Kharon Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 maalesef 3g internet icin secenekler BB smartphone ile sinirli duruyor su anda evet, ya wifi lazim ya da bb telefon. blackberry si olmayip da 3g internet isteyenler icin cok cekici degil su anda, 3g entegrasyonu ise 2. nesile kadar gelecek ozellikler arasinda gozukmuyor. benzer bi mesela blackberry dev channel in toplantilarindan birinde gorusulmustu , hatta hayli uzun zaman once mum da sormustu ama kaynak bulamadim. Tethering in bb exclusive olup olmayacagi cikana kadar degisebilecek bisey, sunumlarinda siddetle o sorulardan kaciniyorlar lafi baska yere getiriyorlar hemen. belki biz 3rd party bi secim olarak w7 de connectify tarzi virtual hotspot olusturup 3g netimizi wifi uzerinden paylasabiliriz duruma gore ileride, yinede fazlaca inefektif bi cozum olur, kabul. yapabilecekleri en akillica sey muhtemelen tethering i kisitlamayip , sadece BIS servislerini blackberry exclusive yapmak olur, o bi yere kadar kabul edilebilir olur ama aksi halde bence de buyuk bi kullanici kitlesini sogutmus olurlar. p.s. hype yaratayim playbook faniyim, herkez ustume gelmesin diye q3 ve hd video ve pdf lerin ayni anda multitask olarak gorundugu bi video aradim mamafih bulamadim. cok guzel cihaz bu ya. 8-) edit: buldum istedigim tarzdaki video yu, q3+hdvideo+mediaplayer+picture slideshow acik. hepsi ayni anda calisirken. http://www.engadget.com/2011/01/06/blackberry-playbook-preview?icid=sphere_blogsmith_inpage_engadget engadget videolari embed olmuyor , direk sayfadaki tek video ztn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 "roket adam" said: Ben hala tüm BBM hizmetleri için Blackberry telefon ile tether olmayı zorunlu kılan Playbook'un nasıl bu kadar sevildiğine anlam veremiyorum. cunku ondan hicbir yerde bahsetmiyorlar. "playbook supermis" diyenlerin cogu bis/bes olayinin farkinda degil. RIM CEO'su bile "e bes/bis hizmeti olmayan hesaplar nasil olacak" sorusuna, "webmail'i acip bakabilecekler" gibi komik bir cevap vermisti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 dasaaa said: "roket adam" said: Ben hala tüm BBM hizmetleri için Blackberry telefon ile tether olmayı zorunlu kılan Playbook'un nasıl bu kadar sevildiğine anlam veremiyorum. ben de hemen hemen aynı şeyi ayfon ve aypet için sölemiştim... port yok, uyumlu değil, sadece kendi üzerinden şeyler ile uyumlu şeklinde demiştim gerçi soylediklerinde tamamen hakliydin ama onlarin bir cihazin satmasi icin olmazsa olmaz ozellikler olup olmadiginda tartisirdik. ama oyle bir tablet dusun ki, is kullanimi icin aliyorsun ve kullanabilmen icin firmanin 3500 dolarlik bes server almasi, ustune de lisans basina 50-100 dolar mi ne odemesi lazim. bunun disinda da tabletin icin bis/bes aktive etmen lazim (kontratli telefonlarin cogu icin bu ucretsiz galiba) yoksa maillerin tabletine gelmiyor. bis/bes kontratina para verdigindeyse 3g'ye de ayrica para oduyorsun. oyle bir kapali sistem. kharon'un dedigi gibi, boyle sorulara hep kacamak yanit veriyorlar, o yuzden daha tam olarak ne olacagini da bilmiyoruz. misal gmail'e push ya da calendar destegi olacak mi bilmiyoruz. telefonla ilgili islemci gucu ve temel arayuz disinda bilmedigimiz cok sey var ve ben bunu biraz uckagitcilik olarak goruyorum. ya herseyi birden acikla, ya hicbirsey aciklama. yok gormedigimiz ozellikler de gorduklerimiz gibi olacaksa (ki hicbir zaman oyle degildir) playbook for the win. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 abi bi netleşsin hele de sonra bakalım eldeki bulgurdan olacak bişi yapmazlarsa süper bi alet görürüz. yok pazar mazar kasıcaz, müşteri bağlayacaz falan derlerse ipad2 herkese satar pb'e de eşe dosta falan.. tamam eş dost değil ama bunun için kimse o kadar kasmaz hani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 bb pb ftw , hata yapma luksleri yok release e kadar bi cozumunu dusunurler. tum hands on review lar aletin cok iyi durumda oldugunu , tum fuardaki demo cihazlardan daha kusursuz calistigini sayisiz kez belirttiler, ama rim daha cok calisacaklarini soyluyor. muhtemelen bu yonde baglanti muhabbetleri ve app yonunde gelistirmeye gidicekler. Bu arada daha buyuk gelisme, -aslinda win8 konusu olarak donanim yazilima da acilabilirdi neyse- MS sunumunda win8 in SoC destekleyecegi aciklandi. ne demek bu? win8 gayet arm dizaynli smartphone islemcileri uzerinde calisabilecek demek , intel in meebo su var, ms de yilana sarildi, amd ne yapacak acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 Mum_Chamber said: dasaaa said: "roket adam" said: Ben hala tüm BBM hizmetleri için Blackberry telefon ile tether olmayı zorunlu kılan Playbook'un nasıl bu kadar sevildiğine anlam veremiyorum. ben de hemen hemen aynı şeyi ayfon ve aypet için sölemiştim... port yok, uyumlu değil, sadece kendi üzerinden şeyler ile uyumlu şeklinde demiştim gerçi soylediklerinde tamamen hakliydin ama onlarin bir cihazin satmasi icin olmazsa olmaz ozellikler olup olmadiginda tartisirdik. ama oyle bir tablet dusun ki, is kullanimi icin aliyorsun ve kullanabilmen icin firmanin 3500 dolarlik bes server almasi, ustune de lisans basina 50-100 dolar mi ne odemesi lazim. bunun disinda da tabletin icin bis/bes aktive etmen lazim (kontratli telefonlarin cogu icin bu ucretsiz galiba) yoksa maillerin tabletine gelmiyor. bis/bes kontratina para verdigindeyse 3g'ye de ayrica para oduyorsun. oyle bir kapali sistem. İşin garip yanı, bu kadar "kurumsal"a bağlamış bir cihazın ismi mainstream müşteri kitlesine yönelik yapılmışcasına "Play-book" olarak belirlenmiş. Ben burada bariz sıkıntılı bir pazarlama stratejisi görüyorum. Alet çıktıktan sonra "EAMA MAILE GIREMIYOM :((" diye ağlayan binlerce kullanıcı görürüz gibi geliyo forumlarda. BIS dediğimiz olay da ucuz olsa, aylık 30 liraya yakın fiyat çekiyo operatörler ki "buna 3G dahil değil!". E neye veriyorum o 30'u ben hakkaten anlamıyorum. iPhone'a Gmail bağlayıp Push Notification ayarlamaktan farkı ne bilemedim, belki de bu yüzden saçma geliyodur bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 said: Alet çıktıktan sonra "EAMA MAILE GIREMIYOM (" diye ağlayan binlerce kullanıcı görürüz gibi geliyo forumlarda abi zaten bunu diyen adama kaliteli ynei nesil tablet yerine allanıp pullanmış çin malı, rezistif ekranlı 1071 model, malazgirt markalı tablet versen dahi yerdir. belirlensin özellikler. bir de ne kadar kapalı (çok), ne kadar aşılabilir durumda gelicek qnx'in yaptığı, o da çok önemli tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 playbook u yermeyin artik yeter, benim icim aciyor. ciksin sonra 1vsall yapariz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 "roket adam" said: BIS dediğimiz olay da ucuz olsa, aylık 30 liraya yakın fiyat çekiyo operatörler ki "buna 3G dahil değil!". E neye veriyorum o 30'u ben hakkaten anlamıyorum. iPhone'a Gmail bağlayıp Push Notification ayarlamaktan farkı ne bilemedim, belki de bu yüzden saçma geliyodur bana. eskiden push ve calendar olayi yoktu exchange icin de gmail icin de, o yuzden bis'in anlami vardi. herseyini orada yonetebiliyordun. ama artik android/iphone/w7 hepsinde oyle bir destek var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 dasaaa said: said: Alet çıktıktan sonra "EAMA MAILE GIREMIYOM (" diye ağlayan binlerce kullanıcı görürüz gibi geliyo forumlarda abi zaten bunu diyen adama kaliteli ynei nesil tablet yerine allanıp pullanmış çin malı, rezistif ekranlı 1071 model, malazgirt markalı tablet versen dahi yerdir. belirlensin özellikler. bir de ne kadar kapalı (çok), ne kadar aşılabilir durumda gelicek qnx'in yaptığı, o da çok önemli tabii. Usta ben ismi "Playbook" olunca 17 yaşında tiki kıza da uygun bi alet anlıyoruum, 14 yaşında kardeşime de. Onçün dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 gmailin push u da exchange altyapisini kullaniyo yalniz, trajikomik =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 tekerlegi tekrar kesfetmeye luzum gormemisler, temiz is =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 google sync ne zaman aktif olacak acaba.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2011 tekrar kesfetmekten degil de, exchange cogu cihazda hali hazirda desteklendigi icindir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 hâlâ çok net bişi demiyorlar ama bunu demiş olmaları bile şaşırtıcı tabii said: http://www.engadget.com/2011/01/17/rim-playbook-is-a-great-standalone-tablet-not-reliant-on-a/ RIM: PlayBook is a 'great standalone tablet,' not 'reliant on a BlackBerry' By Donald Melanson posted Jan 17th 2011 6:22PM We're sure RIM would still prefer that you own both a BlackBerry smartphone and a PlayBook, but it looks like it's now going some way to address the potential misconception that you actually need a BlackBerry for the tablet to be of any use. Speaking with Forbes, RIM senior product manager Ryan Bidan insisted that "on its own, this is a great standalone tablet," and that "this is not a device that is reliant on a BlackBerry." As Forbes notes, however, it is true that the PlayBook needs to be tied to a BlackBerry for most PIM functions like contacts and calendar management, but Bidan says those features will come to the PlayBook separately "as the platform evolves" -- he didn't get much more specific than that, unfortunately. en ağzı sıkı firma ödülü verilsin adamlara. içbişi demeyip laf salatası ile geçiriyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 ceo onu daha once de demisti. ceo: cok guzel bir standalone tablet, blackberry cihaza bagli olmadan calisiyor vlogger: e yani maillerim telefonuma push olarak gelecek ve/veya exchange support olacak ceo: i-ih. blackberry cihazin yoksa webmaile girip bakarsin nolcak. vlogger: e o zaman nasil standalone oluyor firmadan baska biri: lutfen kamerayi kapatin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Güzel tabletler var ancak tam olarak benim isteklerimi karşılayacak bir tablet göremedim listede. Samsung Galaxy çok hoşuma giden bir tablet ancak onunda android tablet için desteklenmediği için şuan alınmaz. Bu yeni çıkan android sürümü ile galaxy amoled ekran ile gelecekmiş diyorlar. Galaxy'nin telefon özelliği de çok hoşuma gitti. Bir tablette çok da gerek olmasa da zamanı gelince işe yarayabilecek bir şey. Benim için tablet iyi bir internet deneyimi sunsun, uygulama zenginliği olsun, arada da attığım mkvleri izleyeyim yeter. Windows tablet çok gereksiz şu aşamada. Windows tablet için bir os çıkartır yada yeni windowsunu tabletlere uyarlarsa olabilir tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 mobil cihazlar bolumundeki 2011 deki ilk en celiskili mesaji okudunuz. diyorsun ki beklentilerimi bulamadim. bunlari yapsa yeter dedigin seyleri su anda 1-2 senedir telefonlar bile yapiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Evdeki pclerde yapıyor o yüzden tablet almayalım. Şöyle açıklayayım. 35 tabletlik listede 5-6 tanesi android 3.0 ile geliyor. Bunların herhalde 1 tanesi 7". 35 tane tabletten 7" olması ve android 3.0 olmasını istediğimden dolayı 1 seçeneğim kalıyor. Oda 512313 model üreten ASUS. Qualcomm vs. Görüntüsü de bk gibi. Anlayacağın 7", Android 3.0 destekli bir Galaxy Tab (Tegra ile gelir diyorlar + oled) beni tatmin eder gibi duruyor. Anlatabilmişimdir umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 orda tegra2 olan tabletlerin yarisinin cikis tarihi nisandan once oldugu icin zorunlu olarak honeycomb ile gelemiyor, update geldiginde hepsi migrate ederler zaten. gecersiz onerme yani. tablet in gerekliligi tartisilir da, onceki mesajina bakarak bunlari yapsa yeter diyip beklentimi karsilamadi dedigin seylerin 2-3 katini yapar halde tabletler. tableti gectim moto atrix 3 e 4 e katliyor istekleri asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 İrdelediğin kısmı cımbızla çekiyorsun. İstediğim özellikleri netbooklarda yapıyor diye tablet almamak gibi bir şey söylediğin. 3310 ile wap a bağlanıyorum diye internete giriyorsun saymayacaksın her halde. Google 2.2 nin tabletler için uygun olmadığını, yüksek çözünürlük için optimize edilmediğini, söylediği halde, "internete giriyor" diye neden android 2.2 alayım ki? hemde 3.0 ı ve duyurulanları gördükten sonra.. Hala telefonlar ile kıyaslıyorsun. 3.5" 4" ekran sunmuyor bana internet ve uygulama deneyimi. 7" istiyorum alala :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 yok estafurullah. cimbizla cektigim bi kisim yok. yanlis bi kani vardi onu duzelttim. honeycomb un cikisi nisan-nisan sonu gibi. bu ve bu aralarda cikacak tabletler 3.0 diye yaziyor tabloda. oncesinde cikacak, yani honeycomb cikisini beklemeyecek tabletler mecbur froyo ve gingerbread ile cikiyor. sonra nisan ayinda hepsi honeycomb(3.0) a gecicekler. ortada bi problem yok yani o acidan. hepsi tegra, hepsine update gelicek. tegra olmayan 2.2, 2.3 lerde problem var, orda haklisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Update geleceğini bilmiyordum. Android update olayı sıkıntılı olduğundan işimi sağlama alayım diye düşünmüştüm. Alacağım tabletinde marka bakımından güvenebileceğim bir tanesi olması lazım. Yoksa dediğin gibi, düşününce çin malı tabletlerde işimi görür. Ama ne kadar görür ne kadar zevk alınır orası tartışılır. 7" olayına takıntılıyım tablet konusunda. 10" ve üzeri taşınabilirlik bakımından çok vasat geliyor bana. Ayrıca kullanımı da tartışılır. Bence kullanım açısından da sıkıntılı. Anlatmaya çalıştığım gibi, temel isteklerimi bir çok tablet karşılasa da, ekran boyutundan, markaya, os seçeneğine, os versiyonuna, ek özelliklere, şekil-şemale kadar bir çok şey fark ediyor. Galaxy'nin Telefon özelliğini vs o yüzden yazmıştım. Benim gözümde kullanışlı bir özellik.. çıkmam lazım daha sonra devam ederiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 asus slider cok hosuma gitti, tam boyle bir cihaz ariyorum aslinda. slate olacak ama cok nadir de olsa klavyesini cikarip kullanabilicem.. bakalim ipad2 de gelsin karsilastirir bu ikisinden birine girerim herhalde. http://i.i.com.com/cnwk.1d/i/tim/2011/01/02/ASUS_EeePadSlider_2_540x436.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar