Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Rehine Öldürüldü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ellerindeki silahlarla ancak kacirdiklari yardim gorevlilerine ya da kamyon soforlerine artislik yapabilen korktuklari icin rezil suratlarini bile acamayan serefsiz teroristlerden ricam yiyorsa gidip abd ya da ingiliz askerlerine saldirmalaridir . ne ulke savunmasi ne direnisi alenen serefsiz teroristler iste . kamyon soforlerine karsi savas yuruten bir direnis ilk defa gordum hayatimda . serefsiz korkak herifler ulkenizi kamyon soforlerimi isgal etti ? bir de tekbir getirip yapmiyorlar mi islerini hepten uyuz oluyorum kopeklere .
Mesaj tarihi:
huun 29 sayfa yazıldı sen birini bile okumadın değil mi...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Yok biz dönüp dolaşıp aynı yere gelmedik, baştan bizimle dönmeye lütfetmeyenler arkamızdan aynı yolu izlemeye de üşendiklerinden hepimizi sıfırdan başlatmaya çalışıyorlar. Bizde onlara "hadi lennnn...." diyoruz, olay budur.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Ilk olarak ne tartistiginiz niye tartistiginiz hangi ulkeyi kurtardiginiz biryana secilen kelimelerde daha dikkatli olalim derim , hem seviye cok düsmez hemde tartismayi kavga haline getirecek bahaneler yaratilmaz

ikinci olarak kimse bosuna butun karsi fikirdekileri ikna edecegim olmazlarsada canlarina okuyacagim zihniyetiyle girmesin lutfen tartismaya , gereksiz , anlamsiz...
Biryere varmak degilde kompleks tatmin etmek amaciyla sayfalarca yazarsaniz size okurkende bize yazik

Ucuncusu biri sidik yarisi demis , katiliyorum.Epey bir suredir bu forumlardaki tartismalari takip eden biri olarak soyleyebilirimki sidik yaristirmaya egilimli sahislar var forum uyeleri arasinda.

Nihayet asil konuya varirsam , bir savasin icindeki taraflardan biriyseniz , zaman zaman ihtiyac zaman zamanda canilik sonucu ustunde dusman ulkenin uniformasi olmayanlarida öldürürsünüz , örnekleri bundan önceki savaslarda vardir.
Dogrular yanlislar savasin ortasindaki insanlar icin sizinkinden farkli olabilir.Kendilerinde cinayet isleme hakki bulabilirler ama bir savasin parcasi olmayan insanlarin butür cinayetleri hakli görmesi/göstermeye calismasini aciklayacak 12 yasinda olmasi ve cok tv izlemesi disinda birsey bulamiyorum.
Bizi vahsi hayvanlara degilde onlardan uzaga dogru iten sey savas vahsetini o vahsetin icinde kendinizden gecmemisseniz reddetmektir.Ne olursa olsun.

Ben bazilarimiz gibi amerikayi iyi ve dogru olan herseyle özdeslestirmis biri degilim , bu savasa basindan beri karsiydim.Halada biran önce cikip gitmeleri gerektigini düsünüyorum.Bize ne faydasi olup olmadigi hic önemli degil.Yanlis temeller uzerine insa ederseniz varliginizi , yikilir birgun sizde altinda kalirsiniz , ayni depremlerde oldugu gibi.Kirli sebeplerle kirli bir savas yapiliyor orda ve enönemli olan sey suanda budur.Bencilce cikarlarla bunu destekleyenlerin insanligindan süphe ederim.Ne birinin hacli seferini nede ötekinin cihadini desteklemiyorum.İkisinede karsiyim.
Encokta akan kandan kar etmeye calisanlara karsiyim.[signature][hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Mesaj tarihi:
ups heyecanla yanliş yazmişimdi.. demin haber aldim annem aradi eniştenden 6 gündür haber alinamiyomuş dedi adana'da yaşiyor eniştem fuel-oil taşiyo irak'tan buraya :(

[Bu mesaj avp tarafından 03 Ağustos 2004 15:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 03 Ağustos 2004 13:56 tarihinde demiş ki:
huun 29 sayfa yazıldı sen birini bile okumadın değil mi...

ben fikrimi soyledim senin 29 sayfa yazdiklarinda fikrimi degistirmez . kimseyide basa dondurmeye calistigim yok . okur gecersin basa donmek istemiyorsan .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
Yani daha önce kim ne yazmış olrsa olsun bunun hiç bir önemi yok ben sabit fikirliyim diyorsun, peki aga bundan sonra hiç bir şey tartışmayalım boşuna :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
evet hiç bir Türk'ün Irak'a iş yapmaya gitmemesi ve gidenlerinde bir an önce sağ salim dönmesi dileğiyle. Hem avp sen inşallah en kısa sürede iyi haber alırsın hemde şu Abso bir dönseydi de bizi heyecana zerk etmeseydi.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
avp endişelenme ya haber alırsın umarım[signature][hline]Gözlerimi gözlerinden alamıyorum her bakışımda, orada kendimi görüyorum seninle elele...Saçlarına dokunurken korku doluyor içime o kadar yumuşaklar ki incitmekten Korkuyorum...Dudaklarımın dudaklarına her temasında esir oluyorum sana sen öptükçe daha fazla öpüyorum sen istedikçe daha fazla istiyorum...Bunları tekrarlamaktan hiç bıkmıyorum çünkü gözlerin aynam,saçların acıma duygum,dudakların zindan oluyor bana ve sana olan sevgim her an artıyor!!!
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 03 Ağustos 2004 10:38 tarihinde demiş ki:
O yıllarda türkiye'de de kampları vardı PKK'nın o zaman Türkiye'de mi destekliyordu. Birde Irak'ın körfez savaşı öncesi Türkiye'ye sıcak takip sonrası PKK unsurlarına kendi topraklarında bombardıman izni verdiğini unutmamak gerekir. Benim Saddam en iyi müttefikimizdi diye bir iddiam yok olamazda ama düşmanımızda değildi diyorum.

arkadasim takip izni ne ise yariyor ? kendi ulkesi degil mi ? korfez savasi oncesinde oraya gazi atmayi bildi ise demek ki kendi kontrolundeydi. neden musaade ediyordu oralarda yuvalanmalarina ?

ben sana soyleyeyim, pis isini bize yaptiriyordu. hem kendi mudahale etmiyor, pkk nin yuvalanmasina musaade ediyordu, boylece kurt gruplar orada turkiyeye sorun cikariyordu, hem de bize musaade ediyordu bombaya harekata ki biz kurt azinligi temizleyelim. bir tasla iki kus.

iste boyle bir adamdi bu adam.

said:

En ilerici demek batı standardında demokrasiyi yakalamış demek anlamına gelmez. Mühim olan bölgesindeki diğer ülkelerle karşılaştırılmasıdır. Evet süper değillerdi ama sadece amerikayı haklı çıkarmak için yapılan her türlü şeyi ortaya dökeceksek dünyada müdahale edilmeyecek devlet kalmaz. En başta da amerikaya müdahale etmek gerekir. Sende o zaman adam kandırmayı bırak unity de amerikaya karşı yapılacak özgürlük harekatına ne derece destek vereceğini söyle :)

abi ilerici kavramini da tartismadan tartismaya yeniden tanimlayacaksak bunun da sonu gelmez. yemisim oyle ileriligi ileri dedigin ileri dogrudur iyiye dogrudur. paramiliter fasizan iskence yonetimi hicbir zaman ileri olmaz.

said:

Yazdıklarıma cevap vermeden bambaşka noktalara atlayarak sıyrılmaya çalışıyorsun ama yemezler unity. Ben PKK'yı amerika kurdu dememişim ama onun sayesinde gelişip serpildi demişim ki bu Genel Kurmay tarafından bile dillendirilen bir şeydir. Öyle ota boka itiraz etmiş olmak için etme.

o sekilde suclu bulunacaksa direkt ukraynayi cini de suclu buluruz. bunlarin rpgsi kalasnikofu burdan geliyordu. eger amerikanin kuzey paralelini ucusa kapatmasi neticesinde pkk serpildi diye amerika suclu ise o zaman turkiye de suclu demektir. turkiye o donemden sonra iragi resmen yolgecen hani yapti ne bomba atmak icin ne harekat icin kimseden izin almiyordu. demezlermi adama kazisaydin kardesim kokunu diye ?

said:

Ne halkları ne kardeşliği ben öyle bir şey mi yazdım şimdi burada. Ayrıca birileri siklemiyor diye bende mi siklemeyeceğim.
Dünyanın büyük kısmı hippileri dallama olarak algılıyor (ben değil) o zaman sende kimse sizi siklemiyor diye hippi olmaktan vazgeç. Ha bu arada bu derece amerikan savunucusu bir hippide ilk defa görüyorum ya neyse...

arkadasim. amerikan savunucusu hippi ilk defa goruyorsan ben de fasizan bir komunist ilk defa goruyorum ayni hayreti paylasiyorum.

halklarin kardesligini senin sklemen, onu sklemeyen adamin gelip senin sehrinin ortasinda bomba patlatmasina mani olmuyor. iste burada humanizm aptalliktir. herkese ne ise hakki o verilmelidir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
Anason, 03 Ağustos 2004 10:56 tarihinde demiş ki:
unity, saddamın eğer savaş olmasaydı 10 sene içinde türkiyeye mı saldırıbilceğini söylüyorsun?
abd naparsa yapsın saddamın veya orda yaşayan insan görünümlü varlıklarında çok farkları yok aslında onlarda daha iyi bir yaşam filan falan istediğide yok ve ordaki karışıklık veya terörist ticareti devam edicek görünümde.onlara naparsanız yapın aynı mod da gidiyorlar fakat şu an tasmasızlar.saddam gitti, şu anda abd işini bitirinceğe kadar kontrol edicek fakat ondan sonra başıboşluk veya kurulcak devlet ne kadar güvenilir olucakki.hem dibimizde,hem bağnaz bir ırak halkı asıl savaş bizim için bundan sonra başlicak kanısındayım.

[Bu mesaj Anason tarafından 03 Ağustos 2004 11:00 tarihinde değiştirilmiştir]

biberim benim, savas olmasaydi degil, adam kuveyte saldirmadan 5-6 ay once yildirim akbulutu tehdit etti de adam gorusmeyi yarida kesip geregini yapariz diyerek kalkti gitti ofkeyle. yani saldirabilecegi degil saldiracagi kelimesi daha uygun.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Sen daha kendi ülkendeki kampları yok edemiyorken komşu ülke neden yoketmiyor, bir taşla iki kuş vurmaya çalışıyor demek sadece Saddamı suçlamış olmak için suçlamak anlamına gelir. Ancak amerikanın gerçek niyetini görmek istiyorsanız şimdiki uygulamaya bakın, neredeyse bizi bütün Kuzey Irak'tan çıkartacaklar kendileri PKK'ya karşı bir girişimde bulundukları yetmezmiş gibi.

İşte böyle bir ülke amerika,
said:
unity100, 03 Ağustos 2004 20:26 tarihinde demiş ki:
arkadasim takip izni ne ise yariyor ? kendi ulkesi degil mi ? korfez savasi oncesinde oraya gazi atmayi bildi ise demek ki kendi kontrolundeydi. neden musaade ediyordu oralarda yuvalanmalarina ?

ben sana soyleyeyim, pis isini bize yaptiriyordu. hem kendi mudahale etmiyor, pkk nin yuvalanmasina musaade ediyordu, boylece kurt gruplar orada turkiyeye sorun cikariyordu, hem de bize musaade ediyordu bombaya harekata ki biz kurt azinligi temizleyelim. bir tasla iki kus.

iste boyle bir adamdi bu adam.

Unity sen görecelilik nedir bilirmisin? Alternatiflerine ve onun yokluğuna bakınca ne kadar ileri olduğu bu günki geri durumdan bir kez daha açık ved net bir biçimde görülebiliniyor.
said:

abi ilerici kavramini da tartismadan tartismaya yeniden tanimlayacaksak bunun da sonu gelmez. yemisim oyle ileriligi ileri dedigin ileri dogrudur iyiye dogrudur. paramiliter fasizan iskence yonetimi hicbir zaman ileri olmaz.

Daha önce yazdığım hala geçerli olduğundan yine yazıyorum. Yazdıklarıma cevap vermeden bambaşka noktalara atlayarak sıyrılmaya çalışıyorsun ama yemezler unity. Ben PKK'yı amerika kurdu dememişim ama onun sayesinde gelişip serpildi demişim ki bu Genel Kurmay tarafından bile dillendirilen bir şeydir. Öyle ota boka itiraz etmiş olmak için etme.

said:

o sekilde suclu bulunacaksa direkt ukraynayi cini de suclu buluruz. bunlarin rpgsi kalasnikofu burdan geliyordu. eger amerikanin kuzey paralelini ucusa kapatmasi neticesinde pkk serpildi diye amerika suclu ise o zaman turkiye de suclu demektir. turkiye o donemden sonra iragi resmen yolgecen hani yapti ne bomba atmak icin ne harekat icin kimseden izin almiyordu. demezlermi adama kazisaydin kardesim kokunu diye ?
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 03 Ağustos 2004 20:59 tarihinde demiş ki:
Sen daha kendi ülkendeki kampları yok edemiyorken komşu ülke neden yoketmiyor, bir taşla iki kuş vurmaya çalışıyor demek sadece Saddamı suçlamış olmak için suçlamak anlamına gelir. Ancak amerikanın gerçek niyetini görmek istiyorsanız şimdiki uygulamaya bakın, neredeyse bizi bütün Kuzey Irak'tan çıkartacaklar kendileri PKK'ya karşı bir girişimde bulundukları yetmezmiş gibi.

arkadasim biz burada kiyamet gununde gunah sevap hesabi yapmiyoruz, saddamin motivlerini ve turkiye icin tehdit olusturup olusturmadigini tartisiyoruz ve gordugun gibi olusturuyordu. amerika kopruyu gecene kadar kurtlere dayi diyecek bunun kacari yok artik.

said:

Unity sen görecelilik nedir bilirmisin? Alternatiflerine ve onun yokluğuna bakınca ne kadar ileri olduğu bu günki geri durumdan bir kez daha açık ved net bir biçimde görülebiliniyor.
Daha önce yazdığım hala geçerli olduğundan yine yazıyorum. Yazdıklarıma cevap vermeden bambaşka noktalara atlayarak sıyrılmaya çalışıyorsun ama yemezler unity. Ben PKK'yı amerika kurdu dememişim ama onun sayesinde gelişip serpildi demişim ki bu Genel Kurmay tarafından bile dillendirilen bir şeydir. Öyle ota boka itiraz etmiş olmak için etme.

ayni paragrafin cevabina referans edeyim butun bunlari ben de madem.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
İyi ya işte Saddam zamanında Türkiye için bir tehdit oluşturmuyordu, Amerika Saddamı indirdi ve amerikanın yarattığı bu bataklık Türkiye için çok ciddi bir tehdit oluşturuyor.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
türkiyenin kıbrıs rumları için oluşturduğu kadar bir tehdit oluşturmuyordu saddam türkiye için. ırak ile ticaretimizi de devam ettirirdik güzel güzel. fena olmazdı.

ırak türkiye için tehdit oluşturuyor olsa kahraman amerika o sebeple türkiyeye yardıma gelir, hem gelmişken burda da bikaç geçici üs daha kurardı. böyle bok bi duruma düşmezler, bizi de daha iyi kucağa alırlardı. takdir edersiniz ki.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Mesaj tarihi:
babamızın oğlu diil de. sen nerden çıkarıyosun onu da söylesen tehdit olduğunu? aramızda ne gibi bi husumet vardı ki? yani bizim generallerin rum tarafına yönelik yaptığı konuşmalar kadar bile bi tehdit denebilecek bişi de yok ortada. asıl bunlar kötten uydurma şeylerdir efenim. bahsettiğim teze de bi antitez getirseydin elin değmişken.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
kendi ulkendeki kamplar ne abi ? 3-5 teroristin toplandigi magraya sen ust diyorsan bilemem . tansu ciller zamaninda su an ismini hatirlayamadigim bir pkk kampini bombaladik iran ayaga kalkti benim sivil halkim oldu diye . iran irak suriye apacik senelerce desteklediler pkk yi . bunu yapmak icin sahip olduklari nedenler abd den daha fazlaydi . en azindan gecerli nedenleri vardi .

1. korfez savasindan sonra bile saddam dedigin adam kuveyt irak topragidir diye iddia edebiliyordu . kafayi yemis bir manyagi abd bahane etti tamam ama sonuc itibariyle ha irak ha abd bolgedeki dengeler hic bir zaman turkiye lehine degildi . su anda da degil . mevcut durumu bizim lehimize degil diye degerlendirmek tamamen hayalperestliktir konuyu saptirmaktir . saddam da sux bushta sux . en azindan ben cikipta bush taraftarligi yapmiyorum . sen nerdeyse saddam super bir adamdi diyeceksin .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
hayır kimse saddam şahane adamdır demiyor. fedaykin de dahil olmak üzere :) yannız it iti kırarken etrafında o kadar insanı öldürecekse, sonucunda da oluşacak olan durum birincisinden çok daha iyi olmayacaksa, ve bu süreç sırasında bizim de anamız çeşitli sebeplerle ağlıyosa bu durum iyi değildir kardeşim.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
orta doguda abd ve ya herhangi bir arap ulkesi ya da olur ya herhangi bir arap birligi kesinlikle turkiyenin karsisinda olamaz kardesler . bizden toprak isteyecek bir ulke abd dahil olmak uzere ben tanmiyorum bizim istemedigimiz bir durum ortadoguda olmaz diyecek kadar hayalperestte degilim ama hangi kurt devleti hangi turkiyeye kafa tutacak arap ulkesi . saddam ya da bush bizim icin degisen hic bir sey yok ortada . kuzey irakta hala bir dunya askerimiz var cekmeyiz diye apacik dunyaya duyurduk . eskisi gibi kafamiza gore at kosturamiyorsak savastan dolayi mevcut sacma sapan durumdan dolayidir . adam dunyanin obur ucundan kalkmis gelmis birakin hersey de bizim istedigimiz gibi olmasin . yok kuzey irakta kurtler sunu istiyormus bunu istiyormus . alsinlar ya kerkuku musulu . kim ne derse desin bence abd parasini bu durumda turkiyeye yatirmis durumda . kim sallar kuzey iraktaki bagimsizlik yanlisi kurtleri . keske kursalar "bagimsiz devletlerini" nerden satacak o petrolu . dagda tasta sebze yetismez meyve yetismez petrolde tek basina karin doyurmadigina gore nasil hayatta kalacak o "devlet" . abd tukaka tamam ama az biraz dusunmek lazim derim ben . adam gelmis dedigim gibi dunyanin bir ucundan . baslik ismiyle alakasiz seyler tartisiyoruz . olen kamyon soforlerinin kabahatida abd nin tamam abd kahrolsun . ne bu be . olen masum alaksiz insanlarin ustunden de bu kadar siyaset olmaz . 3-5 teroriste laf soyluyoruz 29 sayfayi okumadin mi oluyor ? abd nin bu durumla ne alaksi var . adam gelmis isgal etmis "llah belani versin abd" . tamam ben abd yi savunmuyorum ama konuda o degil zaten . o zaman neden bu topicte abd tukaka . cekin abi istediginiz yere butun konulari .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
  • Yeni Oluştur...