xwhiplashx Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 aklıma markanın ismi gelmiyorda eskiden bi tane çıkarmışlardı almıştım da neyse oda tr de kaldı zaten epeyce eskidi o. şu anda hem profesyonel özellikleri olan hem de pratik hangi dj mixer leri çıktı piyasaya bilginiz var mıdır ? fiyat dersek 200-350 doları falan görebilirim ama artabilirde. şöyle bir baktım numark falan var 160-180 dolara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 http://www.korg.com/Products.aspx?ct=14 hmm şunu buldum. KORG Kaoss Pad KP3 http://www.youtube.com/watch?v=owkeBOcC-AQ&feature=related Kaossilator http://www.youtube.com/watch?v=aeQOuNBuJwg Mini-KP http://www.youtube.com/watch?v=YSzc48WuNXk daha da var tabii ekipman. Beardyman denilen amcamız KP3'ü kullanmakta. Eve bi tane bundan almayı istiyorum. tam kapamadım mevzuyu. vardır burda anlayan birileri şindi. dimi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mart 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2011 Mixerden ziyade Midi Controllerlara bakacaksın hangi program ile çalmak istediğine bakar bu. Tavsiyem M-AUDIO UC-33e. Ableton programı ile çok iyi mix yapabilirsin. Başlangıcından prof una kadar herkesin kullandığı bir sistemdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mart 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2011 o aleti aldıktan sonra bilgisayara bağlayıp tüm işimi görebilirim yani öyle mi ? gerisi bi ses sistemine bakar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mart 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2011 Evet ama Ableton da mix yapmak çokda kolay değildir genelde canlı performans için kullanılan bir yazılım. MixMeister yazılımının controller ı olacaktı birde ona bakabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2011 Ben klavyemi midi-usb dönüştürücü ile bilgisayara bağlamıştım ama delay yüzünden hiç kullanmadım direk çıkardım. Bunlarda öyle bişey olur mu bilmiyorum ama usb sakat bu mix işlerinde. Güzel bi midi ses kartı alman gerekebilir ki genelde pahalı oluyolar. Edit: Tamamen sallamışta olabilirim hiç mixer kullanmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Ses kartı önemli tabiki hatta normalde laptop ile çalacak DJ ler firewire ses kartı alır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 apple lar içinde geçerli mi bu dediğiniz şeler ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2011 Yani evetde cihaza görede değişebilir alıp bakmak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2011 peki apple dışında ? pb easynote tj75 var bir de pb nin şu dokunmatik ekranlarından alacam onlar biraz daha kuvvetli şu dediğim modele göre L onetwo serileri. bu ses kartı vs diyorsun laptop ve ya o tip kasasız ekran bilgisayara nasıl geçiriyoruz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Ses kartları işte usb olur yada profesyoneller genelde firewire arabirimli alırlar ses kartı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2011 Soris said: Mixerden ziyade Midi Controllerlara bakacaksın hangi program ile çalmak istediğine bakar bu. Tavsiyem M-AUDIO UC-33e. Ableton programı ile çok iyi mix yapabilirsin. Başlangıcından prof una kadar herkesin kullandığı bir sistemdir. xwhiplashx said: o aleti aldıktan sonra bilgisayara bağlayıp tüm işimi görebilirim yani öyle mi ? gerisi bi ses sistemine bakar. Hayir, göremezsin. Cunku uc33 sadece midi controller, audio interface degil. Özellikle pc varsa delay olur baya bi. Aradigin seyle bahsedilenlerin hic bi alakasi yok. Aradigin seyin adi Mixing Console. Yukarda baktigin/buldugun seyler efekt prosesörleri. Elinde calabilecegin bi kaynagin olmadan onlari biyere baglayip kullanamazsin. xwhiplashx said: peki apple dışında ? pb easynote tj75 var bir de pb nin şu dokunmatik ekranlarından alacam onlar biraz daha kuvvetli şu dediğim modele göre L onetwo serileri. bu ses kartı vs diyorsun laptop ve ya o tip kasasız ekran bilgisayara nasıl geçiriyoruz ? Bu isi profosyonel olarak yapmak istiyosan kesinlikle ve kesinlikle alacagin makina macbook pro olsun. Gerek production gerek live, herturlu is icin macintosh suandaki ilk tercih. PC'den cok daha basarili oldugunu söyleyebilirim. Ayriyeten arkadaslar; Firewire > Usb = yanlis. Profosyoneller firewire kullanir diye bisey yok. Bu isi ne amacla yapiyosan/yapacaksan ona göre ekipman alirsin. Usb gayet yeterli gunumuzde bu tarz seyler icin, yani netice olarak 57 tane controller ile ayni anda oynayamayacagin icin okadar cokta kastiramazsin usb'yi. Korg kaoss pad efekt prosesöru/sampler Diger buldugun aletlerde effect prosesörleri, live kullanim icin evet, ama live calmak icin degiller, calarken effect kullanabilmek ve verdigin effectlerin butun parametrelerini daha rahat kontrol edebilmek icin. Ses kaynagin olmadan efekt simulatörunu biyerde kullanamazsin. O aleti alsanda bi isine yaramaz yani. Olay ses kaynagin > efekt simulatörun diye gider. Yani gitarin olmadan pedal almak gibi bisey sadece efekt prosesöru almak. Sadece mikrofonla kullanirsin player'in olmazsa birde icindeki hazir sample'lari kullanirsin. Istedigin parcayi bilgisayardan load edip calamazsin efekt prosesöru ile. Birde ableton biraz daha farkli bi olay isin asli. Pek baslangic icin oldugu söylenemez. Eger bildigimiz analog calim olayini dijital ortama dökmek istiyosan bunun icin traktor/torq/deckadance/virtualdj vs. programlari kullanabilirsin. Sadece midi controller alirsan pc uzerinde bolca bi gecikme olur. Hayir apple icin gecerli degil, herhangi bi ses kartina ihtiyac duymadan coook az, farkedilemeyecek kadar bi delay ile hic problem cekmeden midi olayina girisebilirsin. Ama eger pc ile giriseceksen sadece midi controller isini görmez cunku enazindan yarim saniye kadar bi delay olur. Yarim saniyeden bisey olmaz deme, olur. Oyuzden eger pc ile calisacaksan built-in ses kartli bi mixing console almalisin ki delay olayi ile basin agrimasin. Usb/Firewire olmasi cok önemli degil, amacina uygun olmasi önemli. Firewire'i daha cok tercih etmeleri islemciye yuklenmemesi ve veriyolunun daha genis olmasi idi, netekim gunumuzde böyle problemler kalmadi artik. "Cihaza göre degisebilir" "profosyoneller firewire kullanir" gibi söylemlere gerek yok, bizzat test edip kullanmadiysaniz, veyahut bu konuyla ilgili tam bilgi sahibi degilseniz yanlis yönlendirmeler yapmayin, özellikle ekipman konusunda. Bbeardyman'in yaptigi islere girisceksen ableton ile uzaktan yakindan alakan yok. Kisaca toparlarsak; -PC > Ses karti > midi controller yada; -PC > built-in seskartli bi midi controller/dj mixing console -MAC > ister midi controller, ister built-in ses kartli mixing console, ne takarsan tak delay hissetmeden rahatca kullanirsin Pc ve mac icin tavsiye edebilecegim en iyi F/P alet sudur; M-Audio - Xponent torq xponent Audio interface ayni zamanda, yani ses karti alet hemde. Uzerinde mini efekt pad'e kadar var. Effect processor baslangic icin cok gereksiz bi alet, ha benim kafamda ayri bisey var diyosan al tabi. Yalniz bu cok pratik bi alet, yeni basliyorum diyosanda proyum diyosanda kullanabilecegin bi alet fiyatina göre cok iyi. Yani pro/semi-pro herturlu problemsiz bisekilde kullanabilecegin bisey. M-Audio iyi bi marka. Analog calim icin ekipman alirken tek bi cdplayer icin 1000 euro gibi bi rakami gözden cikarirken, su alete 380 euro vermek hicbisey bence. "Yok param yok ama apple'im var, olayi sadece controller ile halledicem" diyosan; sunlarida dusunebilirsin; hercules dj control mp3e2 behringer bcd3000 Behringer'de audio interface yani built-in ses karti, netekim tavsiye etmiyorum. Ucuz etin yahnisi olayi, ekipman olayinda alicaksan paraya acima, enazindan seni ileride kurtarabilecek bi alet dusun, xponent tamamdir bana sorarsan (tu) Yok benim cok param var diyosan su modelleride gözden gecirebilirsin; Pioneer ddjs1 ni traktor kontrol s4 Haydi saglicakla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar