Malibu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Belki başlığa bakınca çok garip bir soru olarak gelebilir ama o kadarda karmaşık bir sorun olmadığını düşünüyorum. Umarım böyle bir şey yapılabiliyordur. Yapılabildiğini anımsıyorum sanki. İşletim sistemi olarak Win XP kullanmaktayım. Şimdi yapmak istediğim şey ise tam olarak bu ders notlarını kağıda dökmeden, bilgisayar ortamında müşterilere sunmak, Ordan seçim yapmalarını sağlamak. Ve notların karışmaması, "yanlışlıkla" silinmemesi içinde "read only" bir paylaşım vermek. Sorunda tam olarak burada çıkıyor, Çünkü ana bilgisayara bağlı olan fotokopi makinalarımla bilgisayara tarama yaptığım için tarama yaptığım klasörün "Yazmaya Açık" olması gerekiyor. Benim yapmak istediğim ise fotokopi makinalarını Yazma Yetkisi olan bir kullanıcıyla ana bilgisayara login etmek, Müşteri bilgisayarlarını ise Fotokopi Makinalarının tarama yaptığı aynı klasöre "Yazma - Değiştirme" yetkisi olmayan sadece görüntüleyebilen, print edebilen bir kullanıyla login edebilmek. Aşağıdaki şema yapmak istediğim şeyi tam olarak açıklar nitelikte; Ayrıca eğer yapılabiliyorsa bilgisayarın USB slotlarını nasıl disable edebileceğim hakkındaki önerilerede açığım. (Sanırım Yeni donanım ekleme izniyle yapılabiliyordu ama o nerdeydi?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 usb slotları biostan disable oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 eğer biosta ayarı yoksa sistem ayarlarından yapılıyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Sistem ayarları? Öyle bir yer hatırlıyorum evet ama nerden giriyoduk nası yapıyoduk unuttum gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 usb için google dan aratırsan bulursun. var yöntemi. hatta al direk link. http://support.microsoft.com/kb/823732 yazıcı trafı için de kullandığın yazıcının böyle bir desteği olması lazm (ldap desteği olması gerekiyordu sanırım tam emin değilim). klasöre kullanıcı yetkisi vericeksin ama yazıcının/scanner ın scan edip o foldera atarken ilgili kullanıcı hesabını kullanması gerekiyor. sistem basit aslında ama cihazın bu yeteneklere sahip olması gerekiyor sadece... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Kozalak bahsettiğin oaly kullandığım makinalarda mevcut. Bilgisayara bağlanırken username ve password girebiliyorsun. Ben guest hesabına şifre koydum o şekilde login oluyorum mesela. Peki tam olarak bunu nasıl yapabilirim makinalarda böyle bir özellik varken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 makineden kastın pc mi yoksa tarayıcı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Kullandığım Tarayıcı/Yazıcı(Fotokopi Makinası)larda böyle bir özellik var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 valla makinenin menüsünü bilmiyorum ama tarama yeri olarak networkteki o paylaşım açtığın yeri vereceksin. yine aynı yerde seçeneklerde kullanıcı adı parola gireceğin bir yer olmalı. paylaşıma açtığın klasörde de security (sağ tık özellikler) den kullanıcılara gerekli yetkileri vereceksin. hepsi bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Şimdi Ana bilgisayarıma ben Kullanıcı hesabı açıcam önce sanırım. Mesela Fotokopi makinalarının kullanacağı hesap Fotokopi Müşterilerin kullanacağı hesap Müşteri olsun diyelim Bu iki kullanıcıyı açtım ana makinada. İşte Sonrasında Fotokopi hesabıyla bağlannınca paylaşılan klasöre dosya yazmasını, Müşteri hesabıyla bağlanan bilgisyarlardında aynı paylaşılan klasöre sadece erişebilmesini, değişiklik yapamamasını nerden ayarlıcam ? Nerde bunun ayarlama menüsü nasıl ayarlanıyor vs vs :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 haa tamam ben onları biliyosun diye özet geçmiştim. ok baştan alalım. 1- pc de kullanıcı hesabı açıyosun. xp de my computer a sağ tıkla->yönet açılan ekranda sol tarafta users and groups mu ne var. oraya gir sağ tarafra kullanıcıları yarat. 2- paylaşım yaptığın klasöre sağ tıkla->özellikler->güvenlik kısmına gel. burda bi kaç hesap default olarak gelir. öncelikle everyone ı seç ve aşağıdan sadece read yetkisini ver. sonra yine aynı pencerede EKLE var ordan yarattığın kullanıcıları ekle ve gerekli yetkileri ver. bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Demekki bendeki asıl sorun sağ tık özellikler yaptığımda bahsettiğin menünün olmaması? Bende niye öyle bi menü yok ki sadece "Genel" "Paylaşım" Özelleştir" tabları var bende. Bahsettiğin gibi biyer yok ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 kullandığın hesapta admin yetkisi yok o zaman. bilgisayara admin hesabıyla gir o zaman olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Birde öyle deneyim bakalım. Bir sorunla karşılaşırsam yazarım yine. Teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Administrator kullanıcısıyla açtım bilgisayarı ama yine görünmüyor o menü :S Xp Pro. Kullanıyorum Help plx :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 şunu dene bakalım: To reveal the Security tab, open Windows Explorer, and choose Folder Options from the Tools menu. On the View tab, scroll to the bottom of the Advanced Settings and clear (click) the check box next to "Use Simple File Sharing." Click OK to apply the change, and you should now have a Security tab when viewing the properties of a file on an NTFS volume. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 1. Başlat'ı ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın. 2. Görünüm ve Temalar'ı ve sonra Klasör Seçenekleri'ni tıklatın. 3. Görünüm sekmesini tıklatın ve sonra Gelişmiş Ayarlar kutusunda Basit dosya paylaşımı kullan [Önerilen] onay kutusunu temizleyin. Buldum belki başkalarının işinede yarar dicektim ki zaten ingilizcesini yazmış kozalak :) Tamam oldu bakalım şimdi deniyim bide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2011 USB'yi tam anlamıyla engellemek istiyorsan; usb.adm CLASS MACHINE CATEGORY !!category CATEGORY !!categoryname POLICY !!policynameusb KEYNAME “SYSTEMCurrentControlSetServicesUSBSTOR” EXPLAIN !!explaintextusb PART !!labeltextusb DROPDOWNLIST REQUIRED VALUENAME “Start” ITEMLIST NAME !!Disabled VALUE NUMERIC 3 DEFAULT NAME !!Enabled VALUE NUMERIC 4 END ITEMLIST END PART END POLICY POLICY !!policynamecd KEYNAME “SYSTEMCurrentControlSetServicesCdrom” EXPLAIN !!explaintextcd PART !!labeltextcd DROPDOWNLIST REQUIRED VALUENAME “Start” ITEMLIST NAME !!Disabled VALUE NUMERIC 1 DEFAULT NAME !!Enabled VALUE NUMERIC 4 END ITEMLIST END PART END POLICY POLICY !!policynameflpy KEYNAME “SYSTEMCurrentControlSetServicesFlpydisk” EXPLAIN !!explaintextflpy PART !!labeltextflpy DROPDOWNLIST REQUIRED VALUENAME “Start” ITEMLIST NAME !!Disabled VALUE NUMERIC 3 DEFAULT NAME !!Enabled VALUE NUMERIC 4 END ITEMLIST END PART END POLICY POLICY !!policynamels120 KEYNAME “SYSTEMCurrentControlSetServicesSfloppy” EXPLAIN !!explaintextls120 PART !!labeltextls120 DROPDOWNLIST REQUIRED VALUENAME “Start” ITEMLIST NAME !!Disabled VALUE NUMERIC 3 DEFAULT NAME !!Enabled VALUE NUMERIC 4 END ITEMLIST END PART END POLICY END CATEGORY END CATEGORY [strings] category=”Custom Policy Settings” categoryname=”Restrict Drives” policynameusb=”Disable USB” policynamecd=”Disable CD-ROM” policynameflpy=”Disable Floppy” policynamels120=”Disable High Capacity Floppy” explaintextusb=”Disables the computers USB ports by disabling the usbstor.sys driver” explaintextcd=”Disables the computers CD-ROM Drive by disabling the cdrom.sys driver” explaintextflpy=”Disables the computers Floppy Drive by disabling the flpydisk.sys driver” explaintextls120=”Disables the computers High Capacity Floppy Drive by disabling the sfloppy.sys driver” labeltextusb=”Disable USB Ports” labeltextcd=”Disable CD-ROM Drive” labeltextflpy=”Disable Floppy Drive” labeltextls120=”Disable High Capacity Floppy Drive” Enabled=”Enabled” Disabled=”Disabled” Spoiler içindeki kodu client makinelerde usb.adm olarak kaydet. Daha sonra şu linkten videoyu indir. izle. http://www.speedyshare.com/files/26676027/Untitled.avi Ağ ayarları dahil tüm gerekli açıklamaları yaptım. :P Can sıkıntısı nabarsın. Yapacak iş yok şimdi :D Edik: Ha bir de client makinelerde usb işlemini yaptıktan sonra yeniden başlat ya da Command Prompt aç gpupdate /force yazdıktan sonra olay tamamlanır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 i kiss you vaperon :) Çok makbule geçti gerçektende yardımlarınız için teşekkür ederim saolun varolun canlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar