Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harvard Law School

quixef

Öne çıkan mesajlar

quixef hatalisin, adam atar matar yapmamis.

Tldr : sakin ol sampiyon

Belli ki senin durumuna gore baskalari da cesaretlenip saga sola basvuracak, sen bilgileri duzgun versen. Hem topic de senin show-off'undan ibaret olmamis olur, baskalari da hayrini gorur olma mi ?

Ama sen azimle 10 sayfadir soylemedigine gore asil sen rahatsiz oluyorsun bu durumdan.Hatta trollenmemissin bile iyi dileklerde falan bulunmus insanlar.

Sosyal ağlarda paylaş

Ya kusura bakma da, üç noktayla bitirilen ben onu sormadım ki şunu sordum tarzı bir mesajın, internet üzerinde atarlanma olarak yorumlanması oldukça kolay (nihayetinde hakikaten ne hissedildiğinin yazılı olarak aktarılması zor). Kaldı ki, benim okuduğum okul gizli değil, TOEFL topiğinde vb. pek çok yerde söyledim, ayrıca da niye rahatsız olayım Mekteb-i Mülkiyeli olmaktan?

Adamı yanlış anlamışım, bir de genelde İngiltere'de master vb. yurtdışı konulara cevap veren, yurtdışında yaşıyor/okuyor olduğunu tahmin ettiğim bir insan, dolayısıyla "undergrad" ımın (ki undergrad diye sorması yurtdışı bir okul beklentisi içinde olduğunu düşündürmüş de olabilir, o anki ruh halimi bilemiyorum) onun ilgisini çekmeyeceğini ifade ettim, karşılığında atar aldım. Budur yani.

Son olarak, sana şu konuda bir tez yazmanı öneriyorum: "Sadece başvurmuş olmanın bir show-off aracı olarak etkinliği ve Milli Piyango bileti almış olmanın Ferrari taksidine girmeye yeterli olup olmadığının araştırılması" (Yazar burada hele bir kabul alayım sen o zaman gör show-off u demek istemiyor, naaalakası var ehehe)
Sosyal ağlarda paylaş

O konuda niye tez yazayim durduk yere haci, sagol tavsiye icin tabi. Ama sen hala sert konusuyosun bosuna. Orda zaten yaptigini soylemedim, topic'te insanlara biraz da bilgi sunmanin zarari olmadigini belirttim. Birine hayrin dokunur belki ?

Neyse umarim istedigin olur ne diyim.

edit : alcagimi aldim konudan , gittim
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

Sen bu başlığın linkini at Harvard'a. Yarın gel başla derler hemen.

Ben benim ilk başvuru öncesi ve bugünkü fiziksel, psikolojik vb. hallerimi içeren bir raporu atıcam aslında Harvarda ama "la sie, 3000 kilometre yakınıma girme Allahıma vururum" diye e-mail gelmesinden tırsıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Darqainu said:

Konudan alcagimi aldim dedim de isler degisti, epic bir konu olma olasiligi artti birden.

Yok ümidi kes sen, iki trollerler sonra sıkılırlar başka tarafa giderler. (Ha uzun kalırlarsa ona da saygım sonsuz, bu konuda ne yazıldığı çok mühim değil, bir haber alırsam Harvarddan hakikaten trollerin arasına sıkıştırırım, ilgilenen olursa okur, özgür bir ortam yaneee)
Sosyal ağlarda paylaş

sana lisansı nerede okuduğunu soran adama atarlanıyorsun. tr'deki top tier okullardan olmaması sana da bunu söyletmeleri atarlanmana neden olmuş orası apaçık şimdi birbirimizi kandırmayalım. :) ama kimse seni AÜ mezunusun diye çarmıha germeyecek sonuçta.
bu forumda amerika'daki top tier okullarda okumuş olanlar da var tr'de iç anadoluda okumuş olanlar da hiç birinin senin gibi okullarını sorduklarında atarlandıklarını görmedim.

girsen de eyvallah hayırlı olsun deriz girip girmemenin bize bir yararı yok sonuçta
sen bunu ne kadar büyütürsen o kadar trollenmiş hissedersin bir o kadar da trollün olur.
olan bu.
Sosyal ağlarda paylaş

malesef atarlanan sensin. Bir insanin alma materinden utanmasi cok aci verici. Okudugun okulda kotu bir okul degil. Benim sormakta ki amacim iyi bir niyetleydi halbuki, harvarda turkiyeden basvurup girip bitirmis olan bir arkadasima soracaktim, fakat bu kafa yapisiyla bir yere kadar gidersin. Yurtdisinda okuyan insanlari cekememen ayri bir ironik, kendinde yurt disinda "lisans" (bak senin icin turkcelestirdim mutlu oldun mu?) yapmaya calisiyorsun. Kimse kendini kaf daginda gormuyor emin ol buna, ama bir yazdiklarini oku belkide sen kendini orada goruyor olabilirsin.

sen insanlara "yuru git baska yere" "konuyu dagitmayin" gibi yorumlar yaptikca buraya gelip trolleyen adam haklidir. Simdiye kadar kimse seni trollememis ama gercekten hak etmissin.
Sosyal ağlarda paylaş

o değil de ben aüsbf'den mezun olsam aslanlar gibi mülkiyeliyim bilader diye gürlerdim quixef arkadaşımızı anlamadım hiç. stresten olabilir. geçen kabul döneminde de yapıyodu böyle. Bir girse de rahatlasak. Hem ne de güzel olur harvard'da bir tane adamımızın olması :P
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

o değil de ben aüsbf'den mezun olsam aslanlar gibi mülkiyeliyim bilader diye gürlerdim quixef arkadaşımızı anlamadım hiç. stresten olabilir. geçen kabul döneminde de yapıyodu böyle. Bir girse de rahatlasak. Hem ne de güzel olur harvard'da bir tane adamımızın olması :P

quixef said:

ayrıca da niye rahatsız olayım Mekteb-i Mülkiyeli olmaktan?

Demişim bak zaten. Top-tier dan anladıkları Boğaziçi, ODTÜ olabilir tabii, ona da saygı duyarım. Sosyal bilimler alanı komple tırık olduğu için herhangi bir okulun bir diğerine üstünlüğü oldukça tartışmalı, mühendislik desen evet Boğaziçi vb. ye laf yok. Ancak hasbelkader işletme bitirmiş bir sayısalcı olarak geldiğim noktada varabileceğim maksimum yere varmaya çalışıyorum, ses çıkmadıkça okuldan canım sıkılıyor ara sıra olmadık postlar olarak foruma yansıyor bu, sürç-ü lisanımız affola.
Sosyal ağlarda paylaş

Held again...Zannedersem trollemeye başladılar beni.

Dear Mr. X:

The Admissions Committee has reviewed your application and has decided to hold it for further review. Although we regret the immediate uncertainty this entails, the purpose of holding applications is to ensure that each application receives thorough and fair consideration. Once a larger portion of the applicant pool has been reviewed, the Committee will be able to provide you with a decision to admit, deny, or wait-list your application.

These decisions may be made at any time between now and late spring. Unfortunately, it is not possible to predict the next decision on your application or the timing of that decision. If you are facing a deadline with another school, it may help to inform us, but we still may not be able to provide you with definitive information.

A hold decision provides you with the opportunity to update and supplement your file. For example, if you have received additional grades since submitting your transcripts to LSAC, please send these new grades to LSAC. If you have a special interest in attending Harvard, please feel free to tell us about that as well. Any new information that you feel might be helpful is appropriate. All correspondence to our office should include your LSAC registration number and be signed by you.

We will be unable to confirm with you over the phone if we have received any of the above information. If you would like to confirm receipt, please include a self-addressed stamped postcard with any correspondence and we will mail it back to you.

We will make final decisions as soon as possible. However, if you do not hear from us again before mid-April, you may want to reserve a place at another law school while awaiting Harvard's final decision. Thank you for your patience and your interest. We will contact you as soon as the next decision on your application has been made.

Sincerely,
Karen Buttenbaum
Director of Admissions

Geçen seneki hold e-mailini de aynen kullanıyolar zaten, efor sıfır, bir tek sorumlu değişmiş :P
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun alternatifi bir tek Yale var. Sebebi de bundan aşağısı kurtarmaz değil elbette, cost of attendance ın tamamını karşılayamayacağım için borçlanacağım ve sadece Yale ve Harvard Amerikan vatandaşı kefil olmadan yabancıya borç veriyor. Yale ortalama 180 kişi alıyor, pek international almıyor. Harvard için bu sayılar (Class of 2014 için) accepted: 842 Total enrollment: 559 (kalan Yale vb. yi aynı anda kazananlar ve oraları tercih edenler) ve geçen sene bunun içindeki international oranı %11. Yani 93 kişi filan. Dolayısıyla, iki seçenek bunlar olup da durum da böyle olunca, Harvard mantıklı.

(Princeton da law school yok bu arada)

(Ve evet, lanet olsun, pijama, olmadı bir tişört şöyle spor yaparken şekil yapmalık...tek isteğim bu...anlıyor musunuz???!)

(Olacaksa Harvard olsun meselesine gelince, US News & World Report dergisi sıralamalarına göre Yale #1, Harvard #2, dolayısıyla konu tamamen yukarıdaki durumdan ibaret. Merak edenler için Stanford #3, Columbia #4, Chicago #5, NYU #6)

(Supernatural daki Sam yetosu bu LSAT tan 174 aldığı için "insanely good" olarak övgü alırken, bize holdun yolları bize kurşunlar, adaletin bu mu dünya)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...