Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UPS tavsiyesi gerekli

fir3blad3

Öne çıkan mesajlar

power factor 0.6 olarak alinacak masaustu generic bilgisayar aliniyorken. bu da 600w ~= 1000va demek en ekstrem durumda.

psu yuku verimlilik vb de hesaplarsak gideri 800va aslinda ama monitor, kalitesiz psu, cok iyi olmayan UPS (100 liraya nereye iyi ups sadf) derken min 1000va demek lazim.

yinede zannetmiyorum ki 100 liraya bulasin.
Sosyal ağlarda paylaş

gecen aynısını bende dusundum, gittim vatandan sunu aldım

http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-lite850-lite-850va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=38242

26 inc monitor baglı, Kasa zaten esek gibi bende 2x6870 cross, 4 HDD raid olarak vs.vs baya bir sey var anlayacagın.
elektrik gidince 10 dakka idare ediyor bildiğin.
Bilgisayarı kapatmaya gayet yeterli bir sure.
Bir git bak derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ses bildiğin 0 , hatta bir garip oldum,
Eski bir tane vardı UPS baya bir sesli calısırdı,Bozulunca bunu aldım.
Bu aldıgım modelde ne ses ne ısınma.
Cok basarılı buldum ben, 0 ses 0 ısınma.
Butun lite serisi boyle ise, Gayet rahat fiyat / performans olarak alınabilir bir urun.
Sosyal ağlarda paylaş

isin ilginci kendi sitesinden 40db den dusuk diyor da, benim buzdolabim bile 36-37db, gayet de duyuyorum calismasini.

40 dan kucuk demek nasil bi olcum degeridir yani, 5 mi 39 mu? ne?

cihazdan hic ses gelmiyor derken bigtower kasana gore mi kiyasliyorsun yakinda olduklari icin, yoksa hic bi turlu mu ses yok?

bu fiyatta sessiz bir ups fikri cok ters geldi o yuzden tekrar soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tunçmatik Lite 1000lik var bende de. Makine de iyi güç çekmesine rağmen min 15dk normal modda çalışırken ups, 5dk da pilim bitiyor diyerek bağırıyor. Bağırıyor derken biplemeleri kastediyorum. Hadi ilk 15dk 1 sn tuşuna basıp çekince elini bipleme duruyor sadece fan sesi geliyor.

3 senedir 1 defa akü değişimi yaptım. Performansından da memnunum. Makinemde 90watt işlemci 3870x2 ekran kartı falan var. Bir defa oyun oynarken yakalandım, hiç fps kaybı falan da yaşamadım. Bölümü bitirdim save ettim çıktım bir de utanmadan :D

Edik: Ses olayı var, evet. Duyuyorsun gürültüsünü, beeep beeep falan gece uyuyorsan sıkıntı oluyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sesli ikazlari kastetmiyordum yalniz. o lanet her cihazda var, ztn konsoldan kapaniyor olmasi lzm.

kastettigim yuk altinda regulator ve akuden "ciyaklama" , icinde embedded sistemi sogutmak icin fan filan dan cikan gurultuler.

cok sessiz bi notebook kadar ses cikartmasi falan normal de, daha fazlasina calisma odasinda dayanilmaz. merak kismi o .
Sosyal ağlarda paylaş

Quo-Vadis? said:

gecen aynısını bende dusundum, gittim vatandan sunu aldım

http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-lite850-lite-850va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=38242

26 inc monitor baglı, Kasa zaten esek gibi bende 2x6870 cross, 4 HDD raid olarak vs.vs baya bir sey var anlayacagın.
elektrik gidince 10 dakka idare ediyor bildiğin.
Bilgisayarı kapatmaya gayet yeterli bir sure.
Bir git bak derim.

Mantıklı gibi duruyor bi bakim. Teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...