JonBovi Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 korkutmak istiyorsan ağırlık kaldır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Evet onuda yapıyorum sadece kardiyoyla da verimli olmuyor zaten. Planım günde 3 ağırlık+30dk eliptik koşu fırsatıma göre 1 2 günde yüzmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
C3nK Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Yıllarca kardiyoyla uğraşmış biri olarak 120 130 kilolardan 70 lere inmiş biri olarak, en iyi yöntem kesinlikle hit kardiyo nette araştırabilirsiniz, alıştığınız zaman 45 dklık kardiyodan çok daha rahat kas kaybı çok daha minimal ve çok daha fazla yağ yakıyor, en büyük özelliği gün boyu yağ yakımının devam etmesi vücudun bazal metabolizmasi yükseliyor bi nevi, ve kondüsyonu büyük ölcüde arttırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 HIIT (High Intensity Interval Training) demek istemiş olabilir misin? HIT (High Intensity Training) bildiğin hızlı tempo koşu benzeri egzersizler çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ben&Jerry's Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 C3nK said: Yıllarca kardiyoyla uğraşmış biri olarak 120 130 kilolardan 70 lere inmiş biri olarak, en iyi yöntem kesinlikle hit kardiyo nette araştırabilirsiniz, alıştığınız zaman 45 dklık kardiyodan çok daha rahat kas kaybı çok daha minimal ve çok daha fazla yağ yakıyor, en büyük özelliği gün boyu yağ yakımının devam etmesi vücudun bazal metabolizmasi yükseliyor bi nevi, ve kondüsyonu büyük ölcüde arttırıyor. su hit cardiyoyu acsana neler yapmak lazim nasil yapmak lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
C3nK Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 evt HIIT demek istedim karıştırıyorum devamlı onları.Genel olarak amacı kardiyo yaparken asla sabit bir ritimde kalmamak vücudu devamlı şaşırtmak.İlk 5 dakika ısınma olarak başlıyorsun, sonra(süreleri değişebiliyor tabi) 1 dakika maksimum kalp hız ritiminde son sürat kardiyo yapiyorsun.Maksimum kalp ritmide (Maksimum Kalp Ritminiz = 220 – Yaşınız) formülüyle bulunuyor.Sonra diğer 1 dakikada orta seviye bir hızda yürüyorsun kalp ritmini düşürüyorsun.Bu 1 set oluyor bunu ortalama 10 set yani 20 dakika gibi bir süre yapıyorsun, 25 dakikada yaptığın kardiyo 45 dakikalik sabit kardiyodan çok daha fazla yağ yakıyorsun. Bunu bende gördüm resmen yazın diyet yaparken ilk 2 ayım sabit 45 dklik kardiyoydu ve ortalama 1 ayda 2-2.5cm belden incelirken, hiit kardiyoyla 3.5 bazen 4 cm e kadar çıktım.Tabi bunun yaninda güzel bir diyet ve ağırlık çalışmasıda olması lazım.Bunun en büyük özelliği gün boyu yağ yakımının devam etmesi ve enerjik olman, 45 dakikalık kardiyoda diğer gün bacaklarım bütün gün sızlarken ve yorgun olurken, bunda asla öyle birşey olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Max nabız sakat bence biraz. Koşarak yaparken mesela hızlı olan kısımlarda maximum hız koşman gerekmiyor. Depar atıyosun yine ama koşabileceğin en yüksek hızda değil, yine de içinden küfretmeni gerektirecek bir hızda. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
C3nK Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Belli bi kilonun altında ve belli bir kondüsyon olması lazım hiit yapabilmek için, öbür türlü kalp çok yoruluyor ve eklemlere çok yük biniyor, başta yinede çok zorluyor ama birkaç hafta yada aydan sonra alışıyorsun ve baya kondüsyon geliştiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2010 C3nK said: Belli bi kilonun altında ve belli bir kondüsyon olması lazım hiit yapabilmek için, öbür türlü kalp çok yoruluyor ve eklemlere çok yük biniyor, başta yinede çok zorluyor ama birkaç hafta yada aydan sonra alışıyorsun ve baya kondüsyon geliştiriyor. doğru zaten göt göbek almış yürümüş bir adam spor olarak ne yapsa(hızlı tempo yürüyüş gibi) kilo verir yediklerine biraz dikkat ederse.vücut yağ oranı %35 den %30 kolay iner ama %20 den %15 inmesi bayaa bi zordur. Kilo verirken dikkat edilecek nokta haftada sadece 1 de olsa ağırlık antremanlarını ihmal etmemek.Ağırlık antremanları HGH(büyüme hormonu) ve testesteron(erkeklik hormonu) salgılanmasını uyarır.Bu hormonlar kas geliştirici ve yaw yakıcı etki gösterir.Bu hormonlar veya türevleri açıktan da alınabilir ama o zaman karaciğer ve böbreği elinize alabilirsiniz.bknz muhtemel Şamil sam(günahını da almayalım bişey almamış da olabilir) Not: Profesyonel atletlerde yağ oranı %11 gibidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Her ay 3-4 kilo vermeyi hedef edindim ama kendi uygulamalarımla 1-2 verebildim o yüzden biraz önce diyetisyendeydim. Bir çok soru sordum onları açıklayım merak edenlerde faydalansın: Hiit Kardiyo : Herkese önermiyor önerilmesi noktasında referans alınması gerekenin az kiloda olmanın değil iç organların sağlıklı çalışması olduğunu belirtti. Yani sağlıklı bir vücuda ulaştığın zaman hiite başlayabilir insanlar yani spor salonunda en aşağı bir 3 ila 6 ay arası geçirdikten sonra hiit önerilinir. Yağ Yakıcılar: Öncelikle L-carnitine nin bir zararı olmadığını söyledi. Tarım bakanlığımıza pek güvenmediğini belirtti bu yüzden Amerika FDA onayını alan ürünleri tavsiye etti. 3-4 tane bişi söyledi aklımda kalanlar GNC ve Solgar. Bende şimdi GNC nin 30 Kapsüllük 500mg lık L-carnitine ini aldım 2 tablet atıp antremana gideceğim akşama yorum yazarım. L-carnitine nin 1000mg dan fazla alınmamasını önerdi. Yüksek doz alımında tansiyon düşeceğini belirtti. Bu arada haplar iğrenç kokuyor. Yağ oranı için ise 10% un altına düşmemenin gerektiğini eğer düşülürse bodyciler gibi heryerinden damar çıkabilme riskinin olduğunu söyledi. Besinler : Yeşilliğin mutlaka yenmesi gerektiğini yenilemiyorsa sıkılıp suyunun içilebileceğini fakat yemenin 25-30% daha faydalı olduğunu söyledi. Meyve suyu sıkmayı çok önermedi posası ile birlikte tüketmek daha iyi. Meyveleri zaten çok sıkmam direk tüketmeye özen gösteririm. Fakat ben hiçbir şekilde yeşillik yemeyeceğim için sıkıp içecem öyle daha iyi ahah. (Bana verilen programda ki şablon metinleri aktarıyorum) Öğün atlamayın. Eksik yediğiniz dönemde vitamin ve mineral eksiklikleri ortaya çıkacaktır. Hergün 2.5-3 litre su içilmeli. Ekmek zaten mutlaka kepekli veya çavdar olucak fakat onun dışında ekmek hakkınızın yerine bulgur pilavı, spagetti makarna, baklagil veya buğday çorbası tüketebilirsiniz. Tatlı, hamur işleri, kızartmalar, fast food gıdalar, patates, pirinç kullanımdan uzak durun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Çok beleş para kazanıyo abi şu diyetisyenler. Bir yerlerden bi sertifika alıp "kilo verdirme" bürosu açıp parayı kırmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Mirage said: Çok beleş para kazanıyo abi şu diyetisyenler. Bir yerlerden bi sertifika alıp "kilo verdirme" bürosu açıp parayı kırmak lazım. hakikaten ya , cumleye bakin; Soris said: Yağ oranı için ise 10% un altına düşmemenin gerektiğini eğer düşülürse bodyciler gibi heryerinden damar çıkabilme riskinin olduğunu söyledi. sanki istesek dusebiliyoruz %10 a, asdfads Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Ahah orası öyle istesen düşemezsinde 10% un altında düşebilen adamlarda var. Onun çok sağlıklı olmadığını söyledi işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Kilo vermenize engel hormonal bozukluğunuz yoksa buna rağmen kilo veremiyorsanız suç sizde. Doğru beslenmeyi bilmiyorsunuz demektir. Ne yiyeceğini bilmedikten sonra yağ yakıcıymış, HIIT miş falan hiçbir şey fayda etmez böyle adamlar zar zor verdikleri 5 kiloyu 2 ay sonra 10kg olarak geri alıyorlar zaten. Ne yiyeceğini nasıl besleneceğini anlamak çok zor değil dünyada milyonlarca kişi kilo verdi, bunları uyguladı sonuçta amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Diyetisyenin şu yardımı olur gözetim altında olunca üzerinde baskı olur disiplini bozmazsın. Ayrıca daha önce en ufak bir spor geçmişi olmayan biriyseniz öyle hemen HIIT yardırmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar