paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Harici harddiski e-sata ya taktığım zaman görmüyor ve bilgisayarı tekrar kapatıp açınca görüyor ancak arkadaşın bilgisayarında aynı durumu denediğimde takar takmaz direk görünüyor,bunun çözümü nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Bios plug&play ayarları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 onlar nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Bios ayarları içinde Tak ve kullan ayarları vardır. Eğer e-sata aktifleştirilmemişse tak kullan olarak ondan dolayı çalıştıramıyor olabilirsin. Anladığım kadarıyla Biosla da pek aran yoksa bence kurcalama fazla :P Sana başka tavsiyem, diski taktıktan sonra aygıt yöneticisinden yeni donanım taraması yaptır. Bir ihtimal yeniden başlatmaktan kurtarabilirsin. Ha bir de eğer anakartın nvidia chipsetliyse nvidianın sürücülerinde e-sata plug and play olarak desteklenmiyor... Eğer nvidia chipseti varsa anakartının hiç uğraşma zaten. Paşa paşa restart etmek zorundasın... :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 bios ile biraz alakam var fazla değil zaten bilgisayar görüyor bios da da gözüküyor harici harddisk ama restart atmam gerekiyor. anakart Nvidia chipsetli değil intel bu arada yani anakart ile de alakalı değil.Bios ile de alakalı değil.Kablo ile felanda alakası yok (olsa zaten başka bilgisayarlarda direk görülmezdi) Kısacası sorun ne anlamış değilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 board modeli ve isletim sistemi de yazilmaliydi. neyse. default olarak sata kontrolleri native ide modunda calisir, bunlarda os uzerinde hot swap desteklemez. bunun icin AHCI mode unda calistirilmasi gerekli. bios dan ahci ye alip da kurtulamazsin maalesef, os kurulumu ona gore kalibre edilir. kafana gore yaparsan data kaybedebilirsin. kaybetmeyedebilirsin. edit: bazi ender durumlarda sata controller ureten silikon ureticileri hotswap icin ayri driver suruyor. disk icin olan kanali hep acik tutup bisey takildiginda acilmak uzere. controlleradi +hotswap seklinde arat bi olurunu ogrenmek icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 denedim ancak bulamadım maalesef işletim sistemi windows 7 board da üterici Quanta model TW8/SW8/DW8,TBD chipset intel PM45 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar