Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yakın çekim yiyecekler :)

Esrk

Öne çıkan mesajlar

İlk 2 fotoğrafta beyaz ayarı konusunda sıkıntı var. Diğer fotoğraflarda da ışıklandırma yetersiz olmuş...

RAW çekmiyorsan raw çekmeni tavsiye ederim. Beyaz ayarı baya mühim.Çekerken ayarlamak zor olabilir ama raw'da 1 tıkla düzeltmek mümkün.
Bir de bu işle ciddi uğraşacaksan bir tepe flaşı ve tetikleyici satın almakla birlikte bazı DIY projelerine girişmen güzel olur (ışık çadırı, softbox gibi..)

Yahu çok olcak galiba ama bu fotoğraflar makro lensle çekilmiş gibi de değil sanki minimum netleme mesafesinden daha içerde çekmişsin de net çıkmamış gibiler.. neden öyle bilemedim belki ufaltırken nete yüklerken falan kalite iyice düşmüş olduğundan öyle gözüküyordur8-)
Sosyal ağlarda paylaş

Lens bu

http://www.the-digital-picture.com/reviews/Canon-EF-100mm-f-2.8-L-IS-USM-Macro-Lens-Review.aspx

Işık konusunu da şöyle açıklayayım, hepsini yediğim ortamlarda çektim, ön plana yiyeceği çıkarmak için de az ışık girmesini sağladım lense, bu yüzden ışık az. Diğer türlü zaten çok parlıyor belli noktaları, bu yüzden göze batıyor o noktalar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...