Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hyper-V / i5 750 ve P55A-UD3R

ShadowFax

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

İşlemcimin özelliklerine baktığımda Intel® Virtualization Technology desteklediğini görüyorum. Fakat data execution prevention desteğide olmalıymış. Bu DEP denilen şeyi destekliyor mu i5 750?

bi de Technet'te sanallaştırma yapmanız için anakartın sanallaştırmayı desteklemesi gerekiyor demiş.

Gigabyte'a baktım. göremedim.

Asıl sormak istediğim ben bu anakart ve işlemciyle Hyper-V'yi kullanabilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

sanallaştırmada çipsetin önemi ne zamandır var ya?

soyleki intel datasheet den;

"Intel® Virtualization Technology requires a computer system with a processor, chipset, BIOS, virtual machine monitor (VMM) and for some uses, certain platform software, enabled for it. Functionality, performance or other benefit will vary depending on hardware and software configurations. Intel Virtualization Technology-enabled VMM applications are currently in development."

ama ayni zamanda da su andaki socket mantigi ve chipset ailesi sebebiyle virtualization destegi olan islemcileri takabildiginiz boardlarda VT yapilamayan board yok. boyle de bi degisiklik.
(bkz. Platform controller hub, PCH)
bu bilgilere de chipset datasheetlerinden erisebiliyorsunuz.

bu olayin boyle ayri bahsedilmesinin sebebi(imho) dusuk fiyatli islemci ailelerinde degisik konfigrasyonlarla vt yapilabiliyor, bunun commercial ve enterprise lvl da kullanilmasini engelliyorlar.

olur da ilerde ucuz bi i3 ve p61 gibi board ile " bu ofis pc si, vt yapilamiyor sorry" deme hakkini kendilerinde sakliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...