Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maniac Mansion Deluxe!


Mirage

Öne çıkan mesajlar

uyy, çok heycanlıyım. demin monkey island falan bakmak için underdogs'a girdim. monkey yazdım aradım bulamadım. nasıl olur dedim adventure kısmından sayfa sayfa gezmeye başladım.

ve bu mükemmel şeyle karşılaştım: maniac mansion deluxe

maniac mansion'ı bilen bilir, bilmeyen öğrensin efendim. lucas arts'ın -yanılmıyorsam- ilk adventure'ıdır. oyunda dave adlı arkadaşın kız arkadaşını kurtarmak için bir mansiyona gitmemizle ed, doc fred ve tentacles'larla tanışıyoruz. dave dışında 6 karakterden 2'sini seçerek oyunu bitirmenin 13 yolundan biriyle ilerliyoruz. oyunun eski sürümü 1990 yılında çıkmıştı. ne önce, ne de sonra böylesi görülmedi..

oyunu ilk oynadığımda küçüktüm. bırakın ingilizceyi türkçeyi adam gibi konuşamıyordum eheh, ve tabii bitirememiştim ama deliler gibi uğraşmıştım. şimdi ise oyun fanları tarafından tamamen yenilenmiş, maniac mansion deluxe adına bürünmüş olarak önümde duruyor.

256 renk vga grafikler, yenilenmiş ses efektleri, maniac mansion 2 (aka dott), indy: fate of atlantis ve mi2 ile aynı sistemi kullanan 9 tuşlu arabirime bürünmüş, winxp uyumlu ve süpeeer olmuş. açıkcası adventure sevenler yaşadı eheh.

oyunu home of the underdogs'tan indirdim. 6 mb. url için tıkınız. ama underdogs kuralları yüzünden birden fazla dl yasak. yani dap, getright gibi programlarla segmented dl yaparsanız anında ban yiyorsunuz, sonra hevesiniz kursağınızda kalmasın.

oyunun girişinden iki tane de ss koyuyorum, ağzınızın suyu aksın. farkları da görün (arabirim, grafik, yazılar vs). ama oyun baştan yaratılmamış tabii ki, yani oyun yine aynı oyun. senaryo, grafikler (çizim olarak, yoksa renk vs daha iyi) konuşmalar vs her şey aynı.


Karakter seçim ekranı


oyunun başından bir görünüm

bu versiyon daha 2004'te yapılmış, çiçeği burnunda. fanları saolsun. iyi oyunlar efenim, ben dave'e yardım etmeye gidiyorum, bye.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

underdogsta tek dosyayi bolerek cekebiliyorsun sadece ayni anda 1 den fazla oyun cekmek yasak . birde gecende ben gaza geldim cektim butun eski lucas oyunlarini (hepsini) oynayayim dedim bir de ne goreyim hicte eskisi gibi zevkli gelmiyor . bence bu tip oyunlari hatiralarda yasatmakta fayda var :D [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 28 Ağustos 2004 15:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o zevk meselesi, bana geliyor valla. fate of atlantisi min 10-15 kere bitirmişimdir mesela.

bu arada ben dap ile 4 segmented dl yaptığım için banlamıştı underdogs beni. aynı anda iki oyunu normal dl ederken de banlamıştı. belki değişmiştir denemedim. deneyecekseniz risk size ait. bazen banlanmadan 1-2mb dl edebiliyorsunuz, oyun küçük diye de olmuş olabilir bilemiyorum.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun 1990 yılının oyunu ve mükemmel bir oyundur. oyunun eski versiyonunu oynamış olanların ya da lucas arts adventure'larını sevenlerin bunun hastası olacağına eminim.

eğer adventure seven biri değilseniz ya da eski oyunlarla özel anlarınız yoksa size hitap etmeyeceği malum. direk forumdan çıkabilirsiniz; oyuna hakaret ederek oyunun hastalarını kırmamış olursunuz.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 28 Ağustos 2004 23:07 tarihinde demiş ki:
ilk adventure'ı zac mc kracken. ki onun da remakei var.


hmm evet, hatta demin dikkat ettim odanın birinde bu oyunun posteri var. adam bakıp vay süper oyun falan diyor. hemen onu da edineyim bari.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Leathas, 28 Ağustos 2004 17:58 tarihinde demiş ki:
birsey aramalimiyim?hayir
hosuma gitmedi,itici bir yonu var sanki.


lol Bişey aramamanın doğal sonucu bişey bulamamaktır. Boş bir yorum yapmışsın o halde. Ayrıca oyunun fan'larını kırmak & kırmamak konusunda da katılıyorum. Bir görüşümüz olduğunda, olu orta heryerde, nazik olmadığı için, açıklamıyoruz..[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada oyunda dave harici iki karakter seçiyorsunuz. ama dave dışında sadece 1 karakteri kullanarak bitirebiliyorsunuz. 3. karakter süs oluyor genelde. ya da alternatif bitirme yolu olarak kullanılabiliyor. bir de sadece dave ile jeff ile oyunu bitiremediğiniz için 3 karakter seçmek zorunlu olmuş olabilir.

syd ve razor'ün rolleri tamamen aynı. tüm karakterlerin yolunu kullanarak bitirdim.

çok kolay geldi ya. baştan sonra 20-30 dk falan sürmüyo bile bilirseniz. bilmiyorsanız az çok adventure oynamış birini bir kaç gün oyalar anca. gerçi 1-2 tane çok kazık yer var. onları bulamazsanız haftalarca bile takılabilirsiniz ama neyse.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 29 Ağustos 2004 17:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ben bu oyun ilk çıktığında felan tabi ingilizce hak getire sürekli eve gidip patlıyordum, artık bitirmek istiyorum, kaçırılan bir kız vardı galiba, onu kurtarmak istiyorum, tam 12 yıldır içimde kaldı..dile kolay,
saol link için[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny"
Ms. Bega
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...