Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tez konusu seçimi.. (ERP)

df

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar p.tesi hoca ile konuşmadan önce tez konum hakkında kesin bir karar vermem gerekiyor.

SAP-ERP konusunda yapmak istiyorum ve malzeme yönetimi(mm) konusunda bilgiliyim. önce mm modülünü genel olarak işleyeyim dedim ama düşününce içinden çıkılamayacak kadar konu var. uygulamalı yapmak istediğim için ekran görüntüsü fln olacak o yüzden 1000 sayfaya kadar yolu olur mm'in.

mm modülü genel olarak;
*malzeme, müşteri ve tedarikçi, ürün ağaçları vs gibi ana veri yaratma ve yönetme
*satınalma
*malzeme ihtiyaç planlama
*stok yönetimi ve fiziksel envanter kontrolü
*lojistik fatura kontrolü

vb konular içeriyor.

bunlardan biri veya bir kaç tanesini seçmem gerekiyor. diğerlerini sadece yüzeysel geçip o konuya yöneleceğim. önerilerinizi bekliyorum. konudan çok uzaklaşmadan başka fikirler de verebilirsiniz.

ayrıca ingilizce yapmanın artı bir etkisi olur mu acaba. bölümü Türkçe okuyorum ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Fin said:

akademik kariyer kasip bi yerde yayinlayacaksan ingilizce yazda obur turlu bitireyim de gideyim modundaysan bulasma hic

malzeme ihtiyac planlama satin alma iste bunlar uzerinde yogunlas

swot varsa bi kac yerin efektif olur gibi

ileride üretim planlama düşündüğüm için satınalma değil de mrp merkezli yapmak ve satınalma'yı da sadece mrp den gelen verileri işleyip otomatik olarak sürdürebilecek düzeyde anlatmak en mantıklısı gibi. ihale, teklif, sözleşme vs gibi gereksiz detayları atlayıp sadece mrp ilişkili tedarikçiler arasında fiyat simulasyonu çalıştırıp siparişi vermek yeter gibi. mal girişi sırasında da 2-3 atraksiyon yaparım kalite kontrol stoğu vs gibi stok yönetiminin de ucuna dokunmuş olurum. hem süreç tamamlanmış olur hem detaylardan kurtulurum =)

akademik kariyer düşünmüyorum ama dile pratik olur diye düşünmüştüm. gerçi zaten dil'i seve seve öğreniyoruz tezin içine de sokup gereksiz detaylarla uğraşmayayım. zaman zaten kısıtlı.

staj yaptığım yerde aygaz, zorlu, thy, coca cola vs gibi bir çok yere proje yapılıyor. swot konusunda çok sıkıntı çıkmaz gibi. şirketlere gitmeme bile gerek kalmaz giden arkadaşlar yardımcı olur. o yüzden zaten sap seçtim. etrafım danışman kaynıyor. 10'larca canlı ve test server'ine erişim imkanım da var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...