AudioFX Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Bu konuyu kafamda tam olarak oturtamadım. Neleri kapsar bu intihal ? Mesela ben bir yazıda elma bir meyvedir ya da enflasyon şudur tarzı genel cümleleri kullandığımda bu intihal olmaz heralde. Ama bunun sınırı nedir ? Mesela ben kendi kafamdan birşey yazdım fakat bu yazdığım şey başka bir kitapta da aynı şekilde geçiyor. E ben bu kitabı tutun ki bilmiyorum o yazıyı yazarken. Aydınlatırsanız beni sevinirim. Bir de bu olay internet sitelerinde nasıl oluyor ? Ben bir kitaptan veya bir başka internet sitesinden aldığım bilgiyi internet sitesine yazmak konusunda kaynak göstermek zorundayımdır büyük ihtimal ama emin olayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 ne ki o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 -Alıntı ifadeler ve fikirler için kaynak göstermemek -Ödünç alınan ifadeleri tırnak içinde yazmamak ve kaynak göstermemek. Akademik yazılar için geçerli benim bildiğim ama bir bilene danış genede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Haa evet kaynak gösterilmeli, ama dediğin gibi neye kaynak gösterilecek? Şimdi zaten senin bildiğin kulaktan dolma bir şey ise, bunu sitende yayınlayacaksan sen zaten ciddi bir ortam değildir, mesela paticikte bilim teknik bölümü var, bir şey sallarken kaynak vermiyoruz. Ama yok ciddi isen, zaten aradığın bilginin doğruluğundan emin olmak istersin ki araştırırsın ve onu üreten kişiden haberdar olursun. Ona sebep, neyin intihal olacağını bilebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Ama adam sanırım genel birşeyden hakkındaki alıntılardan bahsetmiş. Yani mesela ben de görüyorum bizim kitaplarda adam bir cümle yazmış ama o cümle o kadar klasik ki yani bir yerden kaynak kullanmanın gereği bile yok olmasına rağmen * la aşağıda kaynak belirtmiş. Hep öğrenmek istemişimdir bu işi yarın bir gün kitap yazarım falan diye ama bir türlü sıra gelmedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar