Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Max'de cam kaplama denemeleri - erken nesil

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

render'lardan biri icin yaklaşık 3.5 saat bekledim sonra
en sonunda bitti. Modellemesi basit bir obje, ama bu dönem projelerim cam ve su kullanmayı planladığım için, ezberede olsa cama giriş yapmaya karar verdim

Mesaj tarihi:
Bian tutorial sanmıştım :D
Evet bardağın ağız kısmı biraz sorunlu gibi default rendererlamı aldın bu renderı 3.5 saat biraz fazla vray filn mı yoksa?[signature][hline]Eski nickim,bilene...
Gelroth

Mesaj tarihi:
highlight yapan yerlerde hata yok dynun. hata varsa da bilinen optik kuralları hatalıdır o yüzden hatalı olmuştur, optik bilimi ilerleyince düzelir deriz.

bardağın modelinde bardağın ağız kısmı olması gerektiğinden daha fazla ani daralmış, o yüzden doğru görünmüyor. yani ağız kısmı ani daralan bir bardak böyle görünür de diyebiliriz.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Mesaj tarihi:
iyi ama o başka konu, buradaki renderda öyle bir durum yok ki.

demagojiymiş... demek öyle? demagoji... unutma bunu. yazdım zaten... demagoji ha?[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Mesaj tarihi:

ya tutorial yazarımd a burda ustaalrı var ken bana düşmez diye niyetlenmedim
aslında bardagın cam kaplama olmayan hali söyle ki arkadaslar

aslında agızda ki bozuklugun nedeni
camın 2 kere ic ice gecmesinden dogmus olabileceğine düşünüyorum

bir de tepeden bi render aldım (bi 3.5 saat daha tuttu :) )
ona da bakın isterseniz..

[signature][hline]"To imagine is everything, to know is nothing at all."
-Anatole France, "The Crime of Sylvester Bernard", 1881

Mesaj tarihi:
said:
Maedhros, 31 Ağustos 2004 12:37 tarihinde demiş ki:
Bian tutorial sanmıştım :D
Evet bardağın ağız kısmı biraz sorunlu gibi default rendererlamı aldın bu renderı 3.5 saat biraz fazla vray filn mı yoksa?

yok kendi renderer ı kullandım da
ray trace depth i 20 yapınca...(normal degeri 9 sanırırm)bayagı uzadı
normal halinde bi 20dk veriyor render
hatta anti-alliasing i kaparsanız 30-40 sn içinde halleoluyor[signature][hline]"To imagine is everything, to know is nothing at all."
Mesaj tarihi:
eh abi iyidir de ne öyle 3.5 saat? benzer bir sahne bende birkaç dakikayı geçmez. tamam sahnede çok ışık var ve mesh sayısı da biraz fazla ama bunlar 3.5 saate çıkarmaz render süresini. antialising diycem ama 3.5 saat yani... pII350 zamanlarında falan alırdık böyle render sürelerini.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Mesaj tarihi:
ehe abi zaten bi yatamadan önce bi akre aldım
rendera bıraktım sabaha baktım

bir de
ev den cıkamdan önce bilgisayarı acık bırakıp
render a bastım
7 saat sonra dönünce baktım :)

yoksa beklenilecek bişi degil :)
ray trace depth i zorlamamak lazım :)

makinem de kötü degil aslında
P4 1.6ghz
512 ddr
gefore4 128 ddr (tabii ki MX bi de :) )

[signature][hline]"To imagine is everything, to know is nothing at all."

[Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 31 Ağustos 2004 21:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bardağın ağız kısmı normal dikkatli bakınca. Fakat üstte sanki gereksiz bir ayna onun içini yansıtmış ve bu da ağız gibi gözükmüş[signature][hline]Kolay olacağını söylemedim, Neo. Yalnızca gerçek olcağını söyledim.
Mesaj tarihi:
çok saçma reflectionlar var. refmap kullandın mı acaba? şahsen cam yüzeylerde çakallık yapmıyosan (araba camı vs..) refmap kullanılmasını tavsiye etmem. gerçi ben ne anlarım o ayrı konu.[signature][hline]your sight is a weakness...
Mesaj tarihi:
yas aslında reflection map verdim de (ray trace) ama bilgisayar refraction ile birlikte kullandıgımdan felc oldu :)

belki o yansımalar da ki heblelenme
cok fazla omni kullanmamdır. (yaklasık 5)
o da specularlıgı böyle belirgin olsun diye :)
bir bayagı spot var tabii

hepsini sadelestirp bi render daha alalım[signature][hline]"To imagine is everything, to know is nothing at all."
  • Yeni Oluştur...