Eğer disko manyağı bir insansan, çok seversin orası ayrı. Gezip görebileceğin yerler arasında Groningen kesinlike olsun. Yüz ölçümü baya küçük olmasına rağmen, ulaşım fiyatları İstanbul'daki gibi ucuz değik malesef. Ulaşım hakkında kullanabileceğin en iyi yöntem tren olacaktır. Bol bol kanal göreceksin zaten. Gittiğin gibi bisiklet al, ama 15 eurodan fazla verme, 2.el al, sokaklarda bisiklet satan adam çok. Hatta anlaşabilirsen 7 euroya bile süper bisiklet alabilirsin; ama mutlaka kilidini sağlam al. Yemek sorunu çok çekersin diye düşünüuorum çünkü adamların kendi yemek kültürleri çok zayıf, ki büyük ihtimalle baya bir kilo da verirsin. Hollanda'nın en güzel yanı, çok fazla kanal olduğu için, adamlar neredeyse her yere park yapmışlar. Bir de şimdi yaz sezonu olduğu için küçük kasabalarda baya bir festivaller vardır. Alırsın eczaneden doğal yapraklarını, yatarsın çimlere, hem müziğin tadını çıkartırsın, hem de hayatın. Heineken experience'e de kesinlikle git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 bisiklet işini çözerim dert değilde, bu haagen maagen nerelerde bi söyleseydin. queens day gçtiği için güzel bir festival gibi bişi belkiyormu önümüzdeki günlerde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 Haagen mi? Den Hag mı? Queens day, Amsterdam'da geçirmeyene güzeldi. Taksim'i cumartesi gecesi düşün, 10 ile çarp o kadar kalabalıktı. Anca akşama doğru güzelleşmeye başladı ama tabi güzelim Hollanda halkı eğlenmeyi bilmediği için saat 8den sonra bütün her yer kapanıyor. Süpermarketlerden anca bir tane bira alabiliyorsun bir kerede ve normalde 50 cent olan biralar 2.5 euro idi. Bir de çok önemli bir bilgi. Hollanda'da her zaman trenle yolculuk yapacağın için şehirler arasında, atıyorum Breda'ya gideceksin, direkt çat diye Breda trenini gördün mü binme. Trenin bir kısmı Breda'ya gider diğer kısmı başka yere gider. Bazı duraklarda aktarma yapman gerekecektir, o yüzden her trene binmeden önce gideceğin istikametin çıktısını al information noktalarından ki, aktarma yapacağın duraklarda tam olarak inersin. 'S Hertogenbosch'a da gitmeyi unutma. Eczanelere girip, festival takvimini bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2011 Eczaneler bu kadar önemlimi ya başka olayları falanmı var nedir yani? Birde heineken bira değilmi? Gideceğim ve kalacağım yer çoğunlukla sera bölgesi.Poeldijk'te kalıcam çoğunlukla. Rotterdam, Den Haag yakınmış baya. Yamulmuyorsam Rabo diye bir yer ayarladılar kalmak için. Şimdi tamam herkes tren ve bisiklet kullanıyorda araba kiralama şansım olmazmı birde ne kadardır orada fiyatlar? Son olarakta hollanda da gerçekten fiyat durumları falan nedir? Türkiyeye göre ucuz olmasa gerek. Elektronik eşyalara bakınca mesela bi samsung s2 200tl falan ancak fark ediyor. Yani cazib olacak bişeyler varmıdır? Birde dönüşte oradan eşantiyon/ hediyelik neler almalı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bunneh Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Heineken_Experience Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2011 must go olmuuş orası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Eczanelerden kastım coffee shoplar ya abi. Araba kiralarsın tabii ki de, biz arkadaşlarla hatta köln'e araba kiralayarak gitmiştik, araba başına gidiş dönüş 70 euro tarzı bir şey vermiştik. Hollanda Türkiye'ye göre garip bir biçimde daha ucuz; döner filan hariç tabi. 5 euroya lahmacun yiyordu gevurlar, ve gayet de mutluluardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 türk kazığıdır o =P tamam yavaş yavaş şekilleniyor olaylar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 elazulruby said: Eczanelerden kastım coffee shoplar ya abi. Araba kiralarsın tabii ki de, biz arkadaşlarla hatta köln'e araba kiralayarak gitmiştik, araba başına gidiş dönüş 70 euro tarzı bir şey vermiştik. Hollanda Türkiye'ye göre garip bir biçimde daha ucuz; döner filan hariç tabi. 5 euroya lahmacun yiyordu gevurlar, ve gayet de mutluluardı. Yeme,içme,ulaşım son derece pahalı Hollanda'da.Senin gibi düşünmüyorum.Dün geldim Hollanda'dan ve 1 haftalık seyahatin bize bedeli sadece yediğimiz,içtiğimiz,ulaşım 800 Yuro(yaklaşık 1900 Lira,adam başı 950 Lira,böl bunu 6 güne,eder yaklaşık 160 Lira kişi başı. Kusura bakma ama çok para.)Hollanda kesinlikle Avrupa'nın en pahalı ülkelerinden biri.Hatta Londra'dan sonra açık ara en pahalısı. Çok anlatacağım Hollanda'yı da, bir kendime geleyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 wb cetin reyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Ucuz mu? Yok artık. Çok pahalı lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Eyvallah throine kardeş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 475 Yuro 5 gecelik otel + 5,5 x 5(head tax yani bildiğin kafa vergisi, bu vergiyi avrupa ve arap ülkelerinde pek çok yerde alıyorlar)=502,5 Yuro'da otel parası verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 ulaşım ve harcamalar dahil herşeyi şirket karıladığı için ve gaziantep/ankara gezilerinde bile dedeman hilton gibi yerlerde konaklattıkları için o yönden hiç endişem yok. Birazcık yemek için tasam var ama onuda fastfood ile çin yemeğidir halledicez artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar