Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2011 GSL World Championship Seoul

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dattebayo said:

inyourmind said:

TD)Pentagram said:

ben buradan bet kariyerimi tamamladığımı duyurmak istiyorum, son günde tepeye çıkma şansını yakalamıştım gerçekten güzel de gidiyordu.ama hesaba katmadığım tek şey vardı oda ALLAHIN BELASI DIMAGA DENEN HERIF NESTEA YI YENDI.ben bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ile selamlıyorum

Pentagram:[All]:gg
Pentagram has left the game!

şu daha uygun gibi

Gosubet:[All]: :)
Pentagram has left the game!

BM Idra style +1
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

koreli moreli diyorsunuz da, dimaga 2 gsl sampiyonu, bir finalistine yol vermedi mi su iki gunde?

şu cümle bile zaten açıklamıyor mu durumu? kimle karşılaştırıyorsun dimaga'yı? dimaga iyi oyuncu bu arada, aksini iddia eden yok oralara kaymasın konu; ama sonuçta şampiyon olan oyuncu diğerleri.

şu anda bir gavur kore'de sc'de büyük bir şampiyona kazanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı. en geç 3-4 sezon içinde çıkar gavur bi şampiyon.

gavur = herkes-(türk+koreli)
Mesaj tarihi:
böyle bir önermeyi şu anda kabul edebilecek yetkinlikte değilim. türkiye'nin önde gelen 10 üniversitesinden hocaları bir araya getirip konuyu araştırmalarını isteyeceğim hehe
Mesaj tarihi:
Aelfric said:

TD)Pentagram said:

iccuptan birşey söleyim Koreli B rank adam Avrupalı A- adamın ağzını burnunu kırıyordu.

Sorun orada zaten sc1 değil bu oyun. Sc1 aşırı mekaniklere dayalı bir oyundu. birden fazla bina seçemeyip direk rally probe gönderemiyordun vs bunun gibi birsürü "detay" ile uğraşman gerekiyordu. sc2 daha çok strateji oyunu. koreliler sc1'i el alışkanlıkları ve mekanikleri çok iyi olduğu için (ki bu da disiplinli pratik yapmaktan geliyor) domine edebildiler. artık öyle über hayvani mekaniklere ihtiyaç yok sc2de. bir pro için ortalamanın üstünde mekanikler yeterli gerisi tamamen zeki oynamaya buildleri düzgün oluşturmaya vs bakıyor ki bence bu yanıyla daha güzel.

serkan işi biliyor , mete nubu fazla konuşma piliz...
bu sc2deki olaylar w3tede vardı ağızlarını burunlarını kırıyordu eu+çin korelilerin
Mesaj tarihi:
gerçekten yeteneği olan oyuncular bw oynuyordu çünkü kore'de. şöyle bir konuya wc karıştırılması affedilemez bir hata ya.

where is your grubby reyz now?
Mesaj tarihi:
ya aga daha tamamlanmamış oyunda tam performans kimse veremez.Progamer adamlar böyle yarım oyundaki birçok bugu kullanarak falan oynamaz ya.Nada nın böyle lamer maçlar verdiğini kim gördü bw de.daha temiz 1 2 yıl daha oyunda tam dengeler belli olmaz.1 2 yıl sonra yine avrupalılar biraz para görünce (cinro,huk etc) salar,koreliler panzer gibi temizlemeye devam eder.Adamların olayı o zaten İSTİKRAR
Mesaj tarihi:
huun said:

gerçekten yeteneği olan oyuncular bw oynuyordu çünkü kore'de. şöyle bir konuya wc karıştırılması affedilemez bir hata ya.

where is your grubby reyz now?

adam aylar sonra gelip 4k+ , top50 görüp eu bestleri tokatladı sıradan :D ARE YOU SİLİPİNGGG?

NASL ye seçildi grubby, orda senin için oynıcak huun bey.
Mesaj tarihi:
Sleeep said:

Aelfric said:

TD)Pentagram said:

iccuptan birşey söleyim Koreli B rank adam Avrupalı A- adamın ağzını burnunu kırıyordu.

Sorun orada zaten sc1 değil bu oyun. Sc1 aşırı mekaniklere dayalı bir oyundu. birden fazla bina seçemeyip direk rally probe gönderemiyordun vs bunun gibi birsürü "detay" ile uğraşman gerekiyordu. sc2 daha çok strateji oyunu. koreliler sc1'i el alışkanlıkları ve mekanikleri çok iyi olduğu için (ki bu da disiplinli pratik yapmaktan geliyor) domine edebildiler. artık öyle über hayvani mekaniklere ihtiyaç yok sc2de. bir pro için ortalamanın üstünde mekanikler yeterli gerisi tamamen zeki oynamaya buildleri düzgün oluşturmaya vs bakıyor ki bence bu yanıyla daha güzel.

serkan işi biliyor , mete nubu fazla konuşma piliz...
bu sc2deki olaylar w3tede vardı ağızlarını burunlarını kırıyordu eu+çin korelilerin
Kore WC3'e çok ilgi göstermemesine rağmen Çin'le beraber en çok üst düzey oyuncuyu çıkaran ülkeydi sonuçta. SC2'de de BW'deki bir dominantlığı olmasa da açık ara en üstün ülke olduğu su götürmez bir gerçek.

Edit: Tyrannus'un dediği de doğru. Kore'de BW'den SC2'ye geçmiş oyuncular ya zamanı geçmiş, artık başarılı olamayan eski BW efsaneleri ya da B takımından oyuncular. SC2'ye geçmiş ve son zamanlarda BW'de kayda değer başarılar göstermiş iki oyuncu var bildiğim kadarıyla: MVP ve Sangho (Killer), ki onlar da anca "orta karar" olarak tanımlanabilir.
Mesaj tarihi:
_Spartacus_ said:

Edit: Tyrannus'un dediği de doğru. Kore'de BW'den SC2'ye geçmiş oyuncular ya zamanı geçmiş, artık başarılı olamayan eski BW efsaneleri ya da B takımından oyuncular.

BOXER'A LAF ETTIN VE BIRAZDAN FANBOILARI GELECEK
Mesaj tarihi:
TD)Pentagram said:

ben buradan bet kariyerimi tamamladığımı duyurmak istiyorum, son günde tepeye çıkma şansını yakalamıştım gerçekten güzel de gidiyordu.ama hesaba katmadığım tek şey vardı oda ALLAHIN BELASI DIMAGA DENEN HERIF NESTEA YI YENDI.ben bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ile selamlıyorum

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAH ya akşam akşam bütün neşem yerine geldi o nası bi dibe vuruş ya :D
Mesaj tarihi:
yarınki maçlar daha çekişmeli geçecek sanki

özellikle marineking-sen maçını bekliyorum. form durumlarından haberim yok ama en beğendiğim zerg sen, marineking'in de marine mikrosunu biliyoruz zaten.
Mesaj tarihi:
Şu andaki pro bwcilerin sc2'ye geçtiğinde acayip işler çıkartacabileceğini düşünüyor olabilirsiniz ama bence yanılıyorsunuz. Şu anda flash ya da jaedong sc2 oynamaya başlasa belirli bir pratik döneminden sonra bile bwdeki gibi yenilmez bir statüye ulaşamayacaklar. bunun en basit nedeni oyunun onlara izin vermeyecek olması. bu tür adamların asıl özellikleri aşırı hızlı olmaları ve hızlı karar vermeleri ancak sc2de önceden de dediğim gibi bu özellikler en üst seviyeye koyulmamış. birçok açıdan iccupdaki d-/d adamın sc2ye geçtiğinde diamond olarak başlamasının sebebi buydu zaten. bu adamlar işin stratejisini öyle yada böyle anlıyordu sadece işin çok pratik isteyen kısmını hardcore kasamadıkları için beceremiyorlardı. sc2 bunu azalttı.

birde korelileri sanki genlerinde varmış gibi doğuştan yetenekli tadında bir bakış açısına sahip olmak yanlış. bu adamları daha iyi yapan sadece yıllar boyunca işin içinde oldukları için nasıl pratik yapmayı ve disiplinli, ciddi bakmayı öğrenmiş olmaları. gelecekte korelilerin ciddi anlamda domine etmesinin tek yolu avrupalıların ve amerikalıların koreliler gibi pratik evleri kuramayıp hala single tadında 20 dolarlık turnuvalarla uğraşıyor olmalarıdır. eğer sektör avrupa ve amerikada da yeterli gelişmeyi gösterirse son zamanlarda root ekibinin yaptığı gibi dünyanın birçok yerinde pratik evleri kurulacaktır. bu öyle çok inanılmaz ya da ulaşılamaz birşey değil ve artık sc2 sadece korenin oyunu değil bunu anlamak gerekiyor. gslin korede düzenlenmesinin tek sebebi yatırımcıların hali hazırda "olmuş" bir sektöre sahip olmalarıydı.

Bir de bw aşırı pratik yapanı ödüllendiriyordu, sc2 sadece akıllı pratik yapanı ödüllendiriyor. zekanızı daha çok oyun içine yansıtabiliyorsunuz. bwde bunu yapabilmek için önce tüm mekanikleri çözmüş ve refleksten yapabiliyor olmanız gerekiyordu ki strateji düşünmeye vaktiniz kalsın. diğer türlü hep ezbere buildler dönüyordu ve iccupda B+ levelde dahi herkes proların yaptığının tıpatıp aynısını deneyip duruyordu.
Mesaj tarihi:
flash jeadong yıllarca üretilmiş stratejielrin timignlerin, netleşmiş kanıtlanmış verilerin üstyüne oturmuş iki isim. iloveoov üstünden az wekmek yemedi flash, julyan üstüdnen az ekmek yemedi jeadong.

sc2 ye gecip ağlarlar cok sacma oyun cok hızlı cok random cok bo win bık bık bık diye. aynı durum bw ıcınde gecerliydi, oyun bu haline yıllarca keşfedilerek geldi.

ha bisu gelip yardırabilir ama
  • Yeni Oluştur...