Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

film izlerken bilgisayar sapıtıyo

FromTheHell

Öne çıkan mesajlar

1 saat önce falan başladı sorun. 40dk'lık diziyi seyredicem sözde. 3 oldu çat ekrana giden görüntü kesiliyo, DIMDIMDIMDIMDIMDIM diye seri bi ses çıkıyo ekran kararıyo ve monitörde "görüntü yok agalar" tarzı bi yazı çıkıyo. reset atıyorum bilgisayara hiçbi sorun yokmuş gibi açılıyo.
kart çok ısınıyo diye düşünüp kasayı yokladım da, buz gibi. normalden daha soğuk hatta.

bi de bilgisayarda sorun olarak algılanabilecek şey var, power supply 350w ya da volt artık bilmiyorum hangisi kullanılıyo. ama 2 yıl oldu nerdeyse, daha önce hiç böyle bi sorun olmamıştı. maks, artifact oluşuyodu ki ekran kartının ayarlarını falan kısınca geçmişti o da. ne olabilir sorun, basit bi codec hatası falan olabilir mi ki?

bilgisayarı açar açmaz aldım bu ss'i de

edit:power supply 350w demişim de, ekran kartı da hd4850, min 450w gibi bşey yazıyodu kutusunda. ama dediğim gibi şu ana kadar sorun olmadı hiç. oyun oynarken falan bile olmuyodu bu yani.

Sosyal ağlarda paylaş

@kozalak
abi yetmez farkındayım da, o screenshotta görünen gpu clock settings ve memory clock geyiğini geriye çekince artifact falan bitmişti işte. şu ana kadar da hiçbi sorun olmadı ki 21 saat aralıksız dizi izlediğim de olmuştu. oyunlarda da hiç sorun yaşamıyorum.

@seagle
ısınma sorunu yok, dediğim gibi yokladım kasayı ı ıh. screenshotı da bilgisayar kapandıktan 2dk sonra falan aldım işte.

ayrıca anasını satayım arkaplanda çalışan msn, opera, utorrent ve rusça olduğunu sandığım bi nod32 var. hiçbi fikrim yok ne olduğu konusunda sorunun fds, neyse codec güncelleyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

e durduk yere böyle bi sorun ortaya çıkar mı ki? hep bu p.supply ile kullandım bilgisayarı, parçaları hiç değişmedi 2 yıldır. ilk kez böyle bi sorun oldu.

a bi de şey var lan, kasa elektrik falan kaçırıyo sanırım. oyun oynarken falan baldırıma dızt dızt kayıyo yavaştan. dün benek benek olmuştu baldırım mesela. vayanasını ya.
Sosyal ağlarda paylaş

bende böle bi topic açılmışken sorayım, ses sistemi ve ses kartı kullanıyorum.Ayarlardan stereo sound vs. bazı ayarlar filan yapıyorm, ama gom player bsplayer gibi video oynatıcılarda o ses ayarlari olmadan düz bir şekilde ses çıkıyor, çok uğraştım bulamadım film izlerkende o efektleri çalıştırmayı.
Sosyal ağlarda paylaş

windows media player classic kullanıyorum k lite codec packle birlikte indirdiğim. başka bi bölüme falan da geçemedim ki. açar açmaz da yapmıyo, bitirebildim mesela şu an bölümü. 3 kere kapatıp açmak zorunda kaldım bilgisayarı gerçi.
yeni kodeği kuruyorum bakalım, bi sonraki bölüme geçicem şimdi de. umarım devam etmez sorun.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw bilgisayar bişi yapmazken alınan SS işimize yaramaz ki :D
Zaten dizi izlerken ekran kartına yük binmemesi lazım. DIMDIMDIM sesi windows bir aygıt algılıyor yada algılayamıyor olabilir.

Ekran kartını ramları felan bi dürtsene gevşemesin. Aynı şekilde HDD kablolarına da bi el at. Hep huylanırım ben SATA kablolarından.
Sosyal ağlarda paylaş

km player aklımda da, playerdan kaynaklanmıyo sanırım. güncelledim kodeği, yeni bölüme geçtim. 25. dakikaya kadar sorun yoktu, baktım altyazı senkronu uçmuş, kapatıp tekrardan açayım dedim. açılır açılmaz uçtu yine bilgisayar. ve ses hoparlörlerden gelmiyo, öyle aygıt algılama sesi de değil. seri bi şekilde sert bi ses geliyo dıdıdıdı diye.
neyse kasayı açtım falan, ekran kartı ısısı iyi, işlemci idare eder. power supply buz gibin. ama harddiskler bayaa sıcaktı. hatta windowsun kurulu olduğu internalın üzerinde 5sn tutunca parmakları, acı hissettim. bi de diziyi izlediğim hdd eskiden externaldı. kutusu kırılınca söküp internal olarak kullanmaya başladım, bu da bayaa sıcaktı işletim sistemi kurulu olan kadar olmasa da.

günde 5-6 saatimi oyun oynayarak geçiriyorum son 2 haftadır. hiç dizi, film falan izleyememiştim bu sebepten. biriken dizileri izleyeyim dedim, gg. sorun bu 2 hafta içerisinde de oluşmuş olabilir de, kafam almıyo resmen öeh. oyunlarda en ufak bi problem yok bu arada. gerçi 2 haftadır lol,fm,minecraft dışında bir şey oynamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

externalın kutusunun kırılışı da hdd havada 3-5 takla atıp yere yapışınca olmuştu. daha önce de film falan izledim hiç sorun olmamıştı ama, tam böyle bi nokta bozulup da bu 2 bölümün oraya denk gelip bilgisayarı kapatması falan mümkün müdür? hdd sistemini falan bilmem pek. yetoyum o konuda dsf.

edit: gerçi bilgisayar da kapanmıyo, sadece görüntü kesiliyo monitördeki.
Sosyal ağlarda paylaş

externali internal olarak kullanıyorum işte, içini falan söktüm normal hdd çıktı. sata girişinden falan taktım. ama şu ana kadar bi sorun olmamıştı işte. 10kasımdan beri kasanın içinde sözde external harddisk.

windowsun kurulu olduğu harddiske attım diziyi, bi de öyle deneyeyim bari. oeh.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...