mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 almanyada "oturumum" var alayına gidiyorum ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 abi en güzeli israil pasaportun olacak,dünyada her ülkeye vizesiz gidebileceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 pozitif ırççılıktan nefret ediyorum nerde eski güzel ırççılık ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 başka ülkedeyken senin mali/sosyal durumunu iyi değerlendiremeyiz diyerek vermiyorlar. istisnalar olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 hazır yeri gelmişken sorıyım ben de ben burda (almanya) ögrenci olarak bulunuyorum oturma iznim filan var ingiltere vizesi için başvursam çok kıllık yaparlar mı? bi de alman pasaportumuz varsa girebiliyo muyuz direk ingiltereye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 throine said: başka ülkedeyken senin mali/sosyal durumunu iyi değerlendiremeyiz diyerek vermiyorlar. istisnalar olabilir.Alakası yok onunla yeterlilik kriterleri var uyuyorsan zaten uğraştırmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 mulgear6 said: hazır yeri gelmişken sorıyım ben de ben burda (almanya) ögrenci olarak bulunuyorum oturma iznim filan var ingiltere vizesi için başvursam çok kıllık yaparlar mı? bi de alman pasaportumuz varsa girebiliyo muyuz direk ingiltereye?Kıllık yapmazlar sadece prosedürleri ağır olabilir o kadar. İngiltereye Alman pasaportu olan vize alıyor ama çok fazla bir prosedürü yoktu en son bildiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 ingılteredeyken ırlanda vızesı almak? dublin için falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 DoruK said: Ben şimdi Macaristan'dayken Amerika vizesine başvurabiliyor muyum? nasıl oluyor onun prosedürü illa trye mi gelmem lazım vize alabilmek için? aydınlatırsanız sevinirim.prosedur ayni, ama reddi yersin isvec'teyken basvurdum abd'ye, git ulkende basvur dedi serefsizler. sirf o yuzden turist, ogrenci ve calisma vizesi basvuru yaptim totalde 3 defa, ucunde de daha once reddedildim i isaretleyip sebebini yazdim anasini satayim daha dogrusu detay vereyim biraz, mesela macaristan'da ogrenciysen o durumda basvurursun tabi eger bi tatil falan yoksa ortada tr ye gidebilecegin. benim isvec'ten donmeme 2 ay kalmisti. adamlar "sen isvec'e geri donmezsin ama abd'den dediler". ben de "e evet" dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 @Bella İngiltere oturumu olanlar Britanya'da istediği yere girer,ama ingiltere vizesi turistik veya ticari ise o vize ile iskoçya'ya gidilir fakat dublin'e gidilmez. @Penth evet abi abd'nin çalışma yapısı farklı ben vize alırken turistik o kadar evrak hazırladım bakmadı bile,ne yapıcan falan dedi o kadar sonra bastı vizeyi ama yanımda ki adamı kanıtırtı mesela enterasn bir sistemleri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 biliyorum gidilmeyeceğini de nası alabilirim vize diyorum hani zorluk çıkar mı? çok uğraşır mıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 evet irlanda çok uğraştırır ama vizeyi de verir ben irlanda'nın extrem durumlar dışında red verdiğini görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 ayrıca İstanbul'da isen fahri konsolosluk var merter'de ama eğer farklı bir bölgede isen sadece Ankara'da ki büyükelçilikten başvuru kabul ediyor İrlanda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 peki çok teşekkür ederim, son bir soru daha. neye gerek var biliyor musun? yani toplayamayacağım şeyler olabilir türkiyede değilim çünkü. yani tüm bildiğini yazsan çok sevinirim aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 başvuru yapacağın yeri söylersen bana gerekli şeyleri hemen yazarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 şu anda yazan evrakların hepsi türkiye için geçerli olan belgelerdir.belgelerin hepsi ingilizce tercümesi olması gerekli ve ayrıca 3 nüsa olarak çoğaltılmalıdır. form ve vize ücreti ile ilgili olana bilgiler de; www.dfa.ie adresinde mevcut. konsolosluğun sitesi; TÜM VİZE BAŞVURULARINDA İSTENEN ASGARİ BELGELER. * Başvuru formunuzu eksiksiz doldurmalısınız. Hiçbir soru boş bırakılmamalıdır. * Formu bizzat kendiniz imzalamalısınız - sizin adınıza başkası imza atamaz. (Ancak, 18 yaşını doldurmamış bir çocuk için başvuruda bulunulması durumunda başvuru formu, çocuk adına ebeveyni tarafından imzalanabilir). İMZASIZ BAŞVURULAR REDDEDİLECEKTİR. * 18 yaşını doldurmamış çocukların tek başına seyahat etmeleri durumunda her iki ebeveyn/vasinin muvafakati gereklidir. Çocuğun annesi veya babası ile seyahat etmesi durumunda ise diğer ebeveynin muvafakatnamesi alınmalıdır. Çocuğun tüm velayet haklarının sadece anneye veya babaya verilmiş olması durumunda bununla ilgili resmi kanıt ibraz edilmelidir. İBRAZ EDİLEN TÜM BELGELERİN İNGİLİZCE OLMASI ZORUNLUDUR. * Belgelerin başka bir dilde düzenlenmiş olması halinde belgelerin asıllarının noter tasdikli tercümeleri ile birlikte ibraz edilmesi gerekmektedir. Belgelerin tercümelerinin ibraz edilmemesi durumunda başvurunuz reddedilecektir. * Vize başvurusu yaptığınız anda İrlanda'yı terk etmeyi düşündüğünüz tarihi müteakip 6 ay geçerli bir pasaportunuz olmalıdır. Bu şarta uymayan bir pasaportla yapılan başvurular işleme konulamaz. * Çalışma, eğitim veya aile birleşimi gibi uzun süreli ikamet için yapılan başvurularda pasaportunuzun en az 12 aylık geçerlilik süresine sahip olması önemle tavsiye olunur. 3 aydan uzun süreyle İrlanda'da kalmanıza izin verildiği takdirde Garda Ulusal Göçmenlik Bürosuna kayıt olmanız zorunludur. Her kayıt için 100 Euro tutarında harç alınmaktadır Bu nedenle pasaportunuzun en azından 12 aylık geçerlilik süresine sahip olması kendi menfaatinizedir. * Pasaportunuzu yenilediyseniz herhangi bir başka ülke için daha önce aldığınız vizeleri ve geçmiş seyahat bilgilerinizi gösteren eski pasaportunuzu ibraz etmeniz, vize başvurunuzun değerlendirilmesinde yardımcı olabilir. * Tüm vize başvurusu sahipleri İrlanda'da kalacakları sure boyunca kamu fonları veya kaynaklarından yardım talep etmeden kendi geçimlerini karşılamayabileceklerini kanıtlayabilmelidir. * Başvuru sahibinin yeterli mali kaynağa sahip olduğunu gösteren, vize başvurusunda bulunulmadan önceki son 6 aya ait ayrıntılı banka hesap dökümü ibraz edilmelidir. Sadece vize başvurusu amacıyla bankaya yatırılan toplu paralar, bir kişinin kendi geçimini sağlayabilecek durumda olup olmadığının değerlendirilmesinde dikkate alınmamaktadır. * Tüm kategorilerdeki vize başvurularında, halen İrlanda'da veya herhangi bir başka AB ülkesinde bulunan tüm aile bireyleri hakkında bilgi verilmesi gerekecektir. * Daha önce yaptığınız İrlanda vize başvuruları hakkında bilgi vermeniz ZORUNLUDUR. Çeşitli vize kategorileri için istenen belgeler aşağıda listelenmiş olup, yukarıda belirtilen şartlar söz konusu kategorilerin tamamında arandığını unutmayınız. Başvuruda bulunduğunuz vize kategorisi için istenen belgelerin TAMAMINI başvurunuzla birlikte vermeyi unutmayınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 londra'dan. dublin için. bi de kaç gün içinde alırım? of çok sağol valla =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 yaklaşık 1 hafta da alırsın yukarıda yazan evrakların ingiltere'de olanları işine yarar yani ikamet,okul veya iş evrakları gibi. bu arada yardımcı olduysak ne mutlu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 işte ben hesap dökümü falan bulamam ki şimdi burda. en fazla 1 haftalık vize almak istiyorum sadece gezmek için. ingiltere vizem varsa bi kolaylık sağlamıyorlar mı ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 tmm zaten hesap dökümü falan değil de,yaşadığın yeri belgelersin okuyorsan okul belgelerin ya da çalışıyorsan iş yeri belgelerin,izin yazın falan yardımı olur. ingiltere vizen olduğundan dolayı da bir kolaylık sağlarlar tabi ki de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 dublin için 2 haftada alırsın turist vizesini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Saçma bir örnek vermek istiyorum konuyla alakasız : Almanya içindeyken almanya için vize (mevcut vize tipi değişecekse) almak için Türkiye'ye geri dönmeniz gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 oturma izni var abi, macaristan da schengen ülkesi zaten. bakalım sorucam burdaki wat şirketlerine yetebiliyorlarsa ne ala, madem oradan başvurulabiliyor diyorsunuz. olmadı oradaki wat şirketlerine sorucam, yabancı öğrenciler için vardır illa programları. ucuzdur belki de. burdaki problem zaman, bir an önce ayarlamam lazım her şeyi şöyle 1 ay içinde kesinleşmesi lazım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 vize olayını kim icat ettiyse..>:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuCkYBG Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Merhabalar, aynı konuyla alakalı bir soru sormak istiyorum. Ben hem Türk hem Bulgar vatandaşlığı olan biriyim. Bulgar vatandaşlığım nedeniyle Avrupa Birliği üyesiyim ve İngiltere dahil tüm AB ülkelerine vizesiz gidiyorum. Bu nedenle ekstra bir maliyet olmasın diye Türk pasaportu çıkartmadım. Şimdi bu pasaportumla ABD vizesi almak istiyorum, ikametim Türkiye'de ve bu nedenle buradaki ABD konsolosluğuna başvurup vize alabilir miyim? Evrak olarak tamamen Türk evraklarını verip vizemi Bulgar pasaportuma yapıştırtabilir miyim? Bu konuda tecrübesi olan var mıdır acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar