Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bluescreen kilitlenme vs vs vs...

Microp

Öne çıkan mesajlar

yaklasik 3 ay once topladigim bilgisayarimda sorunlar bitmek bilmiyor. sorunum ramler ve islemcinin voltaji, timing degerleri vs diye dusunuyorum.

bu bios ayarlari icin herhangi bir program veya site var mi? bilgisayar donanimini yazayim bana en stabil ayarlari gostersin..

Donanim

Anakart: Gigabyte P55A-UD3
Islemci: Intel i5-760
Ekran Karti: ASUS ENGTX460 TOP (1GB)
Ram: OCZ 3G1600LV4GK
HDD: Seagate 3.5" 500GB Sata2 16MB cache Barracuda 7200RPM

Sosyal ağlarda paylaş

8-8-8-24@800mhz 1.5v ver. 1.65 e kadar yolu var.

bunun disinda cpu z memory sekmesinin screen shot ini koyarsan yardimci olur.

cctp ile de memory test yap, muhtemelen ayar degilde ram arizasidir, board ram ustunden jedec den cekiyor ztn gerekli ayarlari, manuel ayara gerek yok p55 chipset de.

sen ayrica girip overclock icin kurcaladiysan ayri tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

tekrar bluescreen alinca kodunu almaya calisicam. fakat durdukyere kilitlenme neden oluyor onu bulmam lazim. biranda klavye-fare isiklari kapaniyor (usb baglantili) monitor oldugu gibi kaliyor. eger o anda ses varsa cizirti (ses sisteminde yesil jaga parmagimizla dokundugumuz ses gibi) basliyor.

bilgisayar bostayken sorun olmuyor. saatlerce kilitlenmeden calisiyor. fakat gece dl'ye biraktigimda sabahina kilitlenmis sekilde buluyorum.

kilitlenme cpu ya ramlere yuklendigimde degil her zmn olabiliyor.

ramlerden suphelenmistim cunku wow'da error#132(read) hatasi aliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sereglin said:

oo mavi ekran başlığı.

bu arada cidden arkada oyun açıkken, video izlersem stream olarak %50 ihtimalle mavi ekran yiyorum IRQ vs diye. Bazen VOIP konuşurken push to talk a basınca oluyor. PFF :( khaaroon format mı atsam :)

ekran karti driverini guncelle. guncel degilse eski driverlari dene. eminim duzelicektir.
Sosyal ağlarda paylaş

ramlerden suphelenmekte haklisin da memtest in temiz olmasina anlam veremedim. test icin memtest ile mi boot ettin?

windows uzerinde occt kullan, 3 saat min temiz cikarmasi gerek. yoksa yine ramden suphelenmeye devam.

ki ramler calismasi gereken hizdan yavas bile calisiyor. ilginc.

@sereglin,
abi sana bisey diyemiyorum artik , pati tarihinde donanim yazilimdaki en cenabet pc sahibi olabilirsin. eski driver mantikli ama,
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayarimdaki kilitlenmeye sebep olan seylerden 1 tanesini buldum. garip ama farenin tekeriyle sayfayi asagi hizlica indirdigimde veya cikardigimda kilitleniyor.

3. slottaki rami cikardim. tekerlek sorunu olmuyor artik.

btw bircok yabanci forumda gtx460(ekran karti)+win7 64bit = FAIL yazisi gordum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...