Griswold Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Vodafone kampanya şeyapmış, 400 lira. Neden olarak 3g eksikliğini gördüm ben ama bunun dışında telefonun bir yamuğu var mı bilemedim. Sorum şu, 5800 kullanıyorum. Internetini hayvanlar gibi kullanmakla beraber verim alamıyorum bir (ekran kaydırması vs), ekran klavyesini efektif kullanamıyor olduğumdan ve touch screenden gerçekten hevesimi almış olduğumdan fiziksel klavye istiyorum iki. 3g halihazırda pil yiyor diye zaten kullanmıyorum, 2 saniye daha bekliyorum onun yerine ve sorun etmiyorum. 3g olmaması problem teşkil etmiyor yani. Symbian'dan büyük şikayetlerim yok, telefon kabul edilebilir bir hızda şu an. Ek olarak servisleri de 10 liraya vereceklermiş mesela 1 yıl boyunca, puştluk aradım sözleşmede ama bulamadım gibi, muhtemelen telefonda bir sıkıntı var sdf. Var mı kullanan falan?
mokoko Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 telefon çok eski. normalde ztn 500 lira civarında.
Griswold Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Peki yeni modellere göre eksikliği nedir? 3g haricinde tabi. Ekranı daha dandikse mesela umrumda değil pek, klavyeli daha iyi + daha ucuz bir telefon varsa ona yöneleyim zaten. Sırf 10 lira diye kullanacağım servislerini falan öyle diyeyim. Çok arkadaşım var bbm kullanan da aynı zamanda whatsapp ta kullanıyorlar yani, mecbur değilim. Mail olayını kullanacak olsam zaten 5800 da yapıyor =P. Tamamen klavye derdim aşağı yukarı, alternatiflere açığım yani gayet.
barnacle Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 curve klavyesi iyi. ama alet çok plastik. bi eline al gör.
mokoko Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 ben bb leri pek bilen biri değilim. sadece telefonun eski bi model olduğunu biliorm. arkadaşımla konustum geçen gun yeni bb alan. dedim kampanya iyiymiş alsam mı acaba diye ama hiç onermedi. neden bilmiorm açıkcası :D bide bu saatten sora smartphone alıcaksanda bi zahmet 3g olsun bence. ben bole dusunuorm en azından.
titanguard Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Turkcell'in blackberry kampanyaları var.Biraz tuzlu ama kampanyalar fena değil
hamsilipilav Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 benim telefonum bu. memnunum mesaj yazmak aşırı rahat ve browserından da memnunum ekrana sığdırma kolaylık vs. ama 3g kullancam diyorsan 3gli bişi alman daha mantıklı ben pek internete girmediğim için eksikliğini hissetmiyorum telefonda
Griswold Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Abi Turkcell'den pil almam, tamamen müşteri düdükleme politikası güden bir firma. Değiştirdim rahatladım. Vodafone da reputasyon kasıyor olduğundan bu dönem için nispeten daha kullanıcı dostu. Geçici tabi muhtemelen, ama şimdilik öyle yani. Ama işte aleti bilmiyorum sdf.
barnacle Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 dediğim gibi tuşları ayrık olduğu için basması rahat. boldlar öyle değil mesela. ama teknolojisi eski. kasası plastik baya. 9300 daha iyi mesela. 3g'si de var.
Desqpio Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 barnacle said: turkcell kampanya yapmaz arkadaşlar.. adam haklı.
Griswold Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 pros: - kullanmadigim ve kullanmayacagim ozelliklere zaten sahip degil, gereksiz susu yok. - beyazi var, goruntu iyi. - ucuz, normalde fahis buldugum servisleri de ucuza geliyor. Cons: - eski, 1 sene sonra ne olacak belli degil. - faturasiz hatta gecmem gerekiyor, su an faturali vodafone kullaniyorum. Gecemiyorsam zaten alamiyorum anladigim kadariyla. Durum bu.
fastreloader Mesaj tarihi: Mart 6, 2011 Mesaj tarihi: Mart 6, 2011 1 seneden uzun süredir kullanıyorum telefonu. aldığım zaman google ile contacts, calendar, mail sync yapan nadir telefonlardandı. contacts database i çok başarılı, facebook, msn, gmail gibi rim üretimi uygulamalarla entegre çalışıyor. şimdi bu olay da sıradan olsa da işte zamanında değildi.. şimdi 2g olması çbüyük dezavantaj, ben artık internetini kullanmamaya bakıyorum çünkü gerçekten yavaş ve çoğu sayfayı tamamen başarılı bir şekilde açamıyor. opera kurabiliyorsun ama o da kastırıoyor ve o da tamammen başarılı değil. klavyesi mükemmel. bu kadar rahat başka bir klavye görmedim. ekranı boldlara göre baya kötü, ekranın çözünürlüğünün düşük olması browsing yaparken önemli oluyor. boş geçmeyin. gps'i yok ama agps'i var, destekleyen uygulamalarla kullanılabilir. blackberry alacaksan bold serisine bakmanı öneririm. ayrıca vodafone faturalı kullananları inanılmaz düdüklüyor. bbm servisinde öyle sınırsız böyle sınırsız diye anlatacaklar, ayda 30 tl isteyecekler(şimdi düşmüş sanırım, bende 30 idi) ama APN olarak sadece blackberry apn'ine izin verecekler bu da demek oluyor ki 3rd party uygulamaları kullandığın zaman ekstra para yazması olası, video izlerken wap APN i kullanıyorsun bu da ekstra olacak, bilgisayara bağlayıp tethering yaparsan da internet apn'i kullanıyorsun bunların hepsi sana ekstradan yazacak. ben vodafonea geçtiğime pişmanım, zamanında çok ucuz gibi gelmişti ama faturlarıma bakınca dünyayı ödediğimi fark ettim. bir de tarife değişikliği falan yapınca, paket tarife bunlar diyip değiştirdiğiniz fatura döneminde 2 tarifenin de tam ücretini giydiriyorlar. turkcell ise biraz daha pahalı denilebilir, öyle gözükebilir ama ekstra hıdırvıdır şeyler gelmiyor ne ödeyeceğimi bilerek hareket ediyorum.
Griswold Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 23 şubat öncesi faturasız Vodafone aboneliği olması lazım gibi neden olduğunu anlayamadığım bir şart varmış, broşürün altında 0.000003 punto olarak gördüm. Faturasız hatta geçtikten hemen sonra bunu göstermeleri ise bayi içerisinde berserk olmama ve Blackberry almak için geçmiş olduğumu söylememiş olduğumdan hiç kimseye kızıp rezalet çıkaramamama sebebiyet verdi, içimde çok güzel patladı yani. 20 liralık kontör aldım, internetim yok. Önümüzdeki ay geçeceğim artık geri faturalıya. Belki geçmem bilmiyorum, tarifem her yöne 150 dakika da konuşma rekorum 60 dakika falan çünkü = 20 liralık kontör muhabbeti. Bunun üzerine internet pakedi alıp aynen devam edebilirim kontörspora. Sonuç olarak alamadım, iyi de oldu sanırım. 1-2 sene daha 5800 eskitip artık adam gibi, uzun dayanacak bir telefon alırım. Memnunum gerçi 5800'dan şimdilik ilginç bir şekilde. İstediğim her şeyi yapabiliyorum sonuç olarak iyi kötü.
Öne çıkan mesajlar