Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hayat batıl inançlarla değişirmi ?

reyou

Öne çıkan mesajlar

mesela geçenlerde tam evden çıkacekken koridorun sonunda bi tane terliğin ters durduğunu farkettim..bana küçükken terliği ters bırakırsan annen baban ölür demişlerdi :) bende üşenmeden ayakkabılarımı çıkardım eve girdim ve o terliği düzelttim ve tekrar ayakkabılarımı giydim..bu bana yaklaşık 5 dakika kaybettirdi ve az kalsın ehliyet sınawına gireceğim yere beni götürecek otobüsü kaçırıyodum. böle bişiydi işte..
Sosyal ağlarda paylaş

hmm ilginc bnce inandiin seyleri yapmalısın ama sadece duydugun seyleri degilde inandiin seyleri yapmalsn...iste siyah kedi aman terlik ters vs...[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Sosyal ağlarda paylaş

bu arada BATIL yerine ABTIL yazmışım, gerçi farketmez bence aptalca şeyler bunlar ama insan kendini alamıyo..

mesela annem kesinlikte elden ele bıçak almaz..anca saplaman lazım direk vermek için :) yada bıçağı alırken üzerine "tüh" şeklinde üfler alla alla annemadım gitti ? :)[signature][hline]kahraman deme değilim,
insaf dileme insaflı değilim!
Sosyal ağlarda paylaş

Batıl inançlarda kaderini etkileyenler şeyler.. Konuyu biraaz daha açayım...

Hayatta yaptığımızı her hareket, dünyanın akışında bir şeyler değiştirir..

Mesela karakedi görürsün, sola kaçarsın, sola kaçarken bi kola tenekesini itersin, ertesi gün oradan geçmekte olan birisi kola tenekesine basar ayağı acır, ayağına bakarken araba gelir çarpar, adam suçlu bulunur hapse girer, adamın çocuğu babasız büyür, piç olur, tiner kullanır, sonra yolda seni görür tiner parası için öldürür..

Bu sadece bir örnek. Ben batıl inançlara bu seviyede bakıyorum. Benim felsefem dünyaya gelen her insan , dünyaya bir çok şey bırakır, ve dünyadan bir çok şey götürür. En yanlızı bile...[signature][hline]

[Bu mesaj nedanko tarafından 01 Eylül 2004 19:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu batıl inançları nerden çıkamışlar desem topic saparmı yeni topic acıyım mı?

ne bilim adam terliği ters unutmus aksam annesi ölmş demek bu böle böle mi demiş...[signature][hline]yanlızlık, hayatta yanlız kalmana yol acan hatalarından sana ders verir ve ilerde bu hataları yapmadan daha kısa süre yanlız kalmanı sağlar
Sosyal ağlarda paylaş

Terlik hedesi bendede vardır ama başına bi iş gelir dediler bana
bendede biraz takıntıdır simetri hastalığı gibi bişey vardır o yüzdende hep düzeltirim.

Ama Batıl inanç dersen

Maçta uğurlu pozisyonlarım vardır.Maç izlerken hangi şekildeysem öyle bitiririm eğer gol yersek şekil ve yer değiştiririm.
Ve çok sık işe yarar.
Maçlara gidince uğurlu yerlerim vardır oralara otururum gol yersek tribünde tanıdık tanımadık yakınımda olanlarla yer değişirim.
sırf maçlarda değil normaldede başıma güzel bişey geldiyse şeklimi bozmam yine gelmesini isterim.
Tavlada okeyde iskambilde flm işe yarar.[signature][hline]/ bLackchaoS
[email protected]
uLan beni haxxorlayanı nuri alço yakalasın emi!
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatınızı zindan etmediğiniz sürece zararsız şeyler, insanın kendini güvende hissetmesini sağlayan ayrıntılar. Ama terliği düzelticem diye gidip, otobüsü kaçırıyorsanız işte batıl inançların zararları başlıyor demektir.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Sosyal ağlarda paylaş

kavga çıkar derler
tükürürler bide üstüne

benim baba tarafıda öyle
gece ıslık ötürrürüm şeytan gelir derler
makasla oynarım kavga çıkar derler
daha bi sürü şey
mesela bizde denizci var
mumu eğer üfleyerek söndürürsen Denizci ölür derler o yüzden alışkanlık var bizimkilerde parmakla söndürürler =)[signature][hline]/ bLackchaoS
[email protected]
uLan beni haxxorlayanı nuri alço yakalasın emi!
Sosyal ağlarda paylaş

ya bendede tam olarak batıl inanç değil ama çizgilere basmadan yürüme hastalığı var yada basarak gitme...
bitane atlasam bile bi şekilde geri dönüp basmaya çalışıyorum..

geçenlerde kız ark.la el ele yürürken yine yoldaki çizgilere daldım...ben basmaya çalışırken oda basmamaya çalışıyomuş..
sonra bi baktık ikimizde yalpa yalpa yürüyoz..sonra 2 mizde anladıkki biraz arızalıyız :)

bide tavlada zarları atarken hava atışı yapar gibi tepeye fırlatırım tavla tahtasına 90 derece açıyla düşmelerini sağlarım..biçok kişi buna gıcık olur ama ben uğurlu geldiğine inanırım..buda bi batıl inanç olsa gerek :(
Sosyal ağlarda paylaş

said:
reyou, 01 Eylül 2004 19:40 tarihinde demiş ki:
bitane atlasam bile bi şekilde geri dönüp basmaya çalışıyorum..

:D Bu ıyımıs ehehe sen 10 dakıkada gıdıcegın yere 20 dakıkada gıdıyosundur ozaman :P[signature][hline]SwZ,27 Ağustos 2004 tarihinde demişki:
Bosna'nın Mostar kenti yakınlarında hırsızlar, 13 metrelik bir metal köprüyü çaldılar. .
Sly-One,27 Ağustos 2004 tarihinde demişki:
mostar köprüsü mü

====================
hatalıysaMSNarayın:[email protected]

Sosyal ağlarda paylaş

ya hakkatten mehter takımı gibi hissediyorum kendimi..

mesela ilk çizgiye nasıl başladıysam öle gidiyo..eğer basmazsam güzel, kendime 3 kere basma hakkı tanıyorum..ama eğer basarsam, sanki basmak daha kolay gibime geliyo ve o hakkı kendime tanımıyor hiç kaçırmamaya çalışıyorum.. iice takıntı oldu ya..
Sosyal ağlarda paylaş

Espri yapmıştım zaten yapan yapmış :p[signature][hline]I dream of sweet dreams. I need to sleep. I just want to sleeeeeeeep..
-Houston. Bi sorunumuz var.
-Nedir yiğidim.
-Uyumam lazım houston ama uyuyamıyorum.
-Bi ayran yapıyım yiğidim uyursun Teknodermafasikülastik ayran magnifallkompressörleri çalıştırın. Yiğidime kendi sinyallerimle ayran yapcam

[Bu mesaj kiddo tarafından 01 Eylül 2004 19:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

valla dersanede bugün konuşuldu bu konu.. ilk insanların açıklayamadıkları şeylere tapması gibi hurafeler de gözlemlerle doğmuş.
örneğin gece tırnak kesilmezmiş, merdiven altından geçilmezmiş,yerde yatan çocuun üstünden geçilirse boyu kısa kalırmış, birine elinle makas-bıçak verirsen kavga edermişsin onunla... gibi.. insanlar bu gibi şeyleri yaşamışlar bir veya iki kez ve kendilerince böyle fikirler oluşturmuşlar.
günümüze kadar da gelmiş ve gelecekte de bu gibi olay ve davranışlar sürecektir hele hele türklerde.. ömür biter yazış bitmez! ama adı üsünde huırafe bir dayanağı yok tamamen raslantılar üzerine ortaya çıkmış.. inanmamak lazım tabi inananlara da bilşey diyemeyiz alışkanlık olmuştur artık.. mesela ben de bana 4-5 sene önce anlatılan bi hikaye yüzünden; etraf kapkaranlıkken aynanın önünden geçemem.. geçmem gerekiosa da bakmadan geçerim. gerçi dünden beri odamda boy aynası var ama.. alışcaz artık napalım[signature][hline]şu anda istediini yap! nasolsa bigün yaptıın herşeyden pişmanlık duyacaksın!
Sosyal ağlarda paylaş

biraz fala inanmam falsizda kalmam gibi bir$ey batil inanc meselesi bende birtek hap$urunca cok ya$a derim veya denirse hep beraber derim ama inandigimdan degil tamamen refleks gibi bir$ey oldu demessem adamin olecegi falan geyik derimde nedense derim onun di$inda cogu batil inancin biraz nerden geldigini anlarsiniz misal evde cocugun islik calmasindan rahatsiz olan kara cahil insanlar cocuga adam gibi aciklamak yerine en etkili yontem korkutmayi kullanarak gece evde islik calma $eytan cagirmaktir o der ...[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii....
Sosyal ağlarda paylaş

Aa.. Ama melekler kahvesini biliyomusunuz. tam karşısında bir yer var.. orada kahve falı baktırdım eğlencesine. Hayatta hiç inanmam..

Bana adam dediki bir hatundan hoşlanıyosun.. 2. harfi i 4. harfi e gerisini göremiyorum.. Doğru çıktı dumur oldum...
Daha bi sürü dooru şey solemişti..[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...