throine Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 ahah şaka gibi yahu kadın ordinaryüs profesörüm deyip 1 yıl boyunca İstanbul Aydın Üniversitesi'nde derslere girmiş, kimse çakmamış ta ki bugüne kadar.:) SABAH said: Ordinaryüs profesör olduğunu söyleyerek, İstanbul Özel Aydın Üniversitesi'nde sanat tarihi dersine giren 39 yaşındaki Ayça Engin Akmeşe, İstanbul Üniversitesi'ne de başvurunca yakayı ele verdi İstanbul Özel Aydın Üniversitesi'nde, "ordinaryüs profesör" unvanıyla sanat tarihi dersi veren Ayça Engin Akmeşe 'sahte hoca' çıktı. Müthiş sahtekârlık hikâyesi YÖK'ün "Kayıtlarımızda böyle bir isim yok" yazısıyla anlaşıldı. Hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla iddianame hazırlanan Akmeşe ise kendini, "Bana paranoya teşhisi konmuştu. Ne yaptığımı hatırlamıyorum" diye savundu. FAN KULÜP KURULDU 39 yaşındaki Ayça Engin Akmeşe, 2008'in eylül ayındaki profesörlük ilanı üzerine hem İstanbul Üniversitesi'ne, hem de İstanbul Aydın Üniversitesi'ne iş başvurusu yaptı. 39 yaşındaki Akmeşe, her iki rektörlüğe verdiği belgelerde "dünya sanat tarihi alanında, Viyana Üniversitesi onayı ile Mimar Sinan Üniversitesi koordinatörlüğünde, ordinaryüs profesör doktor akademik unvanına sahip olduğunu" bildirdi. Özel Aydın Üniversitesi bu belgelerle Akmeşe'yi üniversiteye kabul etti. ÖNLİSANS MEZUNU Akmeşe, 1 yıla yakın süre Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nde ordinaryüs profesör doktor sıfatıyla sanat tarihi dersi verdi. Hatta öğrenciler tarafından çok sevilen Akmeşe için facebook'ta hayran kulüpleri bile oluşturuldu. Görevine 22 Eylül 2008'den 31 Mayıs 2009'a kadar devam eden Akmeşe'ye, verdiği part time dersler karşılığında 17 bin lira ödendi. Ayça Engin Akmeşe, aynı dönemde, Ataköy'deki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yine ordinaryüs sıfatıyla resim sergisi de açtı. Akmeşe'nin diğer iş başvurusu ise İstanbul Üniversitesi rektörlüğünce incelemeye alındı. Akmeşe, bu kadroya atanmak için yaptığı başvuruya, Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK) 1 Nisan 1997'den itibaren doçentliğe yükseldiğine dair yazısını da eklemişti. Belgeden şüphelenen rektörlük, teyit için belgeyi YÖK'e gönderdi. Ancak YÖK, "Kayıtlarımızda böyle bir isim yoktur" deyince işin aslı açığa çıktı. Ordinaryüs sıfatıyla ders veren Akmeşe'nin, sadece 2 yıllık ön lisans eğitimi olduğu belirlendi. 'TEDAVİ GÖRÜYORUM' İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan Akmeşe, paranoya tedavisi gördüğünü, bu nedenle bir yıldır ne yaptığını bilmediğini belirterek, "Bir yıldır psikolojik tedavi görüyorum. Kullandığım ilaçlar nedeniyle belki farkında olmadan eylemler yapmış olabilirim. Doktorlar bana paranoya teşhisi koydu. Şu an zor bir süreçten geçiyorum. Kendimi kontrol etmeye çalışıyorum. Ben resim ve moda resmi olmak üzere Marmara Üniversitesi'nde iki ayrı ön lisans eğitimi aldım. Pişmanım. Ancak bir şey hatırlamadığım için müsnet suçlamaları da kabul etmiyorum" dedi. 'HATIRLAMIYORUM' İstanbul Üniversitesi'ne yaptığı başvuruyu da hatırlamadığını söyleyen Ayça Akmeşe, "Aydın Üniversitesi'nin kuruluşunda sergi ve dizayn için bir miktar yardımda bulunduğumu hatırlıyorum. Ama bir akademik unvan altında bu üniversitede çalıştığımı hatırlamıyorum" diye konuştu. Ayça Engin Akmeşe, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkındaki "Sahte resmi belge tanzim edip kullanmak ve kamu kurumuna karşı nitelikli dolandırıcılık" suçlamasını içeren iddianame kabul edilirse, Akmeşe İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak ve 20 yıla kadar hapis cezası alması da gündeme gelebilecek. http://sabah.com.tr/Gundem/2011/02/03/ordinaryusum_dedi_universitede_ders_verdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 universite yoneten adamlarin 50 senedir kimseye verilmeyen bir akademik unvana inanmasi cok daha ilginc cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 sahte astronotumuz bile vardı bu gene iyimiş :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 aydın üniversitesinde bu kadının ders verdiği bölümde okuyan çocuğum olsa dava açardım ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BAIIHAN Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 başlığı görür görmez aha ayça hoca diye girdim. aydın üniversitesinden öncede dr oktay duran endustri matbaa meslek lisesinde 3 sene çalıştı bu kadın. bize msgsu de yard. doç olduğunu söyleyip geziye fln götürmüştü. 2 sene sonra ordinaryus oldum diye geziyordu. kadını msgsu nden kimse tanımamasına ve çoğu kişinin inanmamasına rağmen uzun süre işi götürmüş kadın :D garip bi kadındı konuşması fln vardı bir moronluk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 AHAHAHAHAHAHAHAH yazın lan doçent diye, bölüm makine müh. Ortadoğu teknik olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 ben ondan ders almış bi öğrenci olsam şahsen gider dava açarım, hem hocaya hem okula. tazminat alırım. 2 yıllık allahın davulu git sen 4 yıllık ünide hoca ol. bırah... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 güzel trollemis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 semih üniversitesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Dragonmax said: ben ondan ders almış bi öğrenci olsam şahsen gider dava açarım, hem hocaya hem okula. tazminat alırım. 2 yıllık allahın davulu git sen 4 yıllık ünide hoca ol. bırah... özel değil mi bi de para alıyolar ders için sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 ahmedinejad said: universite yoneten adamlarin 50 senedir kimseye verilmeyen bir akademik unvana inanmasi cok daha ilginc cidden. bide kadinin 39 yasinda oldugunu dusununce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 dünya sanat tarihi + profesör AAAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAH henüz bu kadarı gülmeme yetti. kağıt katlama profesörlüğü de var mıdır acaba? öle demeyin ama! origami ciddi iştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 senko said: ahmedinejad said: universite yoneten adamlarin 50 senedir kimseye verilmeyen bir akademik unvana inanmasi cok daha ilginc cidden. bide kadinin 39 yasinda oldugunu dusununce. evet o da ayrı bir nokta heheh gerçekten semih üniversitesi olabilir burası ben şaka yapmıştım ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 dasaaa said: dünya sanat tarihi + profesör AAAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAH henüz bu kadarı gülmeme yetti. kağıt katlama profesörlüğü de var mıdır acaba? öle demeyin ama! origami ciddi iştir. bunu tek kağıttan yapmamış herhalde di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 emin değilim.. gözlerini kısar bence bize yalan söylemiş de olabilir! ha? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 şimdi ismini vermeyeyimde bi belediyedede buna benzer bi olay yaşanıyor.bi adam sahte diplomayla felan belediyenin avukatı olarak giriyor baya dava felan kazanıyor sonra 1 yıl sonra anlaşılıyor adamın avukat olmadığı :D.sonra ortadan kayboluyor bulamıyorlar felan :) bunun gibi çok hikaye var.geçende haberlerde çıkmıştı sahte bi doktor :D işinide iyi yapıyomuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 geçen bi baktım teyzeme, teyzem gerçek teyzem değilmiş, sahteymiş. o teyze dedim sende mi. birebir teyzemin başına geldi yani :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 okulun sitesinden cv'yi kaldırmışlar ama cachelenmiş hali var. gözünüz cv görsün olm. ahaha http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:7MhuwSDmQUAJ:aydin.edu.tr/cv/ayca_engin_akmese.pdf+ay%C3%A7a+engin+akme%C5%9Fe&hl=tr&gl=tr&pid=bl&srcid=ADGEESi3HTRYnkoWQ05C234uoUW6sG7K25lxKBgLmwRyQocP1hnTibj0MknGizj0NZgFHJDG81x5pXc42c47_oRROtuUs-p_Pa5mgH6bWL-4z1ZuLbWyNxEpqm5QXCGetjMnQmY864NO&sig=AHIEtbRdAhDiWmD6MGSUet-OJg1Ty5wR-A Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Doktora tezine bak "Dünya Sanat Tarihi" Ben de Kuantum Fiziği diye doktora tezi yazcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 cCc Türkiyenin sanat tarihinde önemi cCc AHAHAHAHAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Ardeth said: Doktora tezine bak "Dünya Sanat Tarihi" Ben de Kuantum Fiziği diye doktora tezi yazcam harbiden ha ben de ilk baktıımda gözüme o çarptı. öle tezmi olur. ya bu aydın üniversitesinde hiç kafa yok yemin ediyorum. tez dediğin direkt çok derinden çok özel bi konu üstüne yazılır. oldu uluslararası ilişkiler diye tez yazayım bende. malmısınız malatyalımısınız aydın üni yönetimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 abi zaten yayın isimleri süper genellikte ya hahah Sosyolojinin sanata etkileri lol hiç bi açıklama yok ---ULUSLAR ARASI BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN VE BİLDİRİ KİTABINDA BASILAN BİLDİRİLER Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 abi bu nitelikli dolandiricilik fln degil, gayet amateur. okulu suclamak lazim nitelikli gerzeklik adi altinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Bu kadını işe alanları merak ediyorum ben en çok onlara ne olucak? eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 op değilde son 2 senedir aydın üniversitesi çok agresif bir reklam kampanyası ve tanıtım faaliyeti gerçekleştirmişti.. seneye nasıl öğrenci toplarlar bilemeyeceğim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar