Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zina yeniden suc oluyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aldatılmaya bu kadar sıcak bakabilmeniz ilginç. Ben bakamıyorum ve sinirleniyorum. Ne diyelim umarım hiçbirimizin başına gelmez. Aldatılma durumunda ise karşımdakinin en bğüyük cezayı almasını istemekde hakkım. Ve bunu devletse devlet, değilse ne yolla olursa olsun almasını sağlamak da benim görevim.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
Sıcak bakmak? Ilişkiyi bitirmekten bahsediyoruz Abso, ne sıcağı? Yani iki kişilik duygulara dayalı bir ilişki var, iki kişiden biri diğerini aldatıyor ve aldatılan taraf diğerini hapse attırıyor, bu mudur mantık?[signature][hline]horacegoesskiing, 09 Ağustos 2004 00:46 tarihinde demiş ki:
yannız yönetmen pepsi içip daha fazlasını istemiş. o olmamış.
Mesaj tarihi:
olay aldatmaya sicak bakmak degilde, devletin bu kadar oznel bi konuda zorlayici gorev alarak insanlarin 'private sphere' ina girmesi. (turkcesini 10dk dir dusunuorm sanirim bulamadim)
Mesaj tarihi:
said:
Nefr, 02 Eylül 2004 11:47 tarihinde demiş ki:
Sıcak bakmak? Ilişkiyi bitirmekten bahsediyoruz Abso, ne sıcağı? Yani iki kişilik duygulara dayalı bir ilişki var, iki kişiden biri diğerini aldatıyor ve aldatılan taraf diğerini hapse attırıyor, bu mudur mantık?

Beni aldatıyorsa hapse girmesi bana yanlış gelmiyor. İş yerinde çalıştırdıgın birinin seni soyması ile aynı şey. Bu kez evinde beraber yaşadığın hayatını ona harcadıgın biri seni aldatıyorsa bence en adi hırsızdan farkı yoktur. Ya ben öldürücem ya da devlet hapse atacak. Devlet hapse atsın ben hapse girmiyim.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
"Aldatılmaya sıcak bakmak" imkansız çok uzak ,
Ayrılıyoruz işte daha ne olucak zaten ?

--Yani hapis cezası alınca ne olması gerekiyor mutlu olmam mı ? "Ahahah beni aldattı hapsi boyladı şeklinde ? " --

Böle bir ceza duygusal olarak yaralanmış beni mutlu mu edicek ?

Ki daha olayın öncesindeki evlilik dışı ilişkilerinde zina sayılıcak olması ile beraber total yalan 100 sene öncesinde kalması gereken bir yasa oluveriyor.[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz ,
Hiç kimse...

Mesaj tarihi:
said:
Alexi_Septimus, 02 Eylül 2004 10:32 tarihinde demiş ki:
Zina evlilik öncesi seks demek.
Günah bu.
Zina suç olamaz günah olabilir.
Inanan adam cehennemde yanacağını düşünüp cezasını çeker.
Zina suç olamaz.
Evli olmadan ilişkiye girmek suç olabilir ki BEN HAYATIMDA BU KADAR SAÇMA, GERIZEKALICA, OTISTIKÇE, GERI KALMIŞ, IPTIDAI, MORONCA ve AZ BEYINLI bir karar görmedim.

Bunların derisinden prezervatif yapmak lazım.

abi destur :) ne pis saydırdın öyle

+1[signature][hline]teyteyteyyyy :) bu nasıl beyler beğendinizmi?
imza!!!
Mesaj tarihi:
Devlet belli aralıklarla evleri basıp zina kontrolüde yapsın o zaman nede olsa ben anlamayabilirim aldatıldığımı , onuda devlet araştırsın. Herkesin eşinin peşine birer ajan taksın bakalım aldatıyor mu ?

Böle bir yasa çıkaralım ki aldatanlar veya ayrılmak isteyen eşler iyice sıkışsınlar. Hiç kimse birşey söleyemez duruma gelsin.

Es kaza eşini aldattın diyelim. Ayrılık sebebidir. Hayatına başka biri girdi. Ama ayrılalım artık diyemezsin. Çünkü o zaman hapse girmen gerekir. Ehe olayın birde böle komedi bir boyutu var.
İlla uygun br neden bulcaksın artık ayrılmak istersende.
Dürüst olmak hapse girmek demek olucak.[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz ,
Hiç kimse...

Mesaj tarihi:
Yahu evlilik dışı aldatma çok daha büyük bir ahlaki suç aslında. Yani evliliği yasal olarak bitirmek bir süreç, ama ilişkiyi bitirmek formalite gerektirmiyor. Ben her zaman evli olmamasına rağmen aldatan insana daha kötü gözle bakarım mesela, ama konudan çok ayrı tabii.

Öte yandan aldatmak sıcak bakılacak birşey olmasa da insani ve doğal birşey, ve eğer eşim beni sadece hapis / ceza korkusu nedeniyle aldatmayacaksa mümkünse sağda duralım, inmek istiyorum ben.[signature][hline]horacegoesskiing, 09 Ağustos 2004 00:46 tarihinde demiş ki:
yannız yönetmen pepsi içip daha fazlasını istemiş. o olmamış.
Mesaj tarihi:
Öncelikle evlilik, ilişki ve beraberlik kavramlarının tanımlarını yapalım...

Evlilik: Devlet nezdinde iki bireyin daha sonra doğacak çocuklarının veraset, nufus kaydı, eğitim vs. gibi resmi işlerinin halledilebilmesi için birlikteliklerini tescilletmeleridir.

İlişki: Iki insan arasında olan duygusal, cinsel, veya benzeri münasebettir.

Beraberlik: Iki kişi arasında (gençler dahil) yaşanan birliktelik ve birşeyler paylaşma durumudur.

Şimdi bizim tartıştığımız konu daha çok evlilik ve ilişki kavramlarını içeriyor. Evlilik kurumu benim fikrime göre evlenen iki kişiyi devlete karşı sorumlu değil çocuğuna karşı sorumlu yapar çünkü evlilik bağının kurulmasının sebebi zaten doğacak çocukların resmi işlemlerinin yapılabilmesi olduğunu yukarıda söylemiştik. Bu yüzden evlilik müessesesi halihazırda doğmuş veya doğacak çocuklardan evlenen iki kişinin sorumlu olduğunu belirtir.

Bu iki kişinin arasındaki ilişki evlilik kurumu dahilinde olmalarına rağmen iyi yürümüyor olabilir. Bunun çeşitli sebepleri de vardır. Cinsel uyumsuzluk, sevgi eksiklği, aşk vs... Evli iki birey birbirlerinde bulamadıkları mutluluğu başka bir yerde de arayıp bulabilirler ama evlilik kurumuna (dolayısıyla çocuklarına karşı olan sorumluluklarına) zarar vermemek istedikleri için bu sorunu aralarında tutup çözebilir ya da bu sorunla birlikte yaşayabilirler. Siz tutupta Evlilik ve İlişki adlı iki kavramı birbirine karıştırırsanız ondan sonra işler karışacaktır...

Devlet zannımca evlilik müessesesinde sadece iki kişinin ayrılması durumunda çocukların haklarını gözetmek zorundadır zira anne ve baba evlenerek ve çocuk sahibi olarak devlete bu çocuğun sorumluluğunu alacaklarını söyleyip üstlenmişlerdir. Bir süre sonra bu çift boşanırsa geriye çocuklar kalacağından devlet ve evlilik müessesesi sadece çocuğun refahı ve huzurunu koruması gereken bir müessese halini alması gerekmektedir. Çift ayrıldıktan sonra iki taraftan biri tarafından çocuğun sorumluluğunun üstlenilmesi veyahut paylaşılması evlilik ile o çifti bağlayan devletin söz verildiği gibi çocuğa karşı olan sorumluluğudur.

Böyle bir kanunun çıkmasıyla ilişki ve evlilik kavramları birbirine karıştırılacak ve evlilik kavramının yukarda anlatarak belirttiğimiz özellikleri kaybolacaktır zira bir aile eğer zina sebebiyle boşanırsa ve bir taraf diğerini hapise attırırsa çocuğun mutluluğu ve refahı için alınan evlilik kararının bozulması dahilinde çocuk anasız veya babasız kalacak ve evlilik kurumu çocuğa karşı olan esas görevini yitirecektir.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Mesaj tarihi:
Bu yasayı bulan topdur

bizde pati olarak gidelim erkek erkeğede yasak olsun! diyelim hehe sonra gerisini siz düşünün :D[signature][hline]teyteyteyyyy :) bu nasıl beyler beğendinizmi?
imza!!!
Mesaj tarihi:
Eğer eşin seni aldattığı için gider onu öldürürsen o zaman zaten olayın köküne eğitim şart meselesine döneriz.. Modernleşmek de burdan başlaması gerekir.. Aile devletin en küçük çekirdeği olduğu için aile arasındaki ilişkilerin olgunlukla çözülmesi gerekir.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Mesaj tarihi:
Zaten en başta hata senin , ben eşimi öldürürüm demende bana göre.
Neden ayrılmak yetmiyor onu anlamadım ben ?

O zaman eşin olmasına gerek yok ki ,
Evli olmaya gerek yok.

Tamam aldatılmak hiç hoş bir duygu değil. Ama sonuç olarak devlet hapse atmazsa ben öldürürüm , bence orda durmak lazım.

Zaten gerçekden böle bir düşünce mevcutsa boşa tartışıyoruz gibi :=)[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz ,
Hiç kimse...

Mesaj tarihi:
abso'cuğum, son 2 sayfayı tam okuyamadım da, aklıma gelen bişi var onu söylicem.

mesela şimdi bizim eşimizin bizi aldatmaya niyeti/isteği/arzusu var, aklından bu geçiyor, ama sadece yasa tarafından hapis ile cezalandılacağı için bizi aldatmıyorsa buna göz yummalımıyız peki?

çünkü zina (yani evli olanların birbirini aldatması anlamına gelen zina)'yı bu şekilde önlersen, aslında bu net bir önlem değil, sadece kağıt üstünde kısıtlayıcı bişi oluyor.

demeye çalıştığım şey şu, evet ben de evli insanların birbirini aldatmasına, insanların bu sebepten dolayı şöyle ya da böyle madur olmasına karşıyım da, eşimiz bizi sadece "hapse girerim" diye aldatmayacaksa ne anladım ben o işten? adam olan zaten aldatmaz değil mi? yasayla buna hapis vb. cezalar verip kimi mutlu edicen ki? adam gibi bi tazminatı olsun, sonra sen istersen at gitsin o kişiyi hayatından, bi daha yüzünü görme.

umarım derdimi anlatabildim[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind
Mesaj tarihi:
said:
Bence de ilgilendirmesi lazım. Aile yapısının sağlamlığı milletin birliği demektir bana göre. Ailede ahlaksızlık başlarsa bu topluma yansır ve o toplum, ülke, kültür yok olur.

bu mantıkla düşünürsek toplumun kültürünü bozan herşey suç olmalı?
Bence çok saçma çünkü bu tür şeyler kişiseldir, duygusaldır.
Devletin ceza vereceği şeyler somut olmalıdır.Yani gidip kız arkadaşım beni ekti, buluşacaktık gelmedi, duygusal olarak çöküntü yaşattı bana diye dava açalım?[signature][hline]Konya Rock Platformu
Mesaj tarihi:
Sadece cezayla sınırlı kalmamalı, başka önlemler de alınmalı fakat aklıma birşey gelmiyor :) ayrıca iş kişide bitiyor.[signature][hline]Fecondation under control of the King
Mesaj tarihi:
ya biz ırakmıyız arkadaşlar naptınız? başka önlemler idam edelim isterseniz ilişkiye giren erkekle kızı allahım ya bunebicim hak dır özgürlük diyorlar birde[signature][hline]teyteyteyyyy :) bu nasıl beyler beğendinizmi?
imza!!!
Mesaj tarihi:
Absocum sana cahil demedik.. Eğer eşini birileriyle yatakta basarsan direk çekip vurursan zaten o konu Silahsızlanmdan globalleşmeye kadar bir sürü konuya kayar. Eğer sen eşini yatakta birileriyle yakalarsan mantıklı ve eğitimli bir insan olarak mekanı terk eder ilişkini bitirirsin çünkü eşini öldürünce karşılaşacağın sorunları vs. düşünmeden hareket eder ve vurursan o zaman eğitimsizlik ve cahillik ortaya çıkar.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
  • Yeni Oluştur...