Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

floyd rose la ilgili.

Norton_Antor

Öne çıkan mesajlar

floyd rose sonradan çıkmış ve çift esneyebilmesi ile,akort kaçırmaması ile bilinen bir tremolo sistemi.ancak bu her gitarda kullanılmıyor.floyd rose olmayan gitarların tremoloları hemen akordun bozoulmasını mı sağlıyor kullanınca?bunu açıklığa kavuşturabilecek olan varsa sevinirim.[signature][hline]administrator error
Sosyal ağlarda paylaş

ama bildiim kadarıyla, floyd rose u olan gitarlardaki tremolo yu daha çok kullanabiliyosun, yani daha etkil, sesi daha çok inceltip kalınlaştırabiliyosun. fenderde daha sınırlı.

şimdi fender diyince dicekler, floyd rose lu fenderler de var diye. ever var ama az var ya ondan şeettim. =)[signature][hline]This fire is burnin' and it's out of control
It's not a problem you can stop It's rock n' roll

Sosyal ağlarda paylaş

floyd rose da çift taraflı kullanabiliosun gitar maymun oluyor işte.ama çok dijital bir ton olmasını sağlıyor sanırım.neyse les paul rullz:)

p.s:tremolo meraklısı biri değilim kendi gitarımda da yok ancak günün birinde olur da alırsam bi strat falan diye sordum.hardtail bridge benim gitarım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben meraklısıyım baya hoşma gidio açıkcası herkeze tavsiye ederim:D[signature][hline]Bu mesajdaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
BabacumMostors, 31 Ağustos 2004 15:32 tarihinde demiş ki:
Kuku peşinden koşmayın ideallerinizin peşindne koşun
(not: kuku bir ideal deildir)
Sosyal ağlarda paylaş

floydrose tamamen tellerin dengesi üzerine kurulmuş bi bridge sistemi
ayrıca floydrose la beraber kilik sistemi de kullanılmazsa en baba akor kaçıran gitar olur :)
kulanılan fenderlerda var doğru
ama ben şahsen çubuu kullanmıyom dirke bileğimle oynatıyorum floydrose u[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... NOW I'm gone...
Sosyal ağlarda paylaş

eheh bende:)[signature][hline]Bu mesajdaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
BabacumMostors, 31 Ağustos 2004 15:32 tarihinde demiş ki:
Kuku peşinden koşmayın ideallerinizin peşindne koşun
(not: kuku bir ideal deildir)
Sosyal ağlarda paylaş

bende strat tipinde yamaha pacifica var. klasik strat tipi tremolo var. vintage tremolo diye geçiyor sistem. teller arkadan takılıyor. kilit sistemi yok.

gitar nerdeyse hiç akord kaçırmıyor. yeni diye olabilir gerçi (1 senesine anca girecek yakında). ama eskiden gün aşırı kontrol ederdim akord kaymışmı diye, ama hiç oynamıyor olurdu. sonradan iki haftada bir bakmaya başladım. arada böyle telin biri azcık gevşemiş oluyor. fırt bi gıdım sıkıyorum düzeliyor falan.

gitar sağlamsa sorun olmaz akord kaçması falan. ha ama ben tremolo kolunu hiç kullanmıyorum gibi bir şey. çok kullanılırsa tabii ki floyd rose'lara göre yüksek bir hızla akord kaçırır.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

standart fenderelrdeki tremolo kullanıca pek akord kaçırmaz zaten senn bend yapmanla aynı germeye gelio floydrose sistemli olamdıgı için
floydrose tremolo larda ise çogu gitarda kaçırmıo
laikin bnm gitarım ilginç japon bir ibanez oalbilecek en kötü floydrose tremololardan biri wardı hep kaçırıodu kahler spider taktırdım süfer şimdi
floydrose tremolo da gitarı maymun edebildigin için bi de üst kilitler war onları kilitliince kaçma ihtimali pek olmuo[signature][hline]Bornozlu Canavar

Chemical, 13 Ağustos 2004 22:00 tarihinde demiş ki
Ben çok terbiyesiz, yaramaz ve şımarık bir çocuğum. Şimdiye kadar yaptıklarımdan dolayı bütün patilerden özür diler, büyüklerimin ellerimden öperim
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Solonor, 05 Eylül 2004 22:16 tarihinde demiş ki:
tremolo sux! floyd rose sux! thrash sux!
gibson rules! hard rock rules! :)

kesinlikle ![signature][hline]Bornozlu Canavar

Ben çok terbiyesiz, yaramaz ve şımarık bir çocuğum. Şimdiye kadar yaptıklarımdan dolayı bütün patilerden özür diler, büyüklerimin ellerimden öperim
Sosyal ağlarda paylaş

öldürdüğü faln yok tonu güzel bir tremolo warsa
bakınız kahler spider bendeki
kendileri mükemmeldir
lo pro-edge den bile iyidir kendileri
edge prolar felaket zaten hiç girmiorum o konuya yeniliğin de kötüsü oluomus dioruz[signature][hline]Bornozlu Canavar

Sosyal ağlarda paylaş

gibson'ın tremolosu oalbilir ama les paul lerin tremlosu olmaz bvence sen sallamaya başladın:)istiyorsn gibsoncustom.com dan da bak tüm modeller var orada şimdiye akdar gelmiş geçmiş.zamaında tek bir model üretilmiş tremololu o da iptal olmuş sonra.şu anda sadece epiphone les paul studio goth da floyd rose var o kadar.tremolo les paul de yok.ancak ilk üretilen sg nin adı ls paul sg custom'dı onda var dersen ha o doğru derim ama onun da adı les paul dür sadece modeli sg dir.les paul gitarın modelini beğenmediği için üzerinde adının yazılmasını istememiştir.o modelde les paul gitarın üretimini durdurttuktan sonra bir süre üretilmiştir.şu anda da custom sop da üretilmektedir.ardından talep çok fazla olduğu için les paul gibson la tekrar anlaşmıştır.ha bir de bilimiyorsundur belki les paul bir country gitaristi.kim cahil acaba...[signature][hline]administrator error
Sosyal ağlarda paylaş

tepişmeyin:)

ben bunu başka yerde yazmıştım alın size aldığım cevap.

Şimdi Floyd rose bi kere sustaini kısıyor. Bizzat denedim ve gördümki tune-o-matic(gibson) köprülerde tele vurdunmu durmak bilmiyor o tel.
Sonra Gibsonı genelde jazzcılar kullanırmış nedeni ise adamlar bi teli bend edip alttan bir telimi ne çalarmış. Normalde bu floyd roselu bir gitarda yapıldığında bend sırasında diğer tellerde ton olarak kayarmıymış neymiş.(kusra bakmayın hatırladığım kadarıyla).
Ama Fender köprüleride gibsonlar gibi görev görüyormuş. O yüzden jazzcıların tercihleri genelde Fender zaten.(tabi ton olayı ayrı bi boyut)
Floyd rose çift taraflı ayarlanıyor. Her türlü tel şeyi şuyu buyuyla oynanıp ciddi maymun edilebiliyo alet. Ayrıca tremolo kolu , whammy bar işte anlayın (herkez farklı isim takıyo) kullanılarak tür tür hareket yapma şansınız var fender köprüyle güzel olmuyo dive bomblar falan floyd rose ile daha iyi oluyo , daha kuvvetli yani kol floyd roseda. Hatta floyd roselu köprüde gitardan formula 1 sesi çıkarmak bile mümkün.(gözümün önünde yapılmıştır eheh)[signature][hline]Demon_of_Hell, 07 Ağustos 2004 21:15 tarihinde demiş ki:
İnsanalrı ne zaman klonlayacak lar acaba? Liv tyler'ı kopyalasak eve salona koysam ne güzel olur
Sosyal ağlarda paylaş

gibsonda durmaz tabi diosun gibson aa+ kalite maun dan yapılmıs kalın ve bolt in neck li bir gitar bridgele alakası yok

fender desen aynı
floydrose olan kaç tane 2000 3000 doalrlık gitar çaldın en kaliteli ibaenzlerden flan ?[signature][hline]Bornozlu Canavar

[Bu mesaj DeamoN tarafından 06 Eylül 2004 23:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sustain kötü demiyorum zaten floyd roseda :) valla kaç bin dolarlık bilmiyorum bi kaç ibanez denedim japon malı ama pek hatırlamıyorum nasıldır
.
Denediğim gitar Gibson değildi zaten gayet dandik yurtdışında 200$ a satılan esp nin bi gitarıydı(f-50). Ama çok muhteşem bi müzik kulağım hedem hödö olmamasına rağmen vurduğumda tele baktığımda çok farklı bi şekilde titreştiğini gözlerim bile algıladı , sustaininin çok iyi olduğunu gördüm[signature][hline]Demon_of_Hell, 07 Ağustos 2004 21:15 tarihinde demiş ki:
İnsanalrı ne zaman klonlayacak lar acaba? Liv tyler'ı kopyalasak eve salona koysam ne güzel olur
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...