Klapaucius Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Database adminliği mi diyelim yoksa database in yanına başka bir rütbe mi koyalım bilmiyorum fakat o tarz bir işte ustalaşmak istiyorum. Bunun içine web applications da girer mi bilmiyorum fakat pek o taraflara dalmak istemiyorum yani php kullanmak istemiyorum perl kullanmak istiyorum mu diyelim bilemiyorum o kısmını açıkçası. Hali hazırda dbleri excel ile ilişkilendirip kullanıyorum tabi bu işin basit kısmı. Grandmaster seviyesine çıkmak istiyorum database konusunda. Windows ortamında çalışıyorum linuxu de öğrenmelimiyim, izlemem gereken yollar nelerdir ustalardan tavsiyeler istiyorum şimdiden teşekkürler
Klapaucius Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 baktım ona evet microsoftun sertifika programı varmış Kurs Kodu Kurs Süresi Kurs Adı 2778 18 Saat Writing Queries Using Microsoft SQL Server 2008 Transact-SQL 6231 30 Saat Maintaining a Microsoft SQL Server 2008 Database 6232 30 Saat Implementing a Microsoft SQL Server 2008 Database 6234 18 Saat Implementing and Maintaining Microsoft SQL Server 2008 Analysis Services 6235 18 Saat Implementing and Maintaining Microsoft SQL Server 2008 Integration Services 6236 18 Saat Implementing and Maintaining Microsoft SQL Server 2008 Reporting Services bu kadarmıdır yani bütün dba olayı ? :D
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 database bir dunya isletim sistemi 1 database 2 hatta belki database 1 isletim sistemi 2 o yazdiklarin colde kum tanesi ama baslangic tabi ki
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 bu arada hani meslek/okul/bolum nedir yas kactir filan ona gore de degisir yani dgfdfg
Klapaucius Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Okulla falan ne alaka yahu =) Temelim var ilerlemek istiyorum ve yol gösterilmesini istiyorum.
di Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 DBA'lik micros~1'a ait bir sey degil, farkli sertifika programlari var bu konuda diye ekleyeyim de baska bakan olursa oyle zannetmesin.
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 bir de oracle dba, kariyer açısından diğerlerinden biraz daha avantajlı. adı geçmemiş de hiç, söyleyeyim dedim.
4Ever Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Ben postgresql seviyorum digerlerinden daha başarılı buluyorum
Admin Virus Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Admin Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Oracle la yönelebilirsin OCA ve OCP sertifikaları rabette olan sertifikalar, Türkiyede kullanımı artan db2 yada bakabilirsin. Mysql ve postgresqller opensource olarak iyi veritabanları özellikle mysql datawarehouse sistemi olarak yukarda saydıgım birçok veritabanından daha iyi ama bedava olduğu için piyasada şirketler mysql admini aramazlar yönetimi basit olduğundan dolayı ancak ilanlarda requ. girer. mssql'li adamdan saymıyorum iş çevreside çok kısıtlıdır.Benim sana önerim oracle olacaktır.
nedanko Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 DBA olarak turkiye de cok is bulamazsin, oyle bi pazar cok yok. Hic yok degil ama cok daraltirsin kendini. DBA lik hedefin olsun yine, ama yanina Linux vs kesin koy, yukselirken cok yarar.
Öne çıkan mesajlar