Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blue Moon Rising

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

Mancheter City'nin satılmasından sonraki dönemini anlatan (geçen sezona yoğunlaşmış) bir belgesel.

İşlenişi çok başarılı. Manchester'da meşhur olmuş bir taraftar grubunun üzerine yoğunlaşmışlar, ordan ünlülere, oyunculara ve teknik direktörlere geçiş yapıyorlar filan. Özellikle Adebayor'un Arsenal maçı hikayesi ve Tevez'in United maçı ince işlenmiş. Sinematografi çok başarılı.
İngiltere'de futbol ve kavga gürültü yok, hatta city taraftarı deplasmanda stada giderken united taraftarının arasından geçiyor (en azından ben öyle anladım)

Ama filmin en ilginç ve aslında doğru olan kısmı United taraftarlarının yorumu oldu. Kazandığımız şeyi onlar kazanamaz. Bunun gibi bir şeydi. İlk olmanın özelliğinden bahsediyorlar.

Filmin altyazısı yok, en azından Türkçe yok ve manchester çivesi zaten meşhur :) %75'ini anladım en azından hehe

Bitince sorduğum soru: Bizde neden böyle şeyler yapılmıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında "futbol, hatta spor belgeseli niye yapılmıyor?" sorusunun cevabı çok basittir.

Türkiye'de kaç kişi ömründe on(rakamla 10)'dan fazla belgeseli isteyerek, baştan sona izlemiştir. Hatta rakamı düşürelim 5 yapalım.

Bu ülkeden uluslararası festivallerde tonla ödül alan filmler çıkıyor, ama bilen sayısı çok çok az,

Belgesele ilgi olmayınca, izleyici belgeseli seçmeyince haliyle belgesel sinemaya yönelen sinemacıların sayısı da çok az oluyor. Bazı parayı bulmuş yönetmenler ve yapımcılar da kendi taşaklarının keyfine şeyler çekiyorlar arada bir tek onlar çıkıyor.

Hani zaten say desen, kaliteli ve bilinçli olarak adam gibi belgesel çeken Türk sinemacılarının sayısı 10'u geçmez.

Bakalım, kafamda şimdi bir spor belgeseli var :) Olursa eğer ya gelecek dönem, ya da hocalar beğenirse ve detaylandırmak gerekirse seneye bitirme projesine bir spor belgeseli çekmeyi düşünüyorum.

AKIM YARATACAM ŞEREFSİZİM !!!
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten bildiğim kadarıyla söyleyeyim, Türkiye'de spor belgeselciliği adına yapılmış iki kaliteli belgesel vardır. Biri GS'nin UEFA belgeseli diğeri de Efes Pilsen'in tarihini anlatan şu belgesel,

ikisininde adını unuttğum için kendimi kötü hissediyorum ama anladınız siz,

Özellikle Efes belgeseli, hani sadece yerel değil, uluslararası da değeri olan bir belgesel bence, cidden çok kaliteli bir anlatımı var.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında çok sıfır değiliz yine de bence,

Digiturk'te yayım yapan İztv'de bir kaç belgesel var spor alanında.

En son izlediklerimden birisi misal; Gündüz Tekin Onay (Güntekin Onay'ın babası)nın hayat hikayesi oldu.

Yeterli mi, henüz değil.

Ama düşünecek olursanız ilk Türk belgelsel kanalına 2006 yıllarında sahip olduğumuzu, yolun çok daha başında olduğumuzu söylemek lazım.

Velhasıl hastasıyız efenim :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...