kertenkel Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 selam çok büyük ihtimalle 15" macbook prolardan alıcam.. http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro?mco=MTM3NjU5MzU 15 inch 15-inch: 2.2 GHz 2.2GHz quad-core Intel Core i7 4GB 1333MHz 750GB 5400-rpm AMD Radeon HD 6750M with 1GB GDDR5 $2,199.00 2 tane ssd takıp raid yapıcam (evet, yapılıyor http://eshop.macsales.com/item/Other+World+Computing/DDAMBS0GB/) şimdi sorum şu: ben macbook pro'yla gelicek işletim sistemini nasıl kurucam bu ssd'lere? soru2: bu önemli bildiğim kadarı ile Mac OSX'de TRIM desteği hala yok, bu SSD'lerin ömrünü kısaltır mı/performansını nasıl etkiler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 yenileri çıktı çıkacak, onu bekle. trim falan da olabilir onlarda hem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Yenisi cikti ama ssd ile alakali olasi derdini cozemeyecek sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 çıktı mı çıkacak mı yau fdssdf intel'in sandybridge chipsetli anakartlarını kullananlar henüz yok diye biliyorum, yanlış mı biliyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 yenileri çıktı evet şu an ofis bilg. + eski laptopumda SSD kullanıyorum da, illa SSD'li bir bilgisayar kullanmak istiyorum.. TRIM'siz SSD'nin hali nolur cevap verin =) edit: yanlış biliyosun çıktılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Trim destegi yazin yeni os le birlikte gelicek. Yalniz planinda soyle bir sorun var hdd sata3 e optik surucu sata2 portuna takili, degismesi de mumkun degil. Raid yapabilecegini sanmiyorum ama zaten ssd yeterince ucuyodur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 lion'da trim destegi geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 evt o zaman macbook pro içinden çıkan HDD'yi optik yerine sata 2 olarak takıp kullanıcam, bir tane de 80 gb SSD atarım.. ama yine de macbook pro'da ssd raid yapamıcam yani di mi =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 raid yapılıyormuş, dediğim gibi OWC Disk Doubler'la.. bakalım en geç haziran/temmuz gibi alıcam/aldırıcam macbook pro'yu, lion osx'i de en kötü TR'den alırım.. http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2759677&tstart=0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 ssd raid laptopta uber gereksiz falan ya. 200mb uzeri dosya yazmaya hizina ihtiyacin var mi gercekten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 I/O'ya hizli yazmam gerekli evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 meraktan soruyorum: 15" bir laptopla yapacagin hangi islemde ssd raid IO hizina ihtiyacin var? hani film editleyecek deseeeem, 15" ekranda hicbirsey editlenmez + ssd boyutlari belli muzik icin desem raide gerek yok fileserver deseeeem, laptop... cok merak ettim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 sana ne birader. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 akıllı ol, basarım orayı şükrü! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Mum_Chamber said: meraktan soruyorum: 15" bir laptopla yapacagin hangi islemde ssd raid IO hizina ihtiyacin var? hani film editleyecek deseeeem, 15" ekranda hicbirsey editlenmez + ssd boyutlari belli muzik icin desem raide gerek yok fileserver deseeeem, laptop... cok merak ettim.. programların load süreleri baya kısalıyo işte. konfor maksat. başka neye yarayacak dediğin gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 soru2: bu önemli bildiğim kadarı ile Mac OSX'de TRIM desteği hala yok, bu SSD'lerin ömrünü kısaltır mı/performansını nasıl etkiler? abi su cok co onemli bisi deil neden dersen sen o harddiskleri eskitene calismicak hale getirene kadar 2 kati byuttaki ssdler yari fiyatina dusucek zate yane bi ssd alirim 10 sene kullanirim fantazin yoksa sorun deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 trim ömür kısaltmaz ama performans açısından önemli bir kayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 aquila said: sana ne birader. kankalarim sana gereken cevabi vermis sukru. hatirlatirim burasi benim coplugum adamim. amerikanci demokrasi getirme egilimlerin bu bolumde gecmez. BiTcH_oFBaT said: akıllı ol, basarım orayı şükrü! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 mum: çalışırken monitore bagli kullanicam ? mac osx kullanmak istiyorum yoksa ilk tercihim i7 X kasa + ipad 2 edit: http://macperformanceguide.com/blog/2011/20110307_1-MacBookPro--review.html / macbook pro vs mac pro kasa edit2: hackintosh denedim, update'leri vs sorunlu olmasa onu tercih ederdim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 hani 10 kere sordunuz 10 kere yazıyorum: tuvalette/trende/otobüste kullandığım netbookta bile 40GB/99$'lık SSD var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 tamam abi. istersen biraz bekle 500mb r/w hizina sahip olanlar ciksin 500$ verip alirsin 60 lik mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 birde bazi controller larin raid de performans kazanci elde edememesi mevzusu var, sandforce da attigin tas urkutugun kusa degmiyor mesela. falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 mac'de öyle değil, OWC'ler güzel performans veriyor sandforce oldukları halde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar
-Bonesoul-
Sosyal ağlarda paylaş
Mum_Chamber
kankalarim sana gereken cevabi vermis sukru. hatirlatirim burasi benim coplugum adamim. amerikanci demokrasi getirme egilimlerin bu bolumde gecmez.
Sosyal ağlarda paylaş
kertenkel
mac osx kullanmak istiyorum yoksa ilk tercihim i7 X kasa + ipad 2
edit: http://macperformanceguide.com/blog/2011/20110307_1-MacBookPro--review.html / macbook pro vs mac pro kasa
edit2: hackintosh denedim, update'leri vs sorunlu olmasa onu tercih ederdim...
Sosyal ağlarda paylaş
kertenkel
Sosyal ağlarda paylaş
Esh
Sosyal ağlarda paylaş
Kharon
Sosyal ağlarda paylaş
kertenkel
Sosyal ağlarda paylaş