di Mesaj tarihi: Ocak 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2011 Yok yok gecmedi. Az kaldi hatta. 25 Mayis haftasi durterim. =) Hani ergonomidir, tus araligidir falan bunlari anlarim ve gayet hak veririm ama su durumda klavye dilinin tek farki aliskanlik ile ilgili. Teknik acisi falan yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2011 ben de konuyu okumadan cevap vermisim, evet layout farkiymis bir tek istenen sey. dili degistirirsin olur biter. ztn dendigi gibi ezbere biliniyor olmasi lzm . keyboard teknik ivir zivir kismini da aciklayim, keyboard geek gibi sayfalarca yazmadan; kullanilan switch turune gore; 1. feedback linear/tactile/audible 2. tus agirligi 3. rebound 4. key ergonomisi, genislik/kavis 5. hareket alani ( cogu rubber dome klavye icin dibine kadar basilir hareket register etsin diye, mekanik switchlerde bu yoktur) mekanik keyboard diyince akla pahali aletler geliyor hep tabi de, en ucuz ve bu isin altindan en baba kalkan firma cherry. soyledigim modellerde MX brown ve blue switchlerini kullaniyordu. ahanda meraklisina calisma farki; http://www.cherrycorp.com/english/switches/pdf/mx_cat.pdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2011 adamlar klavyenin ilmini yapmis lan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 bende IBM KB3923 var, cok guzel klavye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 di, olm cidden buyuk rahatlik, ben 93-94 yili gibi bu sevdaya dusmustum, gittim kadikoy carsisindan bir ikinci el klavye bulmustum, ingilizce senelerce onu kullandim. simdiki bir cok logitech klavye zaten ingilizce, amazondan getiricekseniz uk den getirmeyin, uk english layout farkli us den.. ondan sonra turkce klavyelerede us layout kullanmaya alistim bi daha da o sevdaya gerek duymadim ama G serisi logitechler hep ingilizceydi zaten. bir sure sonra klavyeye bakmadan yazmaya baslamistim ahaha sonra gittim is yerindeki klavyenin ustunu jiletle kazidim.. millet masama oturunca oyun oynamak icin mavi ekran cikariyordu ahahaha :D beyaz klavyesi olanlara siddetle tavsiye ederim bu kazima isini, cok zevkli oluo :D ama hani kolaylik diyorlar ya.. <> tuslari mesela ayri tuslarda ing olunca [] bunlar tek tusla gelior sonraciiima alt gr ile maymunluga luzum yok hersey ust numerik bolumde shiftle erisiliyor. buyuk kolaylik ve hizli oluyor eger alisirsan... tldr; yazicioglu bir cozum, amazon diosan uk den uzakdur, logitechler in cogu ingilizce zaten... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Şunu gördüğümde çok sevinmiştim: http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_29434_LOGITECH_Wireless_Desktop_MK250__USB__Klavye_Mouse_Set__920-002701.html Ama malesef stok durumunda hata varmış. İyi ki arayıp sormuşum. Ama tam istediğim gibiydi, hem kablosuz, hem iyi fiyat, hem logitech, hem İng-Q... GERGE'nin dediği gibi alt-gr ile süslü parantez ve köşeli parantez yapmaktan bıktım artık, ing-Q'da tek tuş, ya da shiftle. Sticker istememenin bir nedeni de aslında sol shiftin küçük olması. "Yuh onu mu düşünüyorsun" gibi bir tepkiye gerek yok, nasıl klavye alırken "enterı büyük mü baba" diye soruluyorsa ben de shifti büyük mü diye soruyorum. Halbuki shift enterdan daha çok kullanılan bir tuş, yani benim için en azından öyle. Oyun oynayanlar için de öyle, yazı yazanlar için de. Ayrıca İngilizce daha çok yazdığımdan dolayı aynı harfin uppercase ve lowercase'ini farklı tuşlarla yapmaya halen alışamadım (I-i). Klavyeyi zaten bakmadan kullanıyorum ama yine de İng-Q yerlerine aşina değili, en azından ilk klavyemi ingilizce almak istiyorum. Sonra zaten laptopta klavye değiştirmekle uğraşmayacağımdan layout değiştiririm. En sonunda Esh'in tavsiye ettiği şunu alacağım galbia: http://www.vatanbilgisayar.com/microsoft-jqd-00013-sidewinder-x4-keyboard/productdetails.aspx?I_ID=46116 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Türkçe F-klavyede, ingilizce q klavye konfigürasyonu kullanıyorum, sticker, yeni klavye falan diyorsunuz asd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 iyi klavye abi. fiyati belki biraz yuksek ama $imdiye kadar kullandigim en rahat klavye i$te. belki razerin mekanikler daha iyidir bilemiyorum. Ozellikle Blackwidow baya iyi olabilir.Black widow Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 pad klavyenin altina kacmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 peki böyle pahalı klavyeler neden kablolu? nanosaniye filan hızlı mı çalışıyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 direk 3-4 adet neden sayabiliyorum; 1. n-key rollover , usb arayuzunden belli bi rate de 6 ustu tusu registerlayamazsin birim zamanda. kablosuz olunca ozellikle 2.4ghz kalabalik bi frekans oldugu icin kayiplar olabilir/oluyor. 2. mekanik (hak yol) keyboard lar agirdir (1+ kg) , oyle kucagima aldim yazdim olmaz. 3. gereksiz maliyet, reciever, batarya , sarj icin unite , belki pil vs sacma bisey. i ih. 4. neden cikmadi asdfasd. ama klavyelerimi yerinden kipirdattigimi hatirlamiyorum. bi tek ps3 icin kablosuz klavye kullaniliyor, o tiplerin de hayli guzel ornekleri var, daha fazla rubber klavyeye ihtiyac yok. doydu piyasa yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 ingilizce klavye rahatlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 peki amazondan filan sipariş versem klavye veya klavye mouse ikilisi gümrükte takılabilir mi? ürünün kendisi 100$'ın altında tutar zaten, kargo ile belki o civarlara gelebilir. böyle sınılamalar vardı sanki. yoksa kredi kartını geçtim, 2-3 haftaya kapıma kargo ile gelir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 ohooo amazon checkout sayfasında 30$'lık klavyeyi göndermem ülkene diyor. nası içine kapanık, birilerine malları yurt dışından getirtip ülkede satmaya izin verip zengin etmeyi seven bir ülkeymişiz meğer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 e ebay den al.. niye amazon kasiosunki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 öyle yapıyordum zaten, klavyelerin layoutlarını yazmamışlar sorayım önce de kesin olsun dfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 sor ebayden ben bi cok urun getirttim, gonderen kisi firma olmadigi icin gumruk dede buyuk kolaylik sagliyorlar, catir catir getirirsin.. arkadaslarim gumruksuz snowboard getirtiyorlardi postayla dusun yani ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 xetraynex said: ... GERGE'nin dediği gibi alt-gr ile süslü parantez ve köşeli parantez yapmaktan bıktım artık, ing-Q'da tek tuş, ya da shiftle. ... Gerge mi? canin sagolsun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 hatlar karışmış :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar