Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

F klavye zorunluluğu

mokoko

Öne çıkan mesajlar

said:
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, okul ve kamu kurumlarında F klavye kullanımını zorunlu kılmayı planladıklarını açıkladı.

Sivas'taki temasları kapsamında genel başkanlığını yaptığı Dil ve Edebiyat Derneğinin şube başkanlığını ziyaret eden Erdem, bilgisayarda F klavye kullanımının yaygınlaşmasının önemli olduğunu söyledi.

Okullarda F klavyeyi öğretmeye, kamu kurum ve kuruluşlarında da F klavye kullanmayı mecbur etmeye yönelik çalışmalarının olduğunu ifade eden Erdem, okul ve kamu kuruluşları dışındakilerin F veya Q klavye kullanabileceğini kaydetti.

abi başka işi gucu yok heralde bu adamların. ne demek bu ya. lan hangi klavyeyle istersem onla yazarım ben sanane lan.
Sosyal ağlarda paylaş

. said:

F klavye, Türkçe için özel olarak geliştirilmiş bir klavye çeşididir. Bilimsel temellere dayalı standart bir Türk klavyesi geliştirilmesinin zorunluluğuna inanan İhsan Yener, bu konuda 1946'dan itibaren daktilo öğretmeni sıfatı ile sürdürdüğü çalışmalarının dikkate alınmasını ancak 1955'te başarabilmiş. Yabancı uzmanlarla da pekiştirilmiş İhtisas Komisyonu'nca oluşturulan On parmak yöntemi ile Türkçe için uygun Klavye'yi 20 Ekim 1955'te Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi'ne Standart Türk Klavyesi olarak onanmış.
Türkiye'deki tüm daktilo makinelerinin Milli Klavye'ye dönüştürülmesi, 1963 yılında Gümrükler Kanunu'na eklenmesi ve 1974 yılında Türk Standartları Enstitüsü tarafından Zorunlu Standart olarak onanmasıyla kesinleşmiştir. 25 yıllık bir mücadelenin sonunda kendisine inananların da yardımları ile o günlerde 'Klavye İnkılabı' olarak anılan bu standardizasyonu gerçekleştiren İhsan Sıtkı Yener, bu sebeple F Klavyenin Babası olarak da anılmaktadır.

Kaynak
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

. said:

F klavye, Türkçe için özel olarak geliştirilmiş bir klavye çeşididir. Bilimsel temellere dayalı standart bir Türk klavyesi geliştirilmesinin zorunluluğuna inanan İhsan Yener, bu konuda 1946'dan itibaren daktilo öğretmeni sıfatı ile sürdürdüğü çalışmalarının dikkate alınmasını ancak 1955'te başarabilmiş. Yabancı uzmanlarla da pekiştirilmiş İhtisas Komisyonu'nca oluşturulan On parmak yöntemi ile Türkçe için uygun Klavye'yi 20 Ekim 1955'te Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi'ne Standart Türk Klavyesi olarak onanmış.
Türkiye'deki tüm daktilo makinelerinin Milli Klavye'ye dönüştürülmesi, 1963 yılında Gümrükler Kanunu'na eklenmesi ve 1974 yılında Türk Standartları Enstitüsü tarafından Zorunlu Standart olarak onanmasıyla kesinleşmiştir. 25 yıllık bir mücadelenin sonunda kendisine inananların da yardımları ile o günlerde 'Klavye İnkılabı' olarak anılan bu standardizasyonu gerçekleştiren İhsan Sıtkı Yener, bu sebeple F Klavyenin Babası olarak da anılmaktadır.

Kaynak

ee bu yazıda ben kullanma zorunluluğu olması için bi neden goremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bugüne kadar her yerde f klavye ile çalılılmış olsa sorun yok da.. hani bir nesil komple q klavye kullandı.. tekrar f ye dönmek çok saçma.. madem tekrar f ye dönülecekti neden kamu kuruluşlarına q klavye satın alındı? f klavye her zaman mevcuttu satılıyordu

tamamen işgüzarlık

devlet memurları yeteri akdar çabuk uyum sağlarsa ne âlâ
Sosyal ağlarda paylaş

dünya yazı yazma bilmem nesi yarışmasında rekor f klavyeye ait beyler. okullarda zorunlu olması iyi bir başlangıç bence çünkü f klavyeye zannettiğinizden çok daha çabuk alışacaksınız. ben de q kullanıyorum ama ortada bir gerçek var f klavye çok daha verimli.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

dünya yazı yazma bilmem nesi yarışmasında rekor f klavyeye ait beyler. okullarda zorunlu olması iyi bir başlangıç bence çünkü f klavyeye zannettiğinizden çok daha çabuk alışacaksınız. ben de q kullanıyorum ama ortada bir gerçek var f klavye çok daha verimli.
bende cok f klave kullandım, daha rahat daha hızlı daha hatasız yazılıyo amma vellakin, türkce kadar ingilizcede yazıyoruz abi
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

http://www.freewebarcade.com/game/qwerty-warriors/

of ne hasta birşey lan bu ahahahah
1. Tom 80790 January 22, 2011
2. g 71720 January 22, 2011
3. m 70290 January 22, 2011
4. *** andi *** 68740 January 22, 2011
5. n 66030 January 22, 2011
6. Brew 65730 January 22, 2011
7. m 63690 January 22, 2011
8. n 63190 January 22, 2011