Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlginç bir wireless problemi

serjuhan

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar

Notebook'umda şöyle ilginç bir durum var. Baglantıya yüklenirsem hatta bazı zamanlar yüklemesem bile wireless internet gidiyor. Yani baglantı kopmuyor ama Yerel Baglantıya dönüsüyor. Baglantıyı kesip yeniden baglanınca internet baglantısı geri geliyor. Ama tekrarlanıyor ne yazık ki sürekli. Buarada farklı bir çok access point ve wireless router ile denedim farklı yerlerde. Hepsinde aynı sorun var ne yazık ki , yani laptoptan olsa gerek. Sürücülerim vs güncel , ne yapacagımı bilmiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara + rep

Model : Asus N50v Series
Bağdaştırıcı : Intel Wifi Link 5100 AGN
Sosyal ağlarda paylaş

control panel > network > burdan kablosuz agini sec.

proporties> en ustte cihaz yazmali senin durumunda intel 5100, burdan configure de.

advanced , power management, slider veya bi combobox gelmeli.
bunu highest/maximum/deli performance ne yaziyorsa o yap. ztn o ise baska bisey sec, o pencereleri kapat, cihazi disable et, tekrar enable et, o ayara geri getir. ayarlari force lamis olduk.
Sosyal ağlarda paylaş

@serju , guc tasarrufu istemiyoruz. problemin intel 5 serisi kablosuz cihazlarin olur olmadik guc tasarrufu yapmasindan oturu oluyor. onu mantik cercevesinde en cok calisicak ayara getir. ayrica intel download center dan yeni driver var mi diye bak, ama driver detect ile degil, direk marka model olarak sen kendin bak. win7 nin update ini bekleme.

@zaugna
ipv4 e falan nereden ip veriyorsak ayni yerden ipv6 kutucugunu kaldiriyoruz. hayir bi zarari yok.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaron ilgine tesekkürler ancak zaten oradaki ayar En yüksek Performanstaymış :/

Hayır servise göndermeyede üşeniyorum. Birde bu tür sorunlarda genelde bir şey yapmadan gönderiyorlar , sanki bir sorun yokmuş gibi. Acaba Bağdaştırıcıyımı degistirsem ki bilemedim :S
Sosyal ağlarda paylaş

hmm,

RUN > services.msc

ip helper sag klik, ozellikler.
baslatma manuel. servisi durdur. kapat.

ag bagdastiricina git, dns falan yazdigimiz yer. advanced de, interface metric : 10.

ipv6 tunellemesini kapattik, ve interface e oncelik verdik.
restart gerekebilir.

birde birinci mesajda yazdigim gibi ayarlar hali hazirda oyleyse degistirip tekrar aynisina al. konfigrasyonun tekrar yazilmasi acisindan yararli.
Sosyal ağlarda paylaş

Belki etrafta arada bir senin AP 'den daha yuksek sinyal gucune sahip baska bir AP vardir ve herhangi bir authentication modeli uygulamiyordur, ona falan gecmeye calisiyordur.

Roaming Aggressiveness diye bir secenek olmasi lazim. Sanirim senin Turkce Windows'ta, Gezinme Zorlamasi mi ne o olarak geciyor. Onu dusuk yapman lazim diye hatirliyorum. Yani bir kere aga baglandi mi, kendinden daha iyi ceken bir AP olsa da ona baglanmayacak.

Denenebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

bir de şöyle bişe vardı ortalıkta mikrodalga fırın falan çalıştığı zaman aptallaşıyodu wireless. ama senin sorununun notebooktaki wireless hedesinden kaynaklandığı belli. o yüzden bu kadar uğraşacağına servise verip beklemek te istemiyosan dediğimi yapman mantıklı.. tabi yukardaki işlem işe yaramazsa :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...