Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ev yemegi söylesenize bana abilerim...


vaniLLe

Öne çıkan mesajlar

napae said:

Cystein said:

napae said:

Mesela menemeni de soğanlı yapıyo bazı yerler, yiyemiyorum o zaman.
Abawwww disarda Menemen yiyenler varmış. Ahuatasuahgsga gece gece güldüm


Ne var lan sdfhjks canım çektiği zaman yerim sağa mı sorcam?
Ne bileyim turkiyeye gitmyeli 3 yıl oldu da bu kadar mi değişti memleket. Dışarıda Menemen yemek nedir yahu hahaha menemen dediğin yapılması en kolay en kıçı kırık yemek. Bunu gidip restaurantta yiyip ustune bir de para mi veriyosunuz komigime gitti
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:

0ne said:

Domates Çorba

Kadın budu köfte

Fırın Makarna

Salata

Win


Fabrika yemekhanesi menüsü bu beşamel sosu falan knorr böyk, şu 3 yemeği de zaten hakkıyla yapılması baya zor. Bir de domates çorbası için mevsimi değil olmaz.


fabrikalarda çıkıyo mu bilmiyorum da, 3 yemek de favori yemeklerimden oldukları için yazmıştım.Yapılıcak yemek sormuşlar bende söyledim. sdfsdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cystein said:

Ben hayatımda hiç bir restaurant menüsünde menemen görmedim bile lan. İstanbula özgü bir şey olsa gerek


Sen kafayı mı yedin? sdfjk
Sabah kahvaltıya gittiğin bi yerin menüsünde menemen olmazsa bi gariplik var demektir. Bi sürü omlet, sahanda yumurta çeşitleri var, menemen niye olmasın ki?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

Baharatlı Patates tarifi
http://www.e-lezzet.com/resimler/baharatli-patates-268.jpg


baharatli patates 268 Baharatlı Patates tarifi
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı balsamik sirke
1 yemek kaşığı rende parmesan
1 yemek kaşığı galeta unu
2 ad. orta boy patates
1 çay kaşığı tuzot
1/2 çay kaşığı karabiber
Baharatlı Patates

yemeğinin hazırlanışı:
Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın.

Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Alüminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde, kesilen yüzeyleri yukarı getirerek yerleştirin.

Patateslerin üzerine yumurta fırçası ile zeytinyağlı karışımı sürün. Tüm yüzeylerin üzerine galeta unlu karışımı dökün.

210 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Patatesler yumuşak fakat kenarları kıtır olmalı.



bu da iyiymis.





şundan yaptırdım anama bakalım becerebilcek mi sdef
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Cairne said:

anne pizzası yap

yapılması yasaklanmalı...


onu yapiyorum ama benimki anne pizzasi gibi olmuyo.
en azindan italyan anne pizzasi gibi oluyo. '.'
italyan arkadasimdan almistim tarifini. bi tek tas firin eksik.

hamuru ekmek acar gibi acarsan anne pizzasi gibi olur tabi azizim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:

Fabrika yemekhanesi menüsü bu beşamel sosu falan knorr böyk, şu 3 yemeği de zaten hakkıyla yapılması baya zor. Bir de domates çorbası için mevsimi değil olmaz.

hakkiyla yapilmasi zor degil ama ugrastirici ^.^

domatesin mevsimi degil ama zaten almanyada adam gibi domatis bulunmadigindan ben konserve domatesle yaptim mesela demin.
yine güzel oluyo.
organik aldim tabi konserve domatesi.

lan kendimi emine beder gibi hissettim.
http://www.yemekustasi.com/files/image/BEDER.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...