Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WCG'de StarCraft değişikliği.

doubtful

Öne çıkan mesajlar

Tempest said:

biri bana türkiyede de wcg olacağını söylesin lütfen --

olmaz olmaz demeyin.Tabi bunun için önce türkiyede profesyonel,tüzel kişiliği olan bir organizasyon firması yada böyle bir yapıya sahip uluslarası bir marka olması lazım.Yoksa samsung türkiyeden kimseye 1 kuruş para vermez.Nolur mesela wcg ve samsung la ticareti olan yada uluslarası firmaların türkiye bayiliklerinin üstlenmesiyle sorun çözülür.Yoksa samsung türkiyeye bana göre direk 'kaka türkler sizi istemiyoruz' değil.Sadece parasının garantisini alabileceği bir firma ile çalışmak ister.Türkiyede şuan tüzel kişiliği olan profesyonel (öyle hatalar olunca kardeş acemilik deme hakkı olmayan) bir organizator olmadığı için şimdilik wcg yaş duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Oymanq said:

Şu anda Türkiye wcgyi almak isteyen bir hayırsever var ise baştan söliyim cebinde çöpe atacak 100.000 doları olması gerek. Ancak bu paraya wcgyi alıp yapabilir türkiyede. İlk sene kar beklemeden. Bu rakkamı atmıyorum gerçek bir rakkam.

olmaz olmaz demeyin XDDXDXDXD
Sosyal ağlarda paylaş

Oymanq said:

Şu anda Türkiye wcgyi almak isteyen bir hayırsever var ise baştan söliyim cebinde çöpe atacak 100.000 doları olması gerek. Ancak bu paraya wcgyi alıp yapabilir türkiyede. İlk sene kar beklemeden. Bu rakkamı atmıyorum gerçek bir rakkam.

3. senenin sonunda bile kar getireceğine inanmıyorum ben. Bir de o paraya kaç yıllık lisans verecekler?
Sosyal ağlarda paylaş

öğrenecek birşey yok. zamanında wcg düzenleyeceğiz diyip piyasaya çıkanların o paraları iyi kullanamaması! sonucu artık türkiye'de bu işlerle kesinlikle ilgilenmek istemiyoruz diyen samsung türkiye yöneticileri olmuş rivayet odur ki.
Sosyal ağlarda paylaş

VoodooRush said:

Oymanq said:

3. senenin sonunda bile kar getireceğine inanmıyorum ben. Bir de o paraya kaç yıllık lisans verecekler?

5 senelik.
Sosyal ağlarda paylaş

Jaxx said:

LM said:

türkiyede wcg olmaz artık,, zamanında dolandırdılar samsungu türk yetkililer (isim vermiyelim).

oha şu olayı anlatsanıza biz de öğrenelim

Anlatalım.

Yıl 2002: Siberlig wcg organizasyonunu alır ve maslak orman parkta bunu düzenler. Age of empires , quake gibi oyunlardan wcg yapılır. Türkiyedeki ilk wcg olması dolayısıyla hatalar hoş görülür ve ilk wcg için başarılı geçti denebilir.

Yıl 2003: Tartışmasız en başarılı Türkiye wcgsi olan 2003 maslak princes hotelde yapılmaktadır. Geniş 2 katlı alan tahsis edilmiş , imkanlar sonuna kadar zorlanmış , samsungta yetkililerin samimiyetine inandığı için onlara destek vermiştir.

O sene starcraft , age of mythology , warcraft 3 , unreal , counter gibi oyunların hepsinden oyuncu göndererek rekor kırılır.Maçlar sonrası oyuncularla gazeteciler röportaj yapar. Turnuva sonrası tüm oyunculara ve izleyicilere içkili kokteyl verilir.

Hatta Sc'de 2.ci olan harrisin güzel çıkmak için saçlarını taradığı görülür. Dereceye giremeyen swarm , intotherain ve darvin beleş içkileri yudumlarken , bende squee ile kore nasıldır boxerı görürmüyüz diye hayal kurarız. İçimizden biri "bu sene böyleyse 2-3 nasıl olur bu türkiye wcg" der. Daha da iyiye gideceğini düşünürken herkes ağar göt olacaktır.

Yıl 2004:Tekrar park ormana dönüş yapan Türkiye wcg artık son sınırlarına ulaşmış duraklama dönemine girmiştir. Organizatörler sivri zekalarını gösterip starcraft ve warcrafttan 1er oyuncu gönderirken need for speedten 2 oyuncu göndermişlerdir. Turnuvada harita haksızlığına uğrayan darvin piceyüz elenmekten kurtulamamış , bir sene öncenin %99 favorisi olup elenen sugosu bu seneyi boş geçmemiş ve şampiyon olmuştur. Herşey iyi hoştur ama birşeyler eksiktir o wcg ruhu sanki biraz eksiktir. Bu o an görülemez.

Yıl 2005 Bu turnuvadan önce eswc organizasyonunu eline yüzüne bulaştıran siberlig yüzünden ortalık hafif karışmıştı. Hatasını telafi etmek isteyen siberlig eswc şampiyonlarını wcg şampiyonu diye göndersekmi diye bir fikir ortaya çıkarınca wcg ana komiteye mail yağdıran oyuncular sonucunda böyle birşey olmadı. Oyuncuların ele başları banlandı , samsungla wcgnin arası epey açıldı.
Sonuçta wcg 2005 taksimde unknown bir otelde yapılmaya karar kılındı. 45 dk aranan elite hotel oyunculara sabah koşusu yaptırmıştı. Princses otelden 3 yıldızlı bir otel olan elite otele düşürülen organizasyon seviyesi eleştirilirken seneye yaşanacak saçmalığı bilseydik asla bu oteli eleştirmezdik.

Counter , fifa ve warcrafta indirilen oyuncu kısıtlaması , 2.ci olan countercı takımın samsung yetkilisine tavır yapması , ödüllerin komik ötesi olması vs gibi faktörler moral bozmuştu. (örnek 2003te 1.ciye monitör vs gibi şeyler verilirken 2005te mp3 çalar veriliyordu.)
Fakat buna rağmen final maçları sorunsuz bir şekilde dev ekranlardan verildi. Hakemler açısından problemsiz geçti çünkü wcg büyük finalde hakemlik yapacak olan özberk adlı türk hakemimiz bu işte okadar uzmanlaşmıştıki herşeyi mükemmel yaptı. Adeta wcg türkiyenin ahmet çakarı gibi başarılıydı.

Yıl 2006: Bu wcgnin olması son ana kadar şüpheliydi. Kaynaklarını iyi kullanamayan ve bütçesi iyice daralan siberlig ekibinin işi zora girmişti. Acaba bu sefer hangi otelde turnuva olucak diye herkes merak ederken bir haber geldi ve wcgnin olacağı açıklandı.

Turnuva toprak üzerinde yapılmayacaktı. Evet yanlış duymadınız. Denize kurulmuş bir platform üzerinde ortaköyde yapılacaktı. Kimsenin aklı hayaline gelmeyecek bu cin fikri ancak bir türk ekibi bulabilirdi. Ödüllere gelince , ne ödülü sizi taa amerikalara götürüyoruz cevabıda türk oyuncu gençliği için yeterli bir cevaptı.

Kaddafinin çadırlarına benzeyen bir çadırda ve deniz üzerinde mikro yapmaya çalışan türk oyuncular için durum traji komikten öte bir durumdu. Turnuvaya tek damga vuran benim mikrofondan ortaköy halkına anlattığım warcraft finaliydi.
Oyman-Arçmeygi arçmeygi ve venom teleport atarak üsse dönüyor , çok iyi micro yaptı ama o mortar ölmemeliydi.
Kumpir yiyen concon ortaköy kızları: Ne diyo bu gerizeekalıı yaa.

ve son wcgde böyle sonladı. Parayı ve kafayı bitiren siberlig son wcgsini böyle tamamladı.

Not: Bu yorumlar sadece yazanı bağlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...