Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitör ile ilgili bi sorun

Zaybird

Öne çıkan mesajlar

beyler çok garip bi sorun var.şimdi sabah dışarı çıkmadan önce istediğim herhangi bir oyunu 1680x1050 resulation ile oynayabiliyordum.fakat eve geldiğimde oyunlar 800x600 olarak açılmaya başladı ve ayarlardan 1680x1050 resulotion seçince apply yapınca "out of range" diyor.masaüstünden çözünürlük seçerken bile en fazla 1440x900 seçilebiliyor.sabah oluyoken akşam niye olmuyor?bi yardım edin beyler.
Sosyal ağlarda paylaş

vista 32 bit,sapphire 5770 vapor-x,intel core 2 quad q8200,4 gb DDR2 800mhz hyper-x,600W power,valla sabah açtım bakındım biraz sonra kapayıp dışarı çıktım.az önce geldiğimde böyleydi.desktop res 1440x900 32 bit renk 60 hz.1600x1200 e getirdiğimde out of range diyor.oyunlar ise episodes from liberty city,modern warfare 1,crysis warhead,Darksiders,Dirt 2 gibi güncel oyunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben anlamadim ki, desktop niye 1440? , neden 1680 e getirmek istiyorsun? error u da 1600x1200 de aliyorum diyorsun adf

tek oyun olsa config den yap dicektim , alayinda varsa problem.

o halde aluriel in dedigine farkli sekilde yaklasalim;

device manager dan ekran kartini sil. bagarsin cagirsin, tekrar yukletsin.
restart at.

??

profit?
Sosyal ağlarda paylaş

bende tıpatıp aynı sorun kablonun temazsızlığında olmuştu. kablo böyle kısmen çıkmış ucunda duruyor. az oynatırsanız çözünürlük düşüyor, max olabilecek ayar bozuluyor falan hehehe. d-sub kabloydu tabi. çok garip ama bundan da olabiliyor.

bide ilk mesayda resolutionu her seferinde başka yazmışsın eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Konuyu hortlatayım çünkü bende de benzer bir sorun var.
Şimdi size bütün süreci, yaptığım her şeyi anlatıcam anlatabildiğim kadarıyla. Desktop bilgisayarımda kullandığım LG W2246S-BF monitörü dün laptopa bağladım, 1300 küsürlü bi çözünürlükte kullandım 1 2 saat. Ana bilgisayara geri taktığımda görüntü ayarları allak bullak bi vaziyetteydi. Normalde 1920x1080 kullanıyordum ama artık o ayar seçeneklerde yoktu bile. En son 1600x1200 var, onu seçince de out of range hatası veriyor. Bu yüzden mecburen üstten 2. ayar olan 1440x900 kullanıyorum dünden beri.(60 hertz ayarlı bu arada)

Monitör ismi de "Genel PnP Olmayan Monitör" diye geçiyor. Eskiden varsayılan monitör yazardı.

Neyse efendim, konuyu okuduktan sonra önce monitörün driverını kontrol ettim güncelmiş. Ekran kartının da sürücüsünü silip tekrar yükledim, yükleme işlemi bittikten sonra hemen ekran seçeneklerini açtım 1920x1080 oradaydı. Monitör ismi de varsıyalan monitör olarak geçiyordu. Oh dedim tamam hallettim, bir hışımla seçip uygula'ya bastım yine out of range hatası verdi 60 htz'e ayarlayın dedi. Sürücüyü yeniden yüklediğim için default ayara dönmüştür diye gelişmiş ayarlara tıkladım. Açılan pencerede ekran kartı sürücüsünün marka modelinin yazdığı bölümde hiç bir şey yazmıyordu ve monitör bölümünde de ekran yenileme hedesi inaktif durumdaydı. Pat o sırada popup belirdi bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekiyor değişiklerin aktif olması için hedehödö diye. Yeniden başlattım. (burda anlatmaya çalıştığım sürecin normal olarak ilerlemiş olmasıdır yani işte ekran kartının modelinin gözükmemesi falan.. Driverı sildim normaldir diye düşündüm düz mantık)

Açıldığında yine 1920x1080 yok en son 1600x1200 var o da hata veriyor, kullanılamıyor. 60 hertz ayarlı yine buarada.. Monitör ismi de yine aynı pnp olmayan monitör diye geçiyor.

Bu süreci tekrar tekrar yaptım nerede hata yapıyorum acaba diye ama hiç bi yanıt bulamıyorum her seferinde aynı sonuç çıkıyor.

Bide anlamadığım restart atmadan önce herşey normal gözükmesine rağmen niye sonuç bu oluyor :/
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...