ucanadam Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Merhaba 1500-2000 tl arasında laptop alıcam 1-2 gün içinde. Electro world ü, darty yi, media markt i, kampanyalarını takip ediyorum. i7 işlemciler biraz pahalı, i5 de olabilir ama i7 olsa daha iyi olur. Hangi marka almalıyım. Biraz daha fazla bütçe ayırıp macbook almalı mıyım? onların şarj süreleri 8 saat oluyormuş. Normal laptopların 3 saat falanmış. Nereden almalıyım. Başka dikkat etmem gereken herhangi birşey var mı? Teşekkürler ps: laptopta yapacağım şeyler, flash, photoshop ve kimi animasyon programlarını kullanmak ve biraz oyun oynamak olacak, çok süper oyunları oynamasam da olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucanadam Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 mesela media markt in stok fazlası ürünlerinde 1899 tl ye bi packard bell var i7 2.67 ghz 4 gb ram GeForce GT330M 1 GB ekran kartı var. 1999 tl ye de bir sony vaio var i3 2.26 ghz. Bazen i3 lü bazı laptoplar i7 lilerden daha pahalı olabiliyor, muhtemelen marka farkı yüzünden ancak işlemci farkı marka farkının yanında önemsiz kalan bir detay mı acaba? i5 bir hp var 1499 tl ye bir de 1699 a bir i5 hp daha var. Darty'de 1600-1700 tl ye i3 işlemcili toshibalar, var o kadar pahalı olup neden i3 ler anlamadım. Electro world'de i7 1.6 ghz 3 gb ram 512 mb ekran kartlı hp 1599 tl, ekran kartı ve ram i biraz düşük geldi ama hp lerde kampanya varmış. i5 2.53 ghz, 8gb ddr3 ram 1gb geforce gt 320 casper nirvana var 1399 tl ye ama casper a pek güvenemiyorum. Toshiba en çok güvenilen markalardan sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 2 milyar diyorsan çok kolay i7 alırsın o fiyata. Ben geçen sene 1.400 'e i5 almıştım, çok rahat bulursun. Ekran kartını iyi seç, benimkisi Ati HD5650, bunun ve üstü bir kart arayabilirsin. Yada tomshardware'in "mobile gpu benchmarks" adı ile testleri var ordan bakarsın. Not : Ekran kartının ram'ine aldanıp bilgisayar alma ! Min 4Gb ram'e sahip olsun. ( Max 8 desteklerse iyi olur ) Birde donanimhaber.com'a gir, ordan tavsiye de al (çoğu insan yanlış yönlendirir), ama benim gibi yaparsan daha iyi olur, gir ve sadece laptopların ısınma ve ilk aldığında bir problemi var mı diye bak. Isınma problemi belli bir yerden sonra i5-i7 işlemci almışım farkından çok daha önemli oluyor çünkü. Benim şu ana kadar gördüğüm çok ısınan laptoplar HP serileri ( son serilerde sanırsam bir düzelme varmış ), Lenovo Y serileri. Not : Birde en önemlisi eğer laptop değilde masaüstü alma şansın ( ev ortamın varsa ) kesinlikle masaüstü al, hiç bir rahatlığına değişmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 ucanadam said: mesela media markt in stok fazlası ürünlerinde 1899 tl ye bi packard bell var i7 2.67 ghz 4 gb ram GeForce GT330M 1 GB ekran kartı var. 1999 tl ye de bir sony vaio var i3 2.26 ghz. Bazen i3 lü bazı laptoplar i7 lilerden daha pahalı olabiliyor, muhtemelen marka farkı yüzünden ancak işlemci farkı marka farkının yanında önemsiz kalan bir detay mı acaba? i5 bir hp var 1499 tl ye bir de 1699 a bir i5 hp daha var. Darty'de 1600-1700 tl ye i3 işlemcili toshibalar, var o kadar pahalı olup neden i3 ler anlamadım. Electro world'de i7 1.6 ghz 3 gb ram 512 mb ekran kartlı hp 1599 tl, ekran kartı ve ram i biraz düşük geldi ama hp lerde kampanya varmış. i5 2.53 ghz, 8gb ddr3 ram 1gb geforce gt 320 casper nirvana var 1399 tl ye ama casper a pek güvenemiyorum. Toshiba en çok güvenilen markalardan sanırım. i3 ile i5 desen belki derimde, i3 ile i7 arasında fark var :) Birde link atarsan makbule geçersin, yardımcı olurlar. Benim az bir işim var 2 saate burdayım, dönüşte bende bakarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Kullanma amaçlarına bakarsak i7 alman senin için daha faydalı olacak. ( Tabi modelden modele de değişiyor ) Ram i en az 4 olsun zaten bu saatten sonra özellikle win7 olan makinelerde 4gb ramden aşağısı sıkıntı olur. Ekran kartını iyice incelemen gerekiyor. Çok süper oyunları oynamam diye birşey yok. FPS seven birisindir COD hayranısındır canın COD Blackops oynamak ister. E o süper bi oyun ( iyi makine isteme açısından ). Yani öyle bir kısıtlama yapmak gereksiz. Herhalukarda iyi bir mobil ekran kartı olmalı. Marka olarak HP, Casper, Exper, Vestel vs. lerden uzak dur. Sony bir tercih olabilir ama markadan dolayı gereksiz pahalı. Toshiba, Asus , Samsung , LG , Acer , MSI , Lenovo, Packard Bell sırasıyla bakabilirsin fiyat/kalite olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 edit : ops çift gitmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 öncelikle şuna dikkat et de, istediğin modeli seçersin sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar