Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5.1 ve Windows 7

Bunneh

Öne çıkan mesajlar

Windows XP kuruluyken çalışan Logitech 5.1 ses sistemim 7'ye geçince çalışmamaya başladı. Realtek'in programı üzerinde 5.1 falan herşey seçili ve program üzerinde test edince tüm hoparlörlerden ses gelmesine karşın müzik dinlemeye kalktığımda sadece 2 hoparlörden ses alabiliyorum. Hoparlör Doldurma diye bir tane seçenek var onu seçtiğimde ise tüm hoparlörlerden ses geliyor fakat arkadaki iki hoparlörden çok kısık ve şarkı ile uyumsuz sesler geliyor. Çözüm öneriniz nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Ses kartın Creative X- fi oldugunu varsayiyorum tabi.
denetim masası /ses/kayıttan yurut aygıtları/hoparlor/ozeelikler tabından 5.1 ses sitemi ayarla.
ayrıca
Baslat Creative Audio Control center /Speaker configuration dan 5.1 yap.
X-fi cmss3d tabına gec ustune enable tiki koy aynı tab da X-fi cmss3d surround yazan yere tıkla Upmix Stereo Xpandan Stereo Surroundu sec.
Sliderden istediğin sekilde ver ondan sonra 5.1 i nerden ses gelsin gitsin.
Yalnız soyle bir olay var.Herhalde windows 7 bugu bazen baska aygıtlar surucu lerini yukledikce bu gene değisiyor.Aynı ayarı yapman gerek bir daha.
Sosyal ağlarda paylaş

peki ses kartın ne ve logitech 5.1 in modeli ne
ayrıca bir bazı logtech 5.1 lerde bu volum filan dugmesinin ustunde matrix diye bir dugme var o basılı olmasın ? o 2 hoparlorde surround veryiyor sozde.Da sesi sadece on kısımlara veriyor.İşe yaradıgını da pek gormedim ama.
Bu arada ses kablolarını dogru mu taktın ?

Aa realtek diye yazmıssın zaten onboard o zaman .

http://radeon.ru/drivers/system/realtek/Vista_Win7_R256.exe
sunlar son cıkan suruculer bir de bunlarla denesene ?
32 bit ve 64 bit win7 vista icin.
Sosyal ağlarda paylaş

vay arkadaş. o zaman diyecek bir şeyim kalmadı.
zira evde bir ton kısmı yanmış anakart ile hayatımıza devam ettiğimiz için tatile kadar 5.1 neydi, FLAC nasıl bir şeydi, DTS neye benzerdi gibi şeyleri unuttuk artık. tatil gelse de servise göndersek.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

arkaları ön gibi gösterince ses alabiliyormusun mp3lerden ?

arkaların ayarıyla falan oynamadan 5.1 destekli filmlerde falan arkadan gelmesi gereken sesler geliyormu ?

yok o zaman iyicene karışıyor zaten.realtek üzerinde test edince tüm hoparlörler doğru tanımlanmış ve sesleri normal.ama winamp/vlc/gom playerda mp3 ler ve dizi formatlarında vs arka hoparlörlerden ses gelmiyor.

maddoq said:

mixer > speakers > enhancements > enable speaker fill a tik koydugumda halletmistim ben.

o dediğin nereden oluyor bilmiyorum ama enable speaker fill (hoparlör doldurma)yı şu şekilde tikleyince http://www.upload-jpg.com/images.php/93894007/asdasdasdasd.jpg ancak kulağını dayayınca duyabileceğim bir ses alıyorum arka hoparlörlerden.o tiki de kaldırınca ise(hoparlör doldurma) sadece front left ve rightdan ses geliyor.program testinde tüm hoparlörler normal ses vermesine rağmen
Sosyal ağlarda paylaş

dizi yada film 5.1 ses desteklemiyordur. bunda gayet normal arkadan ses gelmemesi. bu durumda zaten gelse de o gelen ses 5.1 surround olmayacak. önlerden duyduğunun aynısı olacak. onu da arkaya bağladıklarını ön hoparlör olarak gösterip çözebilirsin. yani sorun ses sisteminde değil.

eğer ki dizi/film 5.1 destekliyor ve arkalardan hala gelmiyorsa
player ayarlarından düzeltebilmen lazım bunu. sonuçta oraya ses gidiyor test sırasında.
Sosyal ağlarda paylaş

5.1 destekli olmayan bişey izlerken arkadan ses gelmez abi yok çünkü o kanallarda ses. player ayarlarından yayabilirsin belki. yada dediğimi yapacaksın.

varsa da ben bilemedim hani. deneyemiyorum da yani şu an ses sistemini. güç kablosunu kaybettim, üşeniyorum gidip aramaya falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Archangel ben evde değilim özel mesajdan bana şöyle bir cevap gelmişti deneyiver bi istersen.

ses kartın realtek, ses sisteminde x540 sanırım.

speaker filling ile açarsan arka hoparlörlere room correction ile desibel vermen gerekir.

benim sana tavsiyem:

J River media player kullan ve outputtan 5.1 seç.
ya da Foobar kullan, stereo to 4 channels pluginini aktif et.
Ya da cowon media player kullan ondan da 5.1 ayarı yap

veyahut SRS audio sandbox yükleyip bilgisayarını kökten tüm seslerini 5.1 şekilde çalmasını sağla.

Ama J riveri tavsiye ederim kesinlikle.
Videolar için de media player classic kullanıyorsan onda da outputtan kanalları ekleyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...