Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 bir gün racta'nın rüyasına ak sakallı dede girer. "oğlum" der, "sen development için bir sürü sunucu bazlı programı makinana kuruyorsun. onların hepsi kullansan da, kullanmasan da bir sürü servis çalıştırıyor. registry'e ıvır zıvır şeyler yazıyorlar. sql'i şişiriyorlar. yapma etme, kendine bir virtual machine kur. daha stabil olsun her şey. zaten bilirim, hep kafandaydı..". ve racta rüyadan uyanıp koştura koştura sistem yöneticisine gider. "abi" der, "ak sakallı dede rüyama girdi lan! bana ordan windows server 2008 r2, sql bla bla bla versene" der. sonra bunları bir virtual machine üzerine kurar. on numero bir çalışma ortamı olmuştur eski günlerdeki gibi.. tek eksik, sistem yöneticisinin vereceği windows product keydir. ve o gün gelir.. anlaşılır ki sistem yöneticisinin verdiği windows server 2008 r2 data center için bir poduct key'i yoktur aslında. racta'nın dünyaları yıkılır. içine kapanık bir çocuk olur çıkar. kimselerle konuşamamaya başlar. üzüntüsünden verem olur. ölmek üzeredir. beyler hikaye ortada. msdn/technet üyeliği falan olup da elinde fazladan windows server 2008 r2 data center keyi bulunan ve (özelden) bağışlamak isteyen varsa diye şansımı deneyeyim dedim burada.. yoksa da sağlık olacak, sıfırdan bir sürü şeyi tekrar kurmam gerekecek. evet, biraz da canım sıkılıyor galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 hayrat olarak dağıtmak için 20-30 tane key alan biri varsa bana da verebilir mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar