Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Devletin Tarımsal Kesime Müdehaleleri

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Devletin tarımsal kesime müdahaleleri
-nedenleri?
-müdahale biçimleri?
-olumlu ve olumsuz yönleri?

Şimdi bana şunları anlatan bir şeyler lazım, ufak çaplı bir ödevde lazımlar. İktisatçı olmadığım için konuyla alakalı genel bilgim haricinde bir birikimim yok, internette araştırdığımda da daha çok siyasi görüşler vb.yle karşılaştım ama daha bilimsel bir şeyler gerekiyor.

Eğer önerebileceğiniz kaynak, konuyla alakalı bilginiz ya da link varsa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

önce fao ya gidip türkiyenin bölgelere göre verileri inceliyorsun. Ancak kırsal kesim demek çok fazla geniş bölgeden bölgeye çok fazla değişiklik gösteriyor bu olaylar.Ziraat Fakültelerin Tarım ekonomisi bölümüne gidip daha fazla kaynak bulabilirsin. Tarım politikaları ve tarım ekonomisi derslerinde çok fazla bişi olmasa en azından söyleyecek bişeylerin çıkar. Sonra ziraat odaları, tarım kredi, ve tarım bakanlığında destekler desteklerin bölgelere göre dağılımı gibi şeyleri incelemen lazım. www.tarimgida.com da da bişeyler mevcut bunun hakkında.

Benim en çok ilgimi çeken mesela türkiyede ananas benzeri tropik bir meyve yetişmediği halde ankarada bunlara zahiyat primi verilmiş olmasıydı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...