Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkce dil nasil hep default gelebiliyor?

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

KHaRoN said:

Kojiroh said:

Browser bi siteye bağlanırken senin görmediğin bazı bilgiler yolluyo çalıştığı sistem hakkında. Browserın adı ve sürümü nedir, işletim sistemi nedir, sistem dili nedir gibi.
Bahsettiğin siteler bu bilgilere bakıp dili ona göre ayarlıyodur. Mesela bi ara modaydı, millet forumlarda imzalarına senin ip adresini, ülkeni ve işletim sistemini gösteren resimler koyarlardı. Onlar da bu bahsettiğim bilgilere bakardı.

yurt disindan gelmis bi yabancinin bilgisayarinda tek bir turkce kelime dahi olmadan turkiye de baska region spesific sitelere girdiginde turkcesiyle karsilasmasinin aciklamasi olamaz bu.

programlar ivir zivir os diline bakar, browserlar ip.

Loxias said:

web site diyorsak bazı siteler dendiği gibi (örn google) ipden buluyor bazıları ise browser dil seçeneğinden.

aslında culture genelde http header'dan alınarak belirlenir. o da browser'ın diline bakar..
ip'den dil belirleme olayını hiç duymadım bile. ayrıca çok doğru da değil. zira kullanıcının isteği yerine, bağlı olduğu lokasyona göre dil dayatmak, user friendly bir olay değil. bulunduğu yer ile konuştuğu dilin de bağlantısı olmayabilir ayrıca.

kullanıcı hesabı varsa kullanıcı hesabının dili > http header > ip
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

iyi ama racta google olsun msn.com olsun skype.com olsun dailymotion.com olsun hepsi benim tarayici kendisi ingilizce oldugu halde hep turkce sitelerine yonlendiriyor, dunyanin en buyuk siteleri boyle yapiyor. facebook bile defaultta turkce aciyor login olunca ingilizce oluyor.

tarayıcının dili derken, arayüzünü hangi dilde kullandığın değil.. hangi dili tercih ettiğini ayarladığın (genelde ayarlarda -tools- olan) seçenekten bahsettim.

misal facebook falan, login sayfasının dilini, tarayıcı diline göre belirliyor. login olduktan sonra da kullanıcı ayarlarına göre..
Sosyal ağlarda paylaş

abi sitenin dilini browser belirlemez.. firefox ya da opera gibi bir ayrım yoktur bu anlamda. firefox'un da opera'nın da ya da x browserının da dil ayarı vardır. bunlar standarttır..

siteler, kullanıcıdan aldığı veriye göre dili belirler. dediğim gibi ip de, dil belirlemek için bakılan son seçenektir genel olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Default kurulu şekilde iki browser'da, arama sayfalarında hiç bir ayar yapmadım. Son derece yurt dışından gelmiş biri olarak Opera google arama sayfalarını türkçe açarken, firefox cookie 'leri her sildiğimde sürekli bulunduğum ülkeye göre açıyordu. Bizzat denenmiştir. O da dediğim gibi büyük ihtimal Opera windows'un "region"a göre tesbit yapıyor, firefox ise ip'e bakıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...