Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İçkiyi açıkta satanın tiz kellesi vurulup tutanak tutula

mani

Öne çıkan mesajlar

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&Date=26.2.2011&ArticleID=1041218&CategoryID=77

said:
Polisin yollardaki alkol kontrolleri marketlere sıçradı. Alkollü içeceklerin satışına ve sunumuna ilişkin tartışmalı yönetmeliğin 6 aylık geçiş süreci tanımasına rağmen polis, marketlere baskın yapıp ‘alkollü içeceklerin görülebilen raflarda ve kolaylıkla müşterilerin alabileceği vaziyette olduğu’na dair tutanak tutmaya başladı.

yönetmelik süpermiş ayrıca. sanki market sahipleri falan içeri giren müşterinin üzerine şampanya falan patlatıyor, ağzından huni sokup zorla içiriyor. Neymiş efendim, kolay alınabilecek yerde olmayacakmış. Oldu olacak etrafını timsahlarla falan doldurun böyle. götü yiyen içsin.

Tabi bizim çorbacı polisler damlamış hemen tutanak tutmalar falan. Sen arabasından eşya çalınan, kapkaça uğrayan vatandaşı "bundan birşey çıkmaz kardeşim boşuna peşine düşme" diye karakoldan sepetle sonra marketlerde tezgah soruşturmasına çık.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

bu arada hırsızlarla ilgili verdiğim istatistik tamamen sallama değil. Bizim eve hırsız girdikten sonra polisin söylediği şeydi o. benim de içimden tabi "onlar da başarısız olup kendini yakalatanlar herhalde" diyesim geldi demedim tabi

http://www.youtube.com/watch?v=U7B20rW5NPI
Sosyal ağlarda paylaş

ilk başta bilmek gerekiyor neden böyle bir yasa çıkardılar ve yasanın tam içeriği nedir? haberde şöyle bir şey yazıyor..

said:
Yönetmelik ne diyor?
Alkollü içkiler sadece bu ürünlerin satışına tahsis edilmiş alanda bulunansatış ünitelerinde sergilenir.
Vitrinde içki olmayacak.
Tabelalarda hiçbir içki markası yer almayacak.
Bakkalın camında, kapısında içki reklamı olmayacak.
Yönetmelik içki satış belgesi olan satış yerlerine geçiş için temmuza kadar süre tanıdı. Ancak belgesini yeni alanlar için yönetmelik devrede.

tüm alkollerin marketin bir yanında toplanması gerektiğini belirtiyor ben hiç alkol satamazsınız gibi bir haber duymadım. akp döneminde zaten alkol satış oranı artmış eğer hükümet bunu engellemeye çalışsa kaç yılda çokta rahat engellerdi, onlarca mevzuat çıkartırdı.

kılıçtaroğlu da alkol içen adam istemiyorum partide diye açıklama yaptı mesela bunu hiç tartışmadık. polis ne yapmış, neden tansaş a gitmiş orasını da bilemiyorum. o bölgede tansaş gibi en az 50 tane işletme daha var tansaş ın özelliği nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) yetkilileri “Polisin yaptığı keyfi bir uygulama gibi görünüyor. Çünkü tutanakta yazılan nedenler yönetmelikte yok” derken, içki üreticileri ve marketler ise yönetmelikten dolayı herkesin kafasının karışık olduğunu ve birçok yerde benzer baskınların yapılmaya başlandığını söylüyor.

Otoyolda tansaş'ın ne işi var abi. içip içip geliyorsunuz yazı yazıyorsun yemin ederim. Bırakın başkası yerine bahane bulmayı işin saçmalığını görün artık.

Zaten içkiler yıllardır kendi raflarında satılır. Gidipte sütün yanına rakı koyan ne market gördüm, ne bakkal. Ayrıca polisin tuttuğu tutanak ortada.

said:
25.02.2011 günü saat 11.00 sıralarında idaremiz Emek Mah. Bişkek Cad. No.137’de faaliyet gösteren Tansaş isimli markette yaptığımız kontrollerde alkollü içeceklerin görünebilen raflarda olduğu ve kolaylıkla müşterilerin alabileceği vaziyette olduğu tarafımızca tespit edilmiş; mağaza yöneticisine bu tarihten itibaren alkollü içeceklerin tezgâh altında müşterilerin bakıp göremeyeceği hususunda uyarıldığına dair işbu tutanak tarafımızdan birlikte imza altına alınmıştır.

İçmeyin şu mereti aksırıncaya tıksırıncaya kadar sonra gelip adamınız gol derken ofsayt diye itiraz ediyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Niye sinir stres oluyorsunuz ki?

Ben orda 3 tane soru sordum.

Bununla alakalı mı? Uzun süredir yok mu? Görünür değil de direk yasak değil mi?

şeklinde.

Şimdi tansaşın otoyola mesafesini bilemeyeceğim için ilk soru geldi.

2. soru, eğer ilki doğru ise 6 ay muhabbeti nerden çıktı? demek içindi.

3. soru ise eğer 1. sorudaki uygulama ise komple yasak değil miydi? diye soruyordu.

Ne polisin fanatiğiyim, ne alkole karşıyım, ne de adamım gol derken ofsayt diyorum. Kafanıza yatmayan bişey duyduğunuzda hemen sempatizan gözüyle bakmayın anasını satiim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ülkede milyon tane yasa kararname varken ısrarla bunu takip edip uygulanmasından emin olmalarında art niyet ararım.

Hayati önem içeren şeylerinde bu kadar takibini yapsınlar. En basitinden ne zaman TR ye gelsem kasksız dolanan, yaşı bile tutmayan motosikletliler görüyorum. Bilimum kural falan ihlali cabası.
Sosyal ağlarda paylaş

Haberi okusan soru sormayacaksın. Ondan sonra niye kızıyorsunuz diyorsun.

said:
Polisin yollardaki alkol kontrolleri marketlere sıçradı. Alkollü içeceklerin satışına ve sunumuna ilişkin tartışmalı yönetmeliğin 6 aylık geçiş süreci tanımasına rağmen polis, marketlere baskın yapıp ‘alkollü içeceklerin görülebilen raflarda ve kolaylıkla müşterilerin alabileceği vaziyette olduğu’na dair tutanak tutmaya başladı.

said:
Yönetmelik ne diyor?
Alkollü içkiler sadece bu ürünlerin satışına tahsis edilmiş alanda bulunansatış ünitelerinde sergilenir.
Vitrinde içki olmayacak.
Tabelalarda hiçbir içki markası yer almayacak.
Bakkalın camında, kapısında içki reklamı olmayacak.
Yönetmelik içki satış belgesi olan satış yerlerine geçiş için temmuza kadar süre tanıdı. Ancak belgesini yeni alanlar için yönetmelik devrede.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...