kithnoss Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Selam , Öncelikle , staj eksiğimden ve okulda çıkan karışıklıktan dolayı hala resmi olarak mezun olabilmiş değilim . Ekim de eksik stajımı verdim , okulda bazı sistemler karıştığı için işin içinden çıkamıyorlar ve ilişiğim kesilmedi henüz. Bu durumda herhangi bir sıkıntı olmadan askerliğim kendi erteleniyordu değil mi ? 2. olarak , en nihayetinde en geç yazın resmi olarak mezun olurum , bu durumda askerlik mevzusu başlıyor , tekrardan bir lisans programına girsem , 2 yıllık tecil hakkımdan yemeden , askerliği ertelemiş oluyor muyum ? 29 yaşına kadar lisans ogrencisi olarak takılınabiliyor diye duydum . Bilgisi olan , ailede asker olan vs varsa gerçek bir bilgi alabilir miyim bu konuda ? Tşkler
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 2. soru için direk cevap vereyim ; olmuyor öyle. yüksek lisans yapıcaksın yada 2 yıl tecil ediceksin. 2 yıl tecil dediği de geçmiş tarihten sayıp 1.5 yıla iner büyük ihtimalle. ilk soru için biey demek zor. en kolay yolu telefon edip öğrenmen.
kithnoss Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Aluriel said: 2 yıl tecil dediği de geçmiş tarihten sayıp 1.5 yıla iner büyük ihtimalle. Anlamadım neyi geçmiş tarihten sayıyor ?
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 diyelim ki şimdi gittin tecil için, eylülden ekimden falan sayıcak büyük ihtimalle. mezun olman gereken andan yani. tam anlatması zor aslında. şöyle de denebilir tecil hakkın bittiği andan itibaren gibi düşünebilirsin.
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 ara sor abi en temizi. çekinme telefonda bişey olmaz. çok farklı şeyler çıkabiliyor. 80 doğumlu askere gitmeyen adam tanıyorum yani düşün.
Masquerade Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 ilk lisans eğitimin ise 29 yaşına kadar tecil oluyor ancak lisans mezunu isen ancak yüksek falan yapman lazım tecil için.
kithnoss Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Aluriel said: diyelim ki şimdi gittin tecil için, eylülden ekimden falan sayıcak büyük ihtimalle. mezun olman gereken andan yani. tam anlatması zor aslında. şöyle de denebilir tecil hakkın bittiği andan itibaren gibi düşünebilirsin. Anladım demeye çalıştığını ama çok mantıksız geldi , sonuçta okuldan ilişiğim hiç kesilmediki , . Ama sen de diyorsun ki Ekim'de kesilmesi lazımdı , seni suçlamazlar ama arada geçen zamanı da söke söke alırlar =) Arayayım bari askerlik şubesini falan bir. Edit : Y lisansa banko başvurayım o zaman ya , aslında başvurup yarıda kesmiştim , mülakat falan üşenmiştim gitmeye :) Gidip Eğitim bölümüne bi başlık açayım da lisansüstü tavsiyeleri alalım biraz :)
Öne çıkan mesajlar