Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ttnet santralleri, Attenuation ve mesafe ilişkisi

barbu

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar bugün internette iyice bir sorun olunca biraz karıştırayım dedim. bir kaç sorum olarak bu konularla ilgili.

değerler bu şekilde.

Bu siteden uzaklıkları kontrol ettiğimde (başka yerlerde de benzer rakamlar var) benim mesafe nerdeyse 2km çıkıyor. bu ttnet santrallerinin nerede olduğunu nasıl öğrenebilirim. bu sağda solda gördüğümüz ufak beyaz kutular olduğunu sanmıyorum. nitekim öyle olsa herkese yakın olurdu. fakat ilçelerdeki büyük genel merkezlerinde bile olsa benim evime uzaklığı sokaklarda dolana dolana bile 650m. büyük ihtimal daha bile kısadır kablo mesafesi.

bir de bu değerler tam olarak neyi gösteriyor? benim 8mbite kadar sınırsız tarifede olmam lazım. ama ordaki rate hiç bir zaman 4095 i geçmedi. 4096 bile olmadı yani. ben mi yanlış yorumladım yoksa benim hız 4mbite mi sabit şuanda.

gidip adamlarla konuşucam ama hepimizin bildiği gibi oyalayıp kapatıyorlar. bu yüzden iyice öğrenip öyle aramayı düşünüyorum.

her türlü bilgiye açım.

tşk

Sosyal ağlarda paylaş

santralden kasıt , turktelekom müdürlükleri sanırım. erenköy türk telekom gibi.. Mesafenin saha kutuları ile ilişki olduğunu da duymuştum. santrale km lerce uzak olup yine de max mpbs alanlar var. O yüzden santral uzaklığının , hız düşmesine neden olabilecek tek etmen olduğunu sanmıyorum. Bina içi hat kalitesi de çok önemli. böyle teknik bir konuya forum üzerinden cevap aranmaz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak sordum zaten. arayacam adamları. fakat adam bana hede dese eyw diyip kapamak istemiyorum. biraz öğreneyim ne nedir diye.

santrallerden kasıt ise internetin dağıtımının yapıldığı yer işte. 2km çok fazla geldi bana. o kadar olamaz yani. ama eğer santrallerin bir listesi filan varsa. oradan bakmak istedim.

bir de şu rate olayı neyi temsil ediyor. bana verilen max bağlantı mı? o anki bağlantı olduğunu sanmıyorum çünkü ne azalıyor ne artıyor. paso sabit. eğer 4mbit verdilerse yarın arayip soracam 8mbit internette olmam lazımdı ama böyle böyle diye.
Sosyal ağlarda paylaş

evet max çıkabileceğin oran o. sabit. abonelikte bir problem olabilir. 8mbps abonesi olup da max 4 kullandığını fark edip ,abone merkeziyle bu problemi çözen bir sürü kişi biliyorum. sen bir ara sor abicim =)

edit: mpbs ne ya. mbps =)
Sosyal ağlarda paylaş

benim taktiğimi iletim sana. müşteri hizmetlerini arıyosun. benim net çok yavaş diyosun. 1 mbit bile değil flan de. hız testi yaptırırlar. orda da 800 ün altında bi rakam sallarsan kayıt açmak zorundalar. ben aynen böyle yaptım sdfg. müşteri hizmetleri göremiyor senin hızını falan zaten. ertesi gün de telekomdan ararlar hattınızı kontrol ettik şu kadar verdik diye.
Sosyal ağlarda paylaş

O beyaz kutular saha dolapları oluyor. Eğer saha dolabı eski ve kötüyse çok sorun yaşarsın, değerler kötü olur. Telekom o dolabı yenilerse cillop gibi bir bağlantın olur ne kadar uzak olursan ol. Misal benim değerler seninkinden biraz daha kötüydü. 8 kaldırmıyordu öyle söyleyeyim. Şu an 32mbit VDSL var. Santrale yakın fln da değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...