Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilek bilgisayari

Kharon

Öne çıkan mesajlar

baslik boyle olunca garip oldu gerci asdf. neyse.
gecen sene baya uzunca seneler kullandigim antreman saatimi kaybettim, simdi tekrar ihtiyacini hissetmeye basladim yeni biseyler bakiyorum.

kisin salon antremani ve havuzda, yazin ise bisiklet ve kosu icin olacak,genel olarak cakma endurance-biased crossfit (credits to mirage) odakli bi allrounder heart rate monitor lzm.

eski cihaz neredeyse saati gostermek ve split timing yapmak disinda hic birsey yapmadigi icin onu bench almiyorum. yeni cihaza da haftanin 3 gunu 1 er saat takicagim icin cok fazla bisey harcamak istemiorum ama acikcasi feature/fiyat ortasini bulamadim,

burada cok fazla duzenli antreman yapan insan var, tahminim cogu kisi de kullaniyordur/yakini vardir vs. hangi ozellikler sart, hangisi overkill, ne kadar para vermeli biraz tartisalim.

ben dalis bilgisayari olarak suunto ve uwatec gorup/kullandigim icin onlar odakli biseyler dusunuyorum marka takintim yuzunden, uwatec training bilgisayari yapmiyor o yuzden suunto odakli dusunuyor gibiyim.

ama suunto disinda, polar, timex, omron , garmin gibi markalarda var ve hic haberim yok acikcasi.

baktigim min ozellikler heartrate monitoring(tercihen dijital sinyalli ve evrensel uyumlu-kosu bandi vs senkron [ANT] ), averaj -min-max gostergeleri, interval timer( cogu baslangic modelinde yok maalesef, gerekliligini de sorgulamaya basladim).

su anda cok kisa sure baktim ama arastirmami Suunto t3d uzerinde yogunlastirdim, ama neden Suunto t1c olmamali sorusunun cevabini veremiyorum kendime.
luzumsuz kasiniyor muyum neyim?
Sosyal ağlarda paylaş

yok la ben 3 gün kullandım arkadaş ödünç vermişti ipod touchum vardı bi alet vardı bana ufacık bişiy 1cm kadar inceligi 2mm ayakkabının altına koyuyosun hissetmiyosun okadar ince sanki yaprak gibi sen her basınç uyguladında bluetooth ile ipod toucha veri olarak yazıyor çok güzel bişiydi ayakkabı + alet 150 lira olucaktı ama sen bilirsin tabi
Sosyal ağlarda paylaş

Ben iki yildir Polar F11 kullaniyorum ve memnunum. Alirken bu tür cihazlarin yüzmede kullanilabilecegini tahmin etmemistim ama vericisinde de saatinde de 30 metre su gecirmez diyor.

Benim hedeflerim daha da basitti. Nabzimi dogru göstersin, stabil calissin bana yeter diye aldim. Bi de o siralar gittigim gym'deki kardio aletlerinde otomatik Polar algilama sistemi olmasi hosuma gitmisti. Vericiyi takip kardio aletine ciktigin anda nabzini algiliyordu. Aletin kaydettigi verileri bilgisayara aktarip otomatik günlük tutma özelligi de var. Belli nabiz araliginin disina cikinca ötme, hatta yaktigin kaloriyi ve yag oranini gösterme gibi yazish özellikleri bile var. :p

Polar Almanya'da en kaliteli sayilan HRM markalarindan biri. Digerleri hakkinda bir fikrim yok ama o yüzden kiyaslama yapamicam.
Sosyal ağlarda paylaş

Polar ve suunto zaten bu iste rakipsiz gibi birsey.
ben genel olarak genislenebilirlik yuzunden suunto aksesuarlarini dusunerek suunto uzerine yogunlasarak bakiyordum fakat polar in da cift yonlu navigasyonu ( menuler diger hepsinde tek yonlu casio saat gibi, =[, aksiyon esnasinda tutturmak imkansiz gibi oluyor), bilgisayar arabirimi vs derken polar da cok sicak geliyor.

f11 i ilk defa goruyorum, sanirim discont. urun oldugu icin, ayni ayarda polar fa20 bakiyordum ben de, fakat polar Flowlink olmadan bilgisayara loglarimizi aktaramiyoruz galiba, f11 de data transferleri tam olarak nasil oluyor? interval timer ne kadar kullanisli? ve hrm sensor ne kadar rahat gibi sorularim var hazir polar kullanicisi yakalamisken.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada benim alet F7'ymis. Ama o da kalkti sanirim.

Bilgisayarla veri aktarimi SonicLink diye cok yaritici bir interface ile oluyor. Bilgisayarda yazilimi acip Polar hesabinla login oluyorsun. Saati mikrofonun önüne koyup transmit diyosun. Alet bes on saniye balina gibi bip bip ötüyor. Vola. Tüm bilgilerini netteki hesabina upload ediyor. Bu yeni FlowLink sanirim USB kullaniyormus.

F7'de interval timer yokmus. Bilemicem o yüzden. Sensör rahatlik ve dogruluk yönünde cok iyi bence. Temizligi de rahat.
Sosyal ağlarda paylaş

soniclink yontemini ilk defa duyuyorum, gercekten cok yaraticiymis. guzel dusunulmus ucuz yontem. (tu)

pekala polar fa/ft serisi icin ne dusunuyorsun, disc. oldugu icin f serisi alamadigima gore, ve maalesef bu alanda reklam ve viral amacli olmayan review bulamadigim icin israrla soruyorum. cunku limitim olmamasina ragmen ne kadar harcamak istedigimden ve ne kadar sey kullanicagimdan emin degilim.

su bu olsaydi guzel olurdu, veya su dalgametreyi sittin sene kullanmazsin diyebilecegin bisey var mi ?
su anda suunto t3d, polar ft40 (belki fa20) ve garmin forerunner 210 uzerine yogunlasmis gibiyim.

ayrica baska kullanan/gormus arkadaslar varsa onlarin da fikrini merak ediyorum hala.
Sosyal ağlarda paylaş

Neyin gereksiz olduguna kendin karar verebilcek bilgin var bence. Aciklamalarda yazan cogu sey gereksiz gibi geliyor bana. Mesela:

# The EnergyPointer tells you if the main effect of your training is fitness improvement or fat burning ??
# Tells you if you’re improving health or fitness ???

Fa20 HRM degil galiba. Adim sayiyor anladigim kadariyla. Öyleyse uzak dur bence. HRM olmayan bilgisayari almaya degmez.

FT7 sanirim benim eski alete karsilik geliyor. Özellikleri bana yeterli gibi geldi. Compare Product ile FT40 ile karsilastirinca öyle önemli bir fark gözüme carpmadi.

Bence olmasi gereken bir özellik verilerin saate kodlanmis yollanmasi. Her zaman tek basina antreman yapiyosan sorun olmaz ama etrafta baska HRM kullanan oldugu anda yararini görürsün. Bir kac kez 5K, 10K yarisina gitmistim. Daha baslamadan önce yanimdaki adamin birinin monitörü 200bpm gösteriyodu nabzini. Artik kac vericiden gelen verileri saydi bilemicem. Kisa süreligine olsa bile bütün session kaydini bozuyor bu tür bir sey.

Onun disinda ucuz modellerde verici parca gögse takilan banttan cikartilamiyor. Hatta bazilarinda pil degistirilemiyor. Pil bittiginde toptan yeni bant almak zorunda kaliyorsun. Verici banttan cikmiyorsa banti camasir makinesine atma sansin yok. Elle yikaman gerekiyor. Kücük seyler ama uzun vadede farkediyor.

Daha pahali modellerde GPS ile hiz ve mesafe hesaplama özelligi var. Bence güzel bir özellik.
Sosyal ağlarda paylaş

ft7 yi nedense hep cross basligi altina baktigim ve genel taramalarda estetik kaygilar(o ne renk oyle) yuzunden es gecmistim, ki duz rengi de varmis sen gosterdikten sonra gordum.
ft40 vs ft7 de belirgin bi fark yok estetik disinda , 70 dolarlik fiyat farkina da degecek birsey yok gibi gozukuyor, su anda favori cihaz ft7 , o acidan tesekkur ederim kesfetmeme vesile oldun.

ft7 de ( ve diger flowlink kullanan ft serileri) hosuma gitmeyen sey bilgisayar aktarimi icin flowlink standina ihtiyac var ve ebay de bulabildigim en ucuz fiyat 50+shipment. sonic veya kizilotesinin yanina opsiyonel olarak flowlink koysalarmis cok daha basarili olurmus. ekstra 50 dolar vermek, ve bunun standart ozellik olarak bahsedilmesini polar a yakistiramadim. seve seve verecegiz o parayi heralde.

coded sensor onemli birsey evet, o yuzden ANT transmitter olmasinda israrciydim, gerci cogu zmn outdoor takildigim icin cok problem olmayacakti benim icin ama indoor problem dedigin gibi.

bu saydigin dizayn ve ergonomi problemlerinin de polar ve suunto da basima gelecegini zannetmiyorum yaniliyormuyum? f7 de bu acidan problem yasamiyorsun sen heralde?

neyse, su anda suunto t3d vs t7+flowlink yaptigimda t7 daha uygun gozukuyor fiyat olarak ayni isi yapmasina ragmen, su sira xmas ve yeniyil dolayli siparisin gelecegini zannetmiyorum, baskalarinin da fikri varsa onlari da okuduktan sonra yeni senede siparis veririm muhtemelen. cok aklima yatti.
Sosyal ağlarda paylaş

Sinyal karışması gibi bir sorunu hiç yaşamadım.

Şurda yazana göre FT7'de de SonicLink kullanabiliyosun. http://www.polarusa.com/us-en/support/product_support?product=22998&category=FAQs&documenttitle=Polar+WebLink+Software&document=/gip/PEUS1kb-public.nsf/85256f470048b0bcc2256c1e0038dd1b/85256f470048b0bc852573cc006d93ed?OpenDocument Yine de bu SonicLink olayı ana sayfasında açık açık yazmıyor. O yüzden biraz araştır, hatta doğrudan sor bence.

edik: Sanırım sitenin saçmalığı. Sayfa FT7 product support sayfası ama listedeki uyumlu ürünler arasında FT7 yok. Veri aktarımı için FlowLink şart yani. :S
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...