Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ASP.NET Access Baglantisi

NeroWarden

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Yarın teslim etmem gereken bir projem var. ASP.NET ile web sitesi tasarlıyorum. Visual Studio 2005 kullanıyorum. Web sitesini bitirdim fakat üyelik kısmında database bağlantısı yapmam gerekiyor. Database için access kullanıyorum. uye adında Veritabanını oluşturdum access içerisinde. uyelik diye bir tablo oluşturdum ve adi, soyadi, dogum, kuladi, sifre diye alanlarını tanımladım. Bir tablo oluşturdum uye.aspx bolumunde. 5 tane textbox koydum yukarıdaki bilgilerin girilmesi için. Kayıt içinde bir button oluşturdum

Kütüphaneye using System.Data.OleDb; ekledim.
Bundan sonrası hakkında nerdeyse hiç bilgim yok.

public partial class _Default : System.Web.UI.Page
{
protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
{

}
protected void Login1_Authenticate(object sender, AuthenticateEventArgs e)
{

}
}

Şu kısmın neresine ne yerleştirmem lazımki kullanıcının textboxa girdiği değerleri oluşturduğum veritabanına kaydetsin.

Cidden çok lazım. Bilen arkadaşlar varsa yardım ederse acaip mutlu olacağım. İnternetten saatlerdir araştırıyorum fakat ya VB ile derlenmiş yada form olarak derlenmiş şeklinde buluyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

VB bilmem de veritabanına bağlantı olayları genelde aynı mantıkta işlediğinden c#daki kodları yazayım benim gereksiz bi programımda veritabanına bağlanmak için oluşturduğum classım bu. Connection string aynıdır zaten.
ha bu arada bu access 2007 için, kullandığın veritabanına göre connection string değişkenlik gösterir.
said:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Data;
using System.Data.OleDb;
using System.Windows.Forms;
namespace companymodel
{

public class cnvt
{
public OleDbConnection baglanti;

public void baglan()
{
baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;JET OLEDB:Database Password=********;Data Source=" + Application.StartupPath + "companymodelvt.accdb;");
baglanti.Open();
}
public void bkes()
{
baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;JET OLEDB:Database Password=********;Data Source=" + Application.StartupPath + "companymodelvt.accdb;");
baglanti.Close();
}
}
}
Sosyal ağlarda paylaş

onun içinde bi tane SQL cümlesi yazıcaksın örnek olarak :
said:
cnvt conn = new cntv() // Burda yazdığım classtan nesne oluşturdum keza ordaki baglanti değişkenini kullanmak için
conn.baglan();//vt ye bağlantı açtım
string sSQL = "INSERT INTO TABLOM (Adı,Soyadı,yaşı,başı,cinsiyeti) VALUES (Adı = '"+textbox1.text+"',Soyadı='"+textbox2.text+"',yaşı='"+textbox3.text+...+"')";
şeklinde

Sonra bu komutu executelayacaksın:

OleDbCommand komut = new oledbCommand(sSQL,conn.baglanti);
komut.ExecuteNonQuerry();

conn.bkes();
Sosyal ağlarda paylaş

Şoyle bişey buldum ama execute kısmına geldiğinde ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı diyor.

said:
OleDbConnection baglan = new OleDbConnection("provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" + Server.MapPath("~/App_Datauye.mdb"));

OleDbCommand kayit = new OleDbCommand("insert into uyelik(adi,soyadi,dogum,kuladi,sifre) values(@adi,@soyadi,@dogum,@kuladi,@sifre)", baglan);

kayit.Parameters.Add("@adi", OleDbType.Variant).Value = TextBox1.Text;
kayit.Parameters.Add("@soyadi", OleDbType.Variant).Value = TextBox2.Text;

kayit.Parameters.Add("@dogum", OleDbType.Variant).Value = TextBox3.Text;

kayit.Parameters.Add("@kuladi", OleDbType.Variant).Value = TextBox4.Text;

kayit.Parameters.Add("@sifre", OleDbType.Variant).Value = TextBox5.Text;

if (baglan.State == ConnectionState.Closed)
{
baglan.Open();
}

kayit.ExecuteNonQuery();
Sosyal ağlarda paylaş

Peki şoyle bişey sorayım o zaman. Login ekranınıda bitirdim fakat burda da şoyle bir problem var. Login kontrolunu sağladıktan sonra main2.aspx sayfasına gondermesini istiyorum ben. Şu anda sadece veri tabanını check ediyo kullanıcı adı şifre kayıtlı ise sorun yok. Kayıtlı değilse kullanıcı adı şifre yanlış diyor.

Ama ben kullanıcı adı şifre doğru girildiği taktirde farklı bir sayfaya gitmesini istiyorsam ne yapmam gerekir?
Sosyal ağlarda paylaş

Beyt said:

VB bilmem de veritabanına bağlantı olayları genelde aynı mantıkta işlediğinden c#daki kodları yazayım benim gereksiz bi programımda veritabanına bağlanmak için oluşturduğum classım bu. Connection string aynıdır zaten.
ha bu arada bu access 2007 için, kullandığın veritabanına göre connection string değişkenlik gösterir.
said:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Data;
using System.Data.OleDb;
using System.Windows.Forms;
namespace companymodel
{

public class cnvt
{
public OleDbConnection baglanti;

public void baglan()
{
baglanti.Open();
}
public void bkes()
{
baglanti.Close();
}
}
}

hocam bu çok yanlış bi kullanım.

bkes fonksiyonunda tekrar new diyerek bir bağlantı nesnesi oluşturuyosun.

sadece bir if koyup connection state open ise baglanti.close demen yeterli ve doğru olacaktır :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...