Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fantastik edebiyata başlıcam ne önerirsiniz

umutsavaci

Öne çıkan mesajlar

Belgariath ve malloryon serisi ile Elenium ve Tamuli serileri birbirine çok benzerler. Yazarı tanımak üslubunu anlamak istiyorum diyorsan bu ikiliden birini seçmen yeterli. Gerçi ben hepsini okudum(ama küfretmiş deilim:)). Ayrıca arada geçen espriler bazen epey koparıyor adamı.

Belgarath: Şurada gördüğün adam da Batının Hükümdarı ama hangi çizmeyi hangi ayağına giyeceğini bilmiyor:)))
Sosyal ağlarda paylaş

tbiki il önce Tolkien'in Lotr'yla başla ama ek kitapları okuma , çou ticari amaçlı işler,,
sonra David Eddings'in serilerini oku, ellenium ve tamuli benim favorilerim,
en sonda alışkanlık yapcak olan Drizzt'in kitaplarına başla, 11 kitap oldu seri, elden bırakanı takdir ederim cidden,

saygılarımla..[signature][hline]Spirit
It is the hero's strength, and the
mother's resilience, and the
poor man's armour
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle kesinlikle Silmarillion gibi ağır bir kitapla başlama. Eğer frp oynamadıysan ve bilmiyosan Hobbit'in üstüne LOTR derim. Böylece çoğu kitabın esin kaynağını anlamış olursun. (Ustaya saygı) Sonra DL'den Weis&Hickman'ın kitapları (özellikle ilk üçleme müthiştir, sonra bozulmaya başlıyo) ve FR'dan Salvatore ile Cunnigham'ın yazdığı kitaplarını okuyabilirsin. Sonra artık kafana göre takıl.

Eğer frp biliyorsan Silmarilloin-Güç yüzüklerine Dair-Hobbit-LOTR diye gidilebilir.(LOTR okumadan olmaz!!!!!!!!!!) Sonra FR ve DL dışı şeyler dene derim (mesela Ravenloft veya Gediksavaşları) çünkü o kitaplar hem sıkça oynanan dünyaların kitapları olduğundan Raistlin, Drizzt gibi karakterleri ve hikayelerini duymuşsundur, hem de öyküler daha ziyade bizim oynadığım oyunlar tadındadır. Ama gene de okuyabilirsin, ilk kitapları güzel ikisinin de[signature][hline]We are following
The will of the one
Through the dark age
And into the storm
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...