Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternetten indirmeyi engellemek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

İnternetten download programları ile yada internet explorer ile dosya indirmeyi kapatmak istiyorum.

Sadece msn falan engellemesin birde surf yapılsın yeterli. Tüm download'ı engellemek istiyorum bu mümkünmüdür ?

Modemin konsolunda şöyle seçenekler var ama hangisi seçeceğimi bilemedim ?

Mesaj tarihi:
Download yapılan belli başlı siteleri engellersen olur. Mesela rapidshare, hotfile, torrentsiteleri ya da yasağa konu olan kişi nerden indiriyorsa direkt o adresi engellersin.
Mesaj tarihi:
O iş yaş.
Adamlar torrent kullanıyorsa ne yapacaksın, bütün portlarımı kapatacaksın ?
Birde fazla sunucu kullanan bir sürü download siteleri var sadece domain yada ip blocklamakta yetmeyebilir.

En basitinden bağlantı limiti koyabilirsin. Her modem dede o ayar pek olmuyor. Bunun için başka yollara da yönelebilirsin.
Mesaj tarihi:

Yapman gerekenleri adım adım yazıyorum şimdi buraya.

Bu işlemler XP Service Pack 2 ve IE 7 üzerinde çalışmaktadır.

Ben windows 7 kullanıyorum ve şu anda Windows7'ye göre olanları anlatacağım...

Başlattan çalıştırma ve arama çubuğuna MMC yaz.

Şimdi de Ctrl + M tuşlarına aynı anda bas. Karşına çıkan ekrandan;
Group Policy Objects'e tıkla ve ortadaki Ekle tuşuna bas. Finish'e tıkla ve ardından Tamam'ı tıkla.

Karşına çıkan group policy ekranında bu noktaya gel ve Allow File Downloads bölümüne çift tıkla.

Karşına çıkan ekrandan: Enable ya da aktif seçeneğine tıkla. Aşağıda çıkan menüden de disable'yi seç.

Apply de ve MMC konsolunu kaydetmeden kapat.

Tekrar başlat'tan CMD aç
Karşına çıkan konsolda
cd c:windowssystem32 yaz ve enter'a bas
şimdi ekran şu şekilde olmalı.
C:WindowsSystem32>

Şimdi de oraya
gpupdate.exe /force komutunu yaz ve enter'a tıkla

yaptığın değişiklikler yeniden başlatmadan etkin hale geçecektir.

İnternet explorer'a git, herhangi birşeyi kaydetmeyi dene.
Bu işlem sadece HTML üzerinde görüntülenemeyecek dosya uzantıları için geçerlidir. JPG, Gif, HTML kaydedebilirsin ama rar, exe vs. kaydettirmeyecektir.

Profit?

Ayrıca bişi değil... :D

Mesaj tarihi:
Mavi said:

İnternet explorer ile dosya indirmeyi kapatmak istiyorum.

Buna istinaden yazdım. Düzgün GPO ayarlamalarıyla, ne firefox, ne opera ne de chrome yükletirsin makineye. IE'ye mahkum olur, dosya falan da indiremez.

Edik: Ayrıca Firefox için Group Policy eklentileriyle IE ile sağlayabildiğin kısıtlamaların aynısını firefox için de yapabilirsin. Ama çok uzun ve işi bilmiyorsan batırabileceğin bir iş. :P
Mesaj tarihi:
Harddisk Quota ayarlari ile de olmasi lazim. OS'ye yeni bir kullanici ekledikten sonra, admin hesabina gecip su linkdeki sekilde ayarla istersen. Bu sekilde örnegin o kullaniciya 30 mb harddisk kullanim hakki verirsen hicbir sekilde 30 MB üzeri hicbirsey indiremez. :P Bu ayari yapinca da iexplorer ve firefoxda temp ayarlarinda da max 30Mb ayarlaman gerekebilir.

Link
Mesaj tarihi:
ozenle group policy anlatilmis, rep (tu)

yinede 3rd party downloader lara yapabilecegi bisey yok, usb lere falan mobil program yuklemek kolay bisey sonucta.

gerci emin degilim, yeni updatelerle onlarda bypass edilebiliyor mu.
Mesaj tarihi:
3rd party programlar için de software restriction policy uygularsın. yalnız program güncellendikçe policy üzerinde programın yeni versiyonunu da eklemen gerekecek.
Mesaj tarihi:
75 dolara bi tane embbedded mikrotik cihaz aliyosun, 30-40Mbit'e kadar huzur buluyosun.

Tabi bir de mikrotik ile 3-5 gece geciriyosun o huzuru bulmadan. =P
Mesaj tarihi:
Of olum sen ve senin bu hostingci camiasindan kalma mikrotik askin.

Mikrotik'in yapabildiklerini digerleri de yapiyor, iki tane tikla kolay yapabilmek tek cozum degil :)

Gerci evet bu ev cozumlerinde mikrotik gayet uygun.
Mesaj tarihi:
kozalak said:

3rd party programlar için de software restriction policy uygularsın. yalnız program güncellendikçe policy üzerinde programın yeni versiyonunu da eklemen gerekecek.

Aynen dediğin gibi de software restriction policy'i arkadaşlara anlatmak biraz zor olabilir. :D

Bu arada hash software restriction policy eklediğnde üretici ismi olarak ve mesela Bittorrent.exe olarak engelleyeceğinden, bu dosyanın yeni versiyonlarını da engellemiş olacak.
Mesaj tarihi:
Ben engelleme koyacağım bilgisayara ulaşamıyorum. Modem benim evimde modem üzerinden bir engelleme sınır koymak istiyorum.

1 tane daha ethernet kartı ve switch takarak sınırlama yapabiliyormuşum böyle bir şey söylemişti arkadaşım bunun ayrıntısını bilen var mı ?
Mesaj tarihi:
sharky said:

Of olum sen ve senin bu hostingci camiasindan kalma mikrotik askin.

Mikrotik'in yapabildiklerini digerleri de yapiyor, iki tane tikla kolay yapabilmek tek cozum degil :)

Gerci evet bu ev cozumlerinde mikrotik gayet uygun.

Ahah yok abi ask falan degil. Nefret ediyorum meretten ama bu is icin uygun cidden.

Ustelik eskide kalmadi maalesef. Simdi mikrotik -embedded hemde!- ve Ubnt'ler ile bildigin ISP kurduruyorlar bana. Cok dertliyim. =)

edit : Ayirca delikanli adam konsol kullanir, iki tikla yapmaz o isi. =P
Mesaj tarihi:
mikrotiklerde clustering ozelligi mi var ki ? Eklendiyse oyle seyler aman ne guzel.

Clustering'in, Failover'in, Multipathingin olmadigi bir ISP olamaz. Onlari da dusuk maliyetlerle yapabilmek pek mumkun degil. :)
  • Yeni Oluştur...