ShadowFax Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Merhaba, İşlemcimin özelliklerine baktığımda Intel® Virtualization Technology desteklediğini görüyorum. Fakat data execution prevention desteğide olmalıymış. Bu DEP denilen şeyi destekliyor mu i5 750? bi de Technet'te sanallaştırma yapmanız için anakartın sanallaştırmayı desteklemesi gerekiyor demiş. Gigabyte'a baktım. göremedim. Asıl sormak istediğim ben bu anakart ve işlemciyle Hyper-V'yi kullanabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Dep i neredeyse guncel tum islemciler destekliyor. İntel de ismi execution disable bits ( XD bits) Virtualization icin ise gigabyte a degil chipset e bakmaliydin. Intel p55 ler virtualization destekler evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 VmWare ESXi de denenebilir virtualization icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 @Kharon e peki p55'in sayfasında yazmıyor. yanlış yere mi bakıyorum? Intel P55 Express Chipset Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 sanallaştırmada çipsetin önemi ne zamandır var ya? ben sadece işlemcinin desteklemesi gerektiğini biliyorum.. bu arada hyper-v yerine vmware esx kur bence. eğer mecburi değilsen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 kozalak said: sanallaştırmada çipsetin önemi ne zamandır var ya? soyleki intel datasheet den; "Intel® Virtualization Technology requires a computer system with a processor, chipset, BIOS, virtual machine monitor (VMM) and for some uses, certain platform software, enabled for it. Functionality, performance or other benefit will vary depending on hardware and software configurations. Intel Virtualization Technology-enabled VMM applications are currently in development." ama ayni zamanda da su andaki socket mantigi ve chipset ailesi sebebiyle virtualization destegi olan islemcileri takabildiginiz boardlarda VT yapilamayan board yok. boyle de bi degisiklik. (bkz. Platform controller hub, PCH) bu bilgilere de chipset datasheetlerinden erisebiliyorsunuz. bu olayin boyle ayri bahsedilmesinin sebebi(imho) dusuk fiyatli islemci ailelerinde degisik konfigrasyonlarla vt yapilabiliyor, bunun commercial ve enterprise lvl da kullanilmasini engelliyorlar. olur da ilerde ucuz bi i3 ve p61 gibi board ile " bu ofis pc si, vt yapilamiyor sorry" deme hakkini kendilerinde sakliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 hmmm anladım. sadece intel için geçerli bi durum sanırım bu? vmware de böyle bir kısıtlama yok sanırım(chipset konusunda). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 o sorunun cevabi da platform controller hub da gizli. donanim seviyesinde virtualization dan bahsediyoruz cunku su anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 evet p55a-ud3r virtualization desteği var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 http://books.gigaimg.com/avaxhome/59/39/00153959_medium.jpeg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar