Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GPS Takip Sistemleri

import

Öne çıkan mesajlar

Selam ,

2 tane araç için GPS takip sistemi kurmak istiyorum . Her türlü fikire açığım , kriterimiz sabit gideri olmayan / az olan bir sistem kurmak. Daha önce böyle birşey kullanmadığım için , nasıl bir hardware ve software ihtiyacımız var bilemiyorum . Daha doğrusu nasıl opsiyonlarımız var onu bilemiyorum , navigasyonlu ekranlı bir alet mi alalım dealextreme'den , GPS li ufak bir telefon mu , SIM kart yuvalı bir GPS aleti mi var , nedir işin raconu ? Artı olarak loglama , raporlama , map üzerinde gösterme işini yapan bir yazılım lazım sanıyorum , web tabanlı da olabilir , open-source yazılımlar oluyor snaırım , başarılı mıdır ? Bu aletlere nasıl entegre oluyorlar ?

Tşkler
Sosyal ağlarda paylaş

Takip sistemi olarak daha çok .

Takip işini gören bir sisteme 200-250 TL lik bir 5-6 inch ekranlı navigasyon aleti kombine ederek ualaşabilirsek , sürücüye yol yardımı olarak da kullanılabilir tabi.

Ama esas amaç takip etmek , loglamak , haritada görmek hangi sokakta durmuş kalkmış vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Kodlamasını yapmak kasar ya , işim gücüm olmasa bi merak sarıp belki hallederdim de , işte ne biliyim aletin yanında basit bi web arayüzü de olsa , bu takip işini yapan bi prog gelir mi , ya da open-source projeler var , onları nasıl bu cihazlarla entegre ederiz diye merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada bu işi kendin yapman biraz zor çünkü APN giriyor işin içine. APN ne diyceksen, gprs üzerinden bir ağa bağlanma olarak düşünebilirsin. bunun içinde gsm şirketi ile kendi aranda bi site-to-site vpn yapman lazım. sonra araca koyacagın cihaz gprs üzerinden bu apn a baglanıp senin networküne gelmiş olacak. sonrasında da sunucular işin içine giriyor. map sunucusu web sunucu vb...
Sosyal ağlarda paylaş

şirket olarak arvento'yu bu yaz sezonu olarak kullandık.
düşün 250 adet sadece antalya operasyonu için takip sistemini kullandık hiç mi hiç memnun kalmadık. bin pişman olduk resmen tüm acentelere, vip müşterilere ve otellere bu sene bu konuda rezil olduk.

turkcell ve ya mobiliz ile anlaşırsan emin ol her şey daha güncel olur. çünkü biz de şimdi onlarla anlaşma aşamasındayız bakalım en iyi fiyatı verene ve en iyi kaliteyi verenle anlaşıcaz. aklında bulunsun arvento'yu bırak derim. kazanmasın onlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...