Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sony Alpha NEX-5 / Kompakt DSLR - Fikir Şeysi


roket adam

Öne çıkan mesajlar

fazla yeni bi trend sayilmaz, uzun zmndir uzerinde konusulan bir cok markanin rakiplerini cikarttigi/duyurdugu bi piyasa.

cihazlar malzeme kalitesi ve sensor olarak basarili, lensler de dslr kardeslerine gore cok cok geride degiller ama focal length olarak fazla bi secenegimiz yok. ayni zamanda hayli pahali lensler.

ayrica bu ve benzeri cihazlarin birinci onceligi olan kompaktligi bu cihazlarda pek goremiyoruz, ben ortada kalmis, daha olgunlasacak gelisecek bi pazar olarak bakiyorum.

fiyat olarak daha uygun olduklarinda olsa olsa slr-like cihazlarin sonunu getirirler.

kisaca hepsinde oldugu gibi birinci oge kullanici profili. point and shoot ayarlari yetmiyordur, parasi vardir ama dslr tasiyamiyordur, slrlike larin da ayarlarindan olmasada optik performanslarindan hosnut degildir, geriye bu 3/4 ler kalir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
micro four thirds piyasasında panasonic lumix, olympos pen ve samsung fiyat/performans olarak sony'nin modellerden daha iyi ürünlere sahipler.

bu kameralar ile telephoto lens olayı çok zor yani ilerde nasıl yaparlar ya da yaparlar mı bilmiyorum. gerçi şöyle bir durum var ki günlük fotoğraf çekiminin %70'ini karşılamaya yeteceklerdir.

fotoğraf çekmek için en ideali ne kadar az aparat o kadar rahatlık olduğundan fena alternatif değiller.

para varsa leica para yoksa olympos ya da panasonic diyorum ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:


bu kameralar ile telephoto lens olayı çok zor yani ilerde nasıl yaparlar ya da yaparlar mı bilmiyorum. gerçi şöyle bir durum var ki günlük fotoğraf çekiminin %70'ini karşılamaya yeteceklerdir.


cihazlarda uyumlu dslr converter var, mesela sony icin alpha converter ile sony ve minolta lensleri kullanabiliyorsun, oyle cok zor da olmuyor takinca evet at seyine kelebek gibi oluyor biraz durusu falan ama tutusu ve dogal cekim pozisyonu cok degismiyor, belki tripod da denge problemi olur mu diye dusundum, ciliz tripodlarda. onun disinda problemsiz yani.
problem icinde af motoru var (sony lerde biliyorsunuz cihazda) dolayisiyla continous af atamiyor, bence buyuk problem, ileride revize ederler bu serinin ilk cihazlari sonucta.


onun disinda leica bu tip bi markette overpriced, onun yerine tipatip ayni cihazlar olan panasoniclere benden de gecer puan. ama olympos pen cok sisman, bu mantigin urunu degil o , yurumesi gereken cok yol var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu aletler baya güzel
hem fotoğrafa daha çok hakim olmak, alan derinliği cartcurt yaratmak isterim ama koca koca makineleri taşımak istemem diyenlere hem de koca koca makinelerle uğraşırken yanına 2.olarak nefes alma kamerası babında bir oyuncak almak isteyenlere hitap ediyorlar

NEX3-5 böyle biraz teknolojiks gözükmeye çalışıyor ama klasik görünümlü olanları bence daha seksi. Mesela olympus e-p1 var beyaz bej renkli olanı kız gibi maşallah :)

5D MkII - Beige-Cream Olympus E-P1 by Archiver, on Flickr

bu aynasız makinelerin çoğunluğunun sensör çarpanı 2 (yani tam kare sensörün (5dmk2'deki) tam yarısı kadar)... bazılarının da 1.6 (yani apsc dslr gibi aynı,550D,d90 gibi sensör)

Daha büyük sensör daha çok alan kontrolü ve daha iyi iso performansı demek olduğundan önemli. Apsc sensörlü olanlardan almakta fayda var almışken...

Hangileri öyle ve daha detay özelliklerini falan bilmiyorum ama ben. Şu forumda güzel muhabbeti dönüyordu, orda sorarsan ben şöyleyim şu kadarım var bunu istiyorum diye güzel yardım edecekler çıkar illa ki:. http://www.dijitalfokus.com/index.php?topic=10415.0
http://www.dijitalfokus.com/index.php?topic=8504.0
Ya da okurken kendin bulursun cevabını.

Bir de fuji x100 var. Apsc sensörlü ama sabit odaklı değişmeyen objektifi var. Daha çıkmadı ama tasarımıyla baya kendinden söz ettiriyor çünkü leica'msı bir havası var. 1000 dolar mı ne olacakmış galiba.. http://www.finepix-x100.com/
Bunu da ürün fotoğraflarına bakın diye yazdım. Çok güzel bir alet çünkü :D

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yav, maalesef teoride dediklerin dogru da ,piyasadaki lensleri, cikacak lenslerin demolari ve degerlerini incelersen goruceksin, 2.8 e cikabilen lenslerde bile alan derinligine dair gozle secilen hicbirsey yok, bokeh yaratabilmek falan yalan yani.

onun icin 1 senesi daha var.

bu arada 1.6crop lu olanlar sony nex, digerleri 3/4. yakinda diger markalarinda gelir aps-c sensorleri.

benim esas merak ettigim nikon , canon ve panny nin yeni cihazlar nasil cevap vericek bu furyaya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla olabilir çok incelemedim açıkçası örnek örnek ama ortada apsc sensör ile f/2.8 ve daha kısık lensler varsa alan derinliği de olmalıdır gibi.. ne bileyim :)

flickr'da adamın biri var bu sony nex'lere leica lensleri takmış bir şekilde adaptörünü uydurup.. çok süper sonuçları var valla :D
şöyle bişi olmuş makine: http://www.flickr.com/photos/estherpigen/4993275502/
örnek: http://www.flickr.com/photos/estherpigen/4970469769/in/set-72157625051151842/

tabi ekstrem şeyler bunlar... astarı kılıfını 105 kere satın falan alıyor da.. adamda varmış uğraşmış işte :P

nikon'un da, canon'un da bu piyasaya girme planları var ama acele etmiyorlar nedense. Anlamadığım tarzda patent krokileri felan görüyorum arada sırada ama dur bakalım... Canon EiS diye bişeyi rivayet ediyorlar mesela http://www.canonrumors.com/2010/09/canon-eis-mirrorless-system/

Bu piyasanın önü açık baya, bakalım neler olacak.
Bence fazla dert etmeden, bekleyelim daha iyisi çıksın demeden olympus veya sony marka bir cihazla başlanabilir... Samsungları önermiyorlar yalnızca işin peşini çok kovalamadıkları için. Sony baya ar-ge yapıyor ama mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

onerilmemesinin sebebi cihazlarin kotu olmasi degil lens faktoru. samsung un lensleri kotu oldugundan degil (bilakis bence fiyatina gore iyi) digerlerinde daha cok secenek oldugu icin ayrica fason ureticilerinde o mount larda lens cikarttiklari icin.

canon un aynasizlarini bende merak ediyorum hayli uzun suredir geziyor dedikodulari ama heralde daha dusuk maliyetli birsey uzerinde calisiliyor. Sensor fiyatlari falan cok yuksek hala, canon un son fiyat politikalari da pek hos degil, rekabet e dayanacak bi makine yapmak zamanlarini alacaktir her turlu.

leica uygulamasi ise harikaymis, ama o lens ile cok sasirmadim acikcasi asdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...