Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mysql postgresql msql vs sql

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Database adminliği mi diyelim yoksa database in yanına başka bir rütbe mi koyalım bilmiyorum fakat o tarz bir işte ustalaşmak istiyorum. Bunun içine web applications da girer mi bilmiyorum fakat pek o taraflara dalmak istemiyorum yani php kullanmak istemiyorum perl kullanmak istiyorum mu diyelim bilemiyorum o kısmını açıkçası. Hali hazırda dbleri excel ile ilişkilendirip kullanıyorum tabi bu işin basit kısmı. Grandmaster seviyesine çıkmak istiyorum database konusunda. Windows ortamında çalışıyorum linuxu de öğrenmelimiyim, izlemem gereken yollar nelerdir ustalardan tavsiyeler istiyorum şimdiden teşekkürler
Mesaj tarihi:
baktım ona evet microsoftun sertifika programı varmış

Kurs Kodu Kurs Süresi Kurs Adı
2778 18 Saat Writing Queries Using Microsoft SQL Server 2008 Transact-SQL
6231 30 Saat Maintaining a Microsoft SQL Server 2008 Database
6232 30 Saat Implementing a Microsoft SQL Server 2008 Database
6234 18 Saat Implementing and Maintaining Microsoft SQL Server 2008 Analysis Services
6235 18 Saat Implementing and Maintaining Microsoft SQL Server 2008 Integration Services
6236 18 Saat Implementing and Maintaining Microsoft SQL Server 2008 Reporting Services

bu kadarmıdır yani bütün dba olayı ? :D
  • Admin
Mesaj tarihi:
Oracle la yönelebilirsin OCA ve OCP sertifikaları rabette olan sertifikalar, Türkiyede kullanımı artan db2 yada bakabilirsin.

Mysql ve postgresqller opensource olarak iyi veritabanları özellikle mysql datawarehouse sistemi olarak yukarda saydıgım birçok veritabanından daha iyi ama bedava olduğu için piyasada şirketler mysql admini aramazlar yönetimi basit olduğundan dolayı ancak ilanlarda requ. girer.

mssql'li adamdan saymıyorum iş çevreside çok kısıtlıdır.Benim sana önerim oracle olacaktır.
Mesaj tarihi:
DBA olarak turkiye de cok is bulamazsin, oyle bi pazar cok yok. Hic yok degil ama cok daraltirsin kendini. DBA lik hedefin olsun yine, ama yanina Linux vs kesin koy, yukselirken cok yarar.
  • Yeni Oluştur...