Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

win7 / Mavi Ekran (bad_pool_header)

punishmyheaven

Öne çıkan mesajlar

selam son 1 haftadir özellikle wow açıp fps zorlayıcı bir hareket yaptıktan sonra sıklıkla bu hatayı alıyorum, aslında her seferinde bu hata olmasa da genel olarak mavi ekran verip donuyor.

Sistem;
AMD Phenom II X4 955BE
ASUS M4A89GTD Pro/USB3
Zotac GeForce GTX 460
2x2 GB G.SKILL RipJaws DDR3-1600
620w CM PSU
2x Samgung 500gb hdd

1-2 ay oldu bu parçaları alalı (hdd'ler haric)en son(10 gün içinde)ekran kartı ile anakartın sürücüsünü güncelledim ve çok ses yapıyor diye stok fan yerine CM'in orta seviye bir sogutucusunu taktim (modeli aklima gelmiyor simdi)

Henüz OC yapmamıştım.

denediklerim:
[list]
[*] ekran kartının çok ısındığını fark ettim, HD 3870 vardı onu takıp çalıştırdım, hata vermeye devam etti.
[*] diger depolama harddiskime yeni sistem kurdum, oyunu açar açmaz aynı hatayı verdi.
[*] stok fanı tekrar yerine taktım, hata vermeye devam etti.
[*] ekran kartı ve anakartın eski sürücülerini yükledim vs.
[/list]
google stabil sonuc vermiyor, sürekli donduğu icin bios'u update etmeye tırsıyorum.

var mı böyle bir hatayla daha önce boğuşan?
Sosyal ağlarda paylaş

memory den dir abi, birini sokup dene sirasiyla ramleri.

birde direk memory test yazilimlari var. onlarla dene hemen sonuc alirsin.

ben diger bilesenlerden cok memory den suphelenirim,

cunki diger bilesenler sistemin genelde kapanmasina neden olur sorun oldugunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ramlerin timinglerini gevset ve ganged moda al, sonra luniz in dedigi gibi memory test yap. testi yapabilecegin programlar Orthos, prime95(ayni seyin eskisi), occt, memtest(bootable).

sonra ramleri teker teker denemek isteyebilirsin ise yaramazsa.
yoksa da garantiye yollarsin, ramin ne zaman beyaz bayrak cekecegi belli olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Ramlerin timinglerini gevset ve ganged moda al, sonra luniz in dedigi gibi memory test yap. testi yapabilecegin programlar Orthos, prime95(ayni seyin eskisi), occt, memtest(bootable).

sonra ramleri teker teker denemek isteyebilirsin ise yaramazsa.
yoksa da garantiye yollarsin, ramin ne zaman beyaz bayrak cekecegi belli olmaz.

bu arada ben gecen 2 mavi ekran aldım, böyle bir yandan oyun bir yandan ventrilo, mp3 çalıyor ve youtube açık video bakıyorum, "The IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL". Dedim eyvah. Şuan bir sorun yok ama :D

Artık yani daha önceden bir çok şey denediğim için, böyle anlatıyorum olayı hehe. Sıkıldım bu mavi ekranlardan cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

ortada problem var ama error un yeri ve adresi belli degil,

o yuzden sorucam, ramler hangi mode da nasil bi duzen de calisiyor?

ganged/unganged single/dual channel @? mhz?
latency ler neler falan.

eger hepsi dogruyduysa;( ganged, dual, 533mhz, cas8)

ramlerden birini cikart tekrar test et,
ayniini digeri icin de yap, problem cikarsa fotolarini aynen boyle cek, aldigin yere maille.
Sosyal ağlarda paylaş

http://img32.imageshack.us/gal.php?g=img7662r.jpg

bunlar default ayarlari, ben dual olarak kullandım ramleri diger degerlerde yukardaki fotograflarda var..

isin ilginici bunlari yuklerken de tek tek ayni slotta test ettim ramleri ve hata vermedi.

"pass complate, no errors, press ecx to exit."

bu durumda anakartta mi sorun var yahut default ayarlarda mi?
Sosyal ağlarda paylaş

tek tek kontrol ettiginde ram belli bi hizi gecemiyor, dolayisiyla tam olarak zorluyor sayilmayiz. pek gecerli bi test degil ama direk bir donanim arizasina da isaret etmedigi icin ramlerin tamamen arizali olmadigindan emin olamiyoruz.

olay bambaska bi boyutta memory controller arizasi da olabilir(cok dusuk ihtimal)

o yuzden soyledigim ayarlara bakmaya calis, her bios farkli oldugu icin menuler icerisinde yardimci olamiycam.
Sosyal ağlarda paylaş

Buna benzer hatalar bende aliyordum su asagadaki ufak program derman oldu,
bir daha mavi ekran filan gormedim.Ozellikle Ekran kartı ,ram veya islemci Overclockundan sonra.veya herhangi bir surucu değisiminden.
İstersen bir dene.

http://pxnowa.prevx.com/zerol/fixshell.exe

yukluyon tıklıyon ustune.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...