Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Soru

SimSeK

Öne çıkan mesajlar

Şu bir server'daki(!) account satma olayından sonra aklıma bir soru takıldı.
Kullanılmayan bilmem kaç tane gm skill'i olan,bilmem ne kadar parası,eşyası olan bir hesabı satmak ile,
Belli özelliklerin yapılmasını paraya bağlayarak, atıyorum bir skill'i %100'lemenin bir ücretini belirleyerek, para kazanmanın arasında ne kadar büyük bir fark var?
Bana çok fazla büyük bir fark yok gibi geliyor. Aslında bu fikir hoşuma gitti bunu kullanmayı bir düşüneyim. Açık açık "şu şu özellikleri hazır halde account'lar satılık; account/karakter isimlerini siz belirleyin, biz set edelim" deyip neden para kazanılmasın ki? :)
Millet en azından bilir bu işin açık açık para karşılığı da alınabileceğini. Net kafelerde bilmem kaç saat uğraşıp da skill vs kasmak zorunda kalmaz. O kadar parayı server'a verir, zaman kaybetmekten kurtulur ve para net kafe yerine server'a gider...
Bak bu fikir hoşuma gitti, bunun üzerine biraz fikir jimnastiği yapayım :)
Sosyal ağlarda paylaş

bu fikir bana bi yerde tanıdık hah sımdı hatırladım bu olayı daha 3 gun once msn de birine solemiştim nuwdora galiba yabancılar yapıyor ama sadece pvp serverlarından olur bence o da para karsılıgı item verirler fln donation mı diolar ne diolar ole bişi :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SimSeK, 07 Eylül 2004 10:19 tarihinde demiş ki:
zaman kaybetmekten kurtulur ve para net kafe yerine server'a gider...

hahhaa internet kafe sahibleri buralarda deildir insallah yanlıs anlamazsınlar ama bencede haklı ama simsek simdi her bi skiilide 1 milyona yapcaksan biraz sacma olur tabiii :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Werb, 07 Eylül 2004 10:23 tarihinde demiş ki:
bu fikir bana bi yerde tanıdık hah sımdı hatırladım bu olayı daha 3 gun once msn de birine solemiştim nuwdora galiba yabancılar yapıyor ama sadece pvp serverlarından olur bence o da para karsılıgı item verirler fln donation mı diolar ne diolar ole bişi :)

Donation'ın türkçesi bildiğim kadarıyla bağıştı ;)
bu biraz harç/haraç ilişkisine benzer bir durum meydana getiriyor bence :)
Sosyal ağlarda paylaş

Eh buna biraz gerçek, biraz "kara mizah" diyebiliriz ;)
Eğer şu bahsi geçen server üzerine yorum yapıyorsak, orada ahlak ile ilgili sorun olan bölüm şu olabilir,
1. Başından böyle satışları söylemeyip (ya da düşünmeyip) oyuncuları bilgilendirmemek. Ki insanlar üzerinde "lan biz o kadar zaman boşuna mı kastık bunca şeyi" şeklinde bir intiba bırakılmasın.
2. Hesap sahiplerine (ki bu kesin değil yetkilileri tarafından bu konuda açıklama yapılması hakkını saklı tutarım) haber verilmeden bunun yapılmamış olması. Gerçi bu konuda kesin birşey yok, belki de haber verilmiş, yanıt alınmayanlar satışa çıkarılmıştır. Dediğim gibi, yetkililerin bu konuda bilgi verme hakkı saklıdır.

Bence bu noktadan sonra gerçekten yeni açılacak server'ların bu yeni(eskileri diil) setli hesap satışını düşünmeleri sağlıklı olacaktır. En azından atıyorum, "3 ay set olmayacak, ister oyundan zevk alıyorsanız 3 ay oynayın, sonra farkını ödeyip set'leyelim, isterseniz 3 ay bekleyin, oyuna belli özellikleri setli olan hesaplarımızdan birisini sizin için açalım" şeklinde baştan bir policy belirlenebilir.

Fikir jimnastiği işte :) Kemiği yok ki büzesin :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...