Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nikon d3100 vs sony tx9

Elma_v2

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

1 ay kadar sonra isveçe erasmusa gidiyorum. 2 aydır kamera arayışlarındayım. İlk başlarken canon sx120 falan düşünüyodum, beklentiler yükseldi, slr a geçtim, nikon d3100 e karar kılmıştım ki arkadaşımın sony tx9 unu kullanmamla dünyam yıkıldı, yine kararsızlığa düştüm.

kendime göre artı ve eksilerini sıralayayım, sonra feedback rica edeyim..

nikon d3100
+slr a giriş, optik vizör, slr ın verdiği manuel ayarlar, focus vs. hükümet gibi alet, prag benim viyana senin avrupa dolaşırken elinde sağlam bir kamera olması, onun getirdiği artislik ve turistlik hali
-1200 tl fiyat, ağır olduğundan (450 gr gerçi çok diil) taşıması zor, cebe atıp her yere götürülemiyor, bi akşam gezmesinde partisinde yanında olmayacak mesela.

tx9
+600 tl, nikonun yarı fiyatı, böylece cebimde 300 euro kalacak exchange öncesi, ufak ve gelişmiş kamera (12 mp, full hd video), her yere cebimde götürebilirim.
-şu an zaten lumix tz7 var elimde 8mp, az çok aynı işi yapıyo, sony alırsam gezilerde nikonun verdiği keskinliği ve güveni vermeyecek, point and shoot vs. pro slr yani. bir de fotoğrafçılığa ilgim var, ilerletmek isteyince 600tl geriden başlıycam.

belki de bana göre en büyük fark, nikon slr ın tek bataryayla 500 foto, sony nin ise 200 tane çekebilmesi, ki gezilerde günde rahat 500 fotoğraf çeken insanım
Sosyal ağlarda paylaş

kendi aralarinda insider joke.

pentax k-x gayet guzel , ama ilerletmeyi dusunursen nikon da ve canon da ikinci el lens piyasasinin daha genis oldugunu hatirlatirim. cok degistirmem ben o kadar girmiycem isin icine dersen np.

ayni kafada nikon 3100 un direk karsisinda da canon 500d var, biraz zorlarsan 550d. ama gerek yok bence. iso performanslari falan cok degismiyor gelen seyler hd video falan.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

canon 1000D'ye bakılabilir aynı fiyatlarda sanırım

yok canon 1000d bi 200-300 tl daha ucuz, ve çok sade bi makine, d3000 den bile kötü kalıyo yani.

roket adam hangisi olduğunu hatırlıyo musun acaba? d3100 yavaş olandı sanırım. Donanımhaberde sordum insanlar d3100 ü d5000le karşılaştırma diyolar, yani d3100 azcık daha kötüymüş.
Sosyal ağlarda paylaş

Elma_v2 said:

d5000 aldım çok memnunum, teşekkürler..

iyi forumlar..
said:
@linkdelight
Link Delight
Nikon D5000 RIP (officially discontinued by Nikon),A Nikon D5000 replacement is expected soon (mid-February). #Nikon

geçmiş olsun :P

şakaşaka bişi olmaz nolcak. ben de 450D'yi aldığım vakit canon üretmeyi kesmişti makineyi. bu işler böyle...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...